Novice

Nazaj na novice

Na Bledu jutri blazno resno o vodi

Jutri in pojutrišnjem bo na Bledu tradicionalni Blejski vodni festival, na katerem bodo prisotni številni domači in tuji strokovnjaki s področja voda, predstavniki vladnih organizacij, gospodarstva, gostincev in umetnikov. Vrhunca prvega dne festivala bosta okrogla miza z naslovom Nove dimenzije vode in degustacija slovenskih voda.

Na Bledu jutri blazno resno o vodi

Bled, 6. junij 2018 – Jutri in pojutrišnjem bo na Bledu tradicionalni Blejski vodni festival, na katerem bodo prisotni številni domači in tuji strokovnjaki s področja voda, predstavniki vladnih organizacij, gospodarstva, gostincev in umetnikov. Vrhunca prvega dne festivala bosta okrogla miza z naslovom Nove dimenzije vode in degustacija slovenskih voda.

Namen dogodka Blejski vodni festival je nagrajevati in povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, aktiviste, filmske ustvarjalce, gospodarstvo, politiko, šole in širšo javnost. V okviru letošnjega dogodka bo nagrajenih več revolucionarnih izdelkov, dobrih idej ter primerov dobrih praks. Prijavitelji projektov se bodo potegovali za nagrade, kot so nagrada za najbolj drzen projekt v različnih kategorijah, nagrada za najboljši ekološki film pa tudi nagrado za najbolj okusno vodo v Sloveniji. Blejski vodni festival v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo (SPZ) organizira tudi nagrado za naj podvodno ekološko akcijo.

Okrogla miza želi vodi dati konkretno zgodbo

Okrogla miza z naslovom Nove dimenzije vode bo vodi iz pipe dala konkretno zgodbo in jo povezala s hrano ter umetnostjo. O temu, kako Slovenija in tujina ceni vodo in kakšno ceno dejansko ima voda, se bodo na okrogli mizi pogovarjali dr. Peter Frantar (Agencija RS za okolje), Miha Murn (Atelje Art Murn International), Niko Slavinč (In Your Pocket) ter predstavniki gostinskih storitev.

"V Sloveniji imamo zelo kakovostno vodo, zato je pogosto ne znamo dovolj ceniti. Vodi, tudi tisti, ki teče iz naših pip, bi zato morali dati zgodbo, ki ji pripada," meni Mario Gajić, organizator in ustanovitelj neprofitne organizacije Bled Water Festival.

Degustacija slovenskih voda

Svečani otvoritvi dogodka bo sledila degustacija vode. Organizatorji bodo zagotovili preizkušanje vode iz desetih vplivnih in visoko ocenjenih slovenskih restavracij iz različnih regij v Sloveniji. Najboljši slovenski vodni vir bo nagrajen, saj bo poleg degustacije potekalo tudi ocenjevanje – voda z največ prejetimi glasovi udeležencev bo razglašena za Najbolj okusno vodo leta 2018.

www.bledwf.com

Dogodek se bo začel v četrtek ob 14. uri v Festivalni dvorani na Bledu, otvoritvena govora pa bosta imela Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, in g. Ramraje Naik Nimbalkar, predsednik zakonodajnega sveta indijske države Maharaštra.

Hkrati vas vabimo tudi na zaključek, ki bo naslednji dan, 8.6.2018, s podelitvijo mednarodnih nagrad: Odgovorno do vode, v kategorijah korporativno, nacionalno in individualno. Na dogodku boste prisostvovali edinstveni podelitvi priznanj najbolj revolucionarnim ter inovativnim izdelkom, projektom, storitvam, ipd. s področja vode z vsega sveta.

Za predstavnike medijev je vstop na dogodek brezplačen, zahtevana pa je predhodna akreditacija na e-poštni naslov: apply@bledwf.com

Kontakt za medije:

Franc Fritz Murgelj gsm: 041 699 770 tel.: 01 600 10 10 e-pošta: franc.murgelj@ecetera.si

Marko Gajić

BWF team

gsm: 030 331 732

e-pošta: marko@bledwf.com

web: www.bledwf.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!