Novice

Nazaj na novice

Vabilo na ogled razstave študentov slikarstva ALUO v Galeriji Media Nox

Ne zamudite izredne priložnosti in si oglejte razstavo študentk in študentov Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana z naslovom PAPIROLOGIJA II v Galeriji Media Nox, Židovska ulica 12, Maribor.

Vabilo na ogled razstaveštudentov slikarstva ALUO v Galeriji Media Nox

Ne zamudite izredne priložnosti in si oglejterazstavoštudentk in študentov Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana z naslovom PAPIROLOGIJA IIv GalerijiMedia Nox, Židovska ulica 12, Maribor.

Razstavljajo: Lea Culetto, Polona Drobnič, Manuel Fabris, Rok Horvat, Meta Hrovat, Tina Konec, Dalea Kovačec, Blažka Križan, Branko Lazovič, Blaž Miklavčič, Helena Tahir

Mentorji: Jože Barši, Ksenija Čerče, Robert Černelč, Bojan Gorenec, Marijan Gumilar, Sergej Kapus, Andrej Kamnik, Žiga Kariž, Zmago Lenardič, Sašo Sedlaček, Tugomir Šušnik.

"V pripravi na to razstavo se je izbira del umetnikov že v izhodišču odvijala z različnih vidikov, z namenom, da se ne le prikažejo različne in raznolike rabe risbe oziroma papirja, ampak da se dobi tudi uvid v tisto, kar se dogaja in nastaja tukaj in zdaj. Rezultat je pričujoča razstava del, ki segajo od skic na papirju prek eksperimentalne risbe in slike na papirju do samostojnih del z risbo in podobami. Danes so razstave s podobnim pristopom – z razstavljanjem risarskih del in vizualnih idej – pogosta praksa evropskih muzejev in galerij, tudi zato, ker ravno skozi take postavitve dobivamo uvide v umetniške svetove, v temelje in razloge različnih imaginacij, ter si tako laže razlagamo umetniške procese."Izr. prof. Bojan Gorenec

Razstava je na ogled do 10. 5. 2018.

Galerija je odprta od torka do petka, med 10. do 14. uro, ter med15. do 18. uro,ter v soboto med 10. in 13. uro.VABLJENI!

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!