Novice

Nazaj na novice

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik je tudi prvovrstni družabni dogodek, ki odkriva naravne lepote in povezuje

MTB Slavnik​, ki bo 6. maja 2018 v Hrpeljah,​ je mnogo več kot zgolj tekmovanje. S tremi različno zahtevnimi trasami je primeren za vse rekreativne okuse in odlična priložnost za sproščeno kolesarsko druženje, pester program na osrednjem prizorišču pa pritegne tudi številne ostale obiskovalce.

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik je tudi prvovrstni družabni dogodek, ki odkriva naravne lepote in povezujeMTB Slavnik​, ki bo 6. maja 2018 v Hrpeljah,​je mnogo več kot zgolj tekmovanje. S tremi različno zahtevnimi trasami je primeren za vse rekreativne okuse in odlična priložnost za sproščeno kolesarsko druženje, pester program na osrednjem prizorišču pa pritegne tudi številne ostale obiskovalce.Kolesarji lahko izbirajo med29​ km Dacia Duster​, 50​ km Hotel Admiral​in81 kilometrsko​Torpado ​traso, ki vse vodijo po razgibanih slavniških pobočjih. Številni se maratona udeležijo predvsem zaradi sprostitve, druženja in zadovoljstva ob vožnji po neokrnjeni naravi."Jaztodelam čisto za svojo dušo. Sem bivša športnica, včasih sem smučala, in je potem treba tisto kondicijo ohranjat in sem se pač v MTB-ju našla"je po lanskoletnem tekmovanju povedalaTeja Plantak, zmagovalka 51 kilometrske trase.Nad trasami je navdušen tudi​ ​Mat​ej​Lovše, lanskoletni drugouvrščeni na dolgi trasi m​​aratona, ki je svoje vtise komentiral z naslednjimi besedami:"Po lanski premieri MTB maratona Slavnik, se bom letošnje leto z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal, v mojih očeh maraton uvrščajo na sam vrh. Organizatorji so pripravili odlično traso, razgiban teren in prelepi razgledi pa poskrbijo, da poleg "trpljenja" tudi uživamo."Maraton bo spremljalo pestro dogajanje na osrednjem prizoriščupri vaškem domu v Hrpeljah. PolegBREZPLAČNEGA poligona​ in zabavnega tekmovanja​za najmlajšese bodo predstavili ponudniki lokalne kulinarike in rokodelstva,dišalo bo iz kotlov, ki jih bodo kuhala lokalna društav, okušati bo možnopivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa bo sledila pogostitev kolesarjev in podelitev nagrad najboljšim. Obeta se tudiglasbeni nastop Marka Hrabarja.

Zagotovite si ugodnejšo prijavo preko spleta do 25. aprila in si pravočasno zagotovite mesto na startu, saj je število prijav omejeno.

MTB Slavnik spodbuja tudi sodelovanje. Združuje društva, lokalno skupnost, prostovoljce in druge deležnike, vse v skupnem prizadevanju za organizacijo prvovrstnega dogodka. V sklopu programa bodo sodelovali nekateri turistični ponudniki,PGD Materijapa se letos dogodku pridružuje tudi kot soorganizator prireditve. Dogodek podpirata gostiteljici,Občina Hrpelje-KozinainMestna občina Koper, vedno več zanimanja za prireditev pa kažejo tudi pokrovitelji, ki zaradi kakovostne izvedbe in promocije v dogodku vidijo odličen potencial za nadaljnji razvoj.Organizator je v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudnikiza kolesarje pripravil posebne nočitvene pakete, Hotel Admiral pa bo že v soboto po 16. uri gostil"Pašta pary", brezplačno pogostitev udeležencev z možnostjo predčasnega prevzema startnih številk, manjši expo s predstavitvi​​jo koles, vozil in kolesarske opreme terprikaz nudenja prve pomočigasilcev PGD Materija.​Dogodek podpirajo zlati partnerji,Hotel Admiral, Kolesarski center ŠpaninDacia Duster Trgo ABC Koper, ter ostali pokrovitelji. Provia d.o.o., RCM d.o.o., SiS, Plama Pur, Vertis, Home spot,​ABC-net, Ribarnica Cerkvenik, ​Sandiline in medijska pokrovitelja, RTV Koper-Capodistria ter Radio Koper.Vse podrobnejše informacije se nahajajo na spletni straniwww.mtbslavnik.si.Avtorji fotografij:Uroš Kekuš Kleva, Jernej Filipčič, Bogdan Čučič, Danilo LogarGoran Sambt---​Kolesarsko društvo RaketaCesta Zore Perello Godina 36000 Koper​041340543www.mtbslavnik.sifacebook.com/mtbslavnikreportažni video

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!