Novice

Nazaj na novice

Več kot sedem odstotna rast Oplove prodaje v januarju v Evropi

Rüsselsheim. Opel je leto 2015 začel z znatnim povečanjem prodaje. Avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima je januarja v Evropi prodal 72.200, kar pomeni 7,4-odstotno rast in najhitrejšo rast med prvimi petimi avtomobilskimi znamkami v Evropi.

· Oplova rast v primerjavi za rastjo trga veliko večja

· Največja rast Opla med prvimi petimi avtomobilskimi znamkami

Rüsselsheim. Opel je leto 2015 začel z znatnim povečanjem prodaje. Avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima je januarja v Evropi prodal 72.200, kar pomeni 7,4-odstotno rast in najhitrejšo rast med prvimi petimi avtomobilskimi znamkami v Evropi. Opel je tako rastel precej hitreje kot trg, katerega rast je predstavljala en odstotek. Oplov tržni delež na evropskem trgu vozil v januarju je zrasel za 0,3-odstotne točke na 5,4 odstotka.

Podjetje je zabeležilo znatno boljše številke na zahodnoevropskih trgih, kot so Francija (+ 34 odstotkov), Italija (+29 odstotkov), Španija (+23 odstotkov), Velika Britanija (+13 odstotkov) in Nemčija (+9 odstotkov). Največjo rast prodaje je Opel zabeležil na Portugalskem in sicer za kar dve tretjini. Skupaj je Opel povečal prodajo na 15 trgih, tržni delež pa na 13 trgih. Med rastočimi trgi je tudi Slovenija, saj se je prodaja Opla v januarju glede na lanski januar povečala kar za 21 odstotkov, med modeli pa so se najbolje prodajale Corse, Astre, Mokke in Merive.

K rasti znamke v Evropi so najbolj pripomogli uspešni Oplovi modeli: 22.000 prodanih Cors pomeni 45-odstotno rast in 4.500 ADAMOV porast za eno tretjino v primerjavi z lanskim letom. Prodaja Mokka se je povečala za 17 odstotkov, Merive pa za skoraj četrtino.

“Dober začetek leta kljub težavnim razmeram je dokaz, da naša produktna ofenziva deluje,” pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo pri Opel Group. “Nova Corsa in KARL bosta vsekakor pripomogla k letošnji rasti prodaje.”

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!