Novice

Nazaj na novice

Slovenija se z mednarodnega sejma otroških knjig v Bologni vrača s pogodbo o častnem gostovanju leta 2021

Danes se v Bologni končuje 55. mednarodni sejem otroških knjig, na katerem je na več kot 2000 kvadratnih metrov velikem razstavišču sodelovalo okoli 1390 razstavljavcev iz 75 držav, med njimi tudi Slovenija, ki je v organizacijiJavne agencije za knjigo RS (JAK) na stojnici razstavljala dela različnih slovenskih in zamejskih založnikov. Na nacionalni stojnici so bile izpostavljene založbe Miš, Pivec in Sodobnost International, samostojni stojnici pa sta na sejmu imeli založbi Mladinska knjiga in MorfemPlus.

Slovenija se z mednarodnega sejma otroških knjig v Bologni vrača s pogodbo o častnem gostovanju leta 2021

Danes se v Bologni končuje 55. mednarodni sejem otroških knjig, na katerem je na več kot 2000 kvadratnih metrov velikem razstavišču sodelovalo okoli 1390 razstavljavcev iz 75 držav, med njimi tudi Slovenija, ki je v organizacijiJavne agencije za knjigo RS (JAK)na stojnici razstavljala dela različnih slovenskih in zamejskih založnikov. Na nacionalni stojnici so bile izpostavljene založbeMiš,PivecinSodobnost International, samostojni stojnici pa sta na sejmu imeli založbiMladinska knjigainMorfemPlus.

Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu vsako leto izbere v svetovni produkciji najboljše mladinske knjige in jih uvrsti v zbirko Bele vrane. Med njimi so tudi slovenske mladinske knjige, ki so v Bologni svoje mesto dobile na stojniciMednarodne zveza za mladinsko književnost (IBBY). Razstavljeni sta bili Tombola ali življenjeSuzane Tratnikin Ferdo, veliki ptičAndreje Peklar, ki sta se v zbirko uvrstili lansko leto.

Med gosti je bila letos tudiZveza gluhih in naglušnih Slovenije, saj je bila na stojnici JAK predstavljena knjiga Žiga špaget je za punce magnetavtoriceAksinije Kermauner, ki je prevedena v slovenski znakovni jezik.

Pestro dogajanje na sejmu so tudi letos obiskali številni avtorji in ilustratorji, ki ustvarjajo na področju knjige za otroke, med njimiMiroslav Košuta,Manica K. Musil,Ciril Horjak,Tanja Komadina,Ana Zavadlavin drugi.

Preberi več "Preberite tudi:

Intervjuz avtorico dramskih besedil, dramaturginjo in performerkoSimono Semeničinbralni seznamnovinarke, pisateljice in prevajalkeMarjete Novak Kajzer, ki ju objavljamo na portaluBližji knjigi.

SPREMLJAJTE NAS TUDI NAFACEBOOKU!

Javna agencija za knjigo RS

Metelkova ulica 2b

1000 Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!