Novice

Nazaj na novice

Večja produktivnost z manjšim vplivom na okolje

Današnji potrošniki so ekološko bolj zavedni kot kdaj koli prej. Želijo izboljšati produktivnost, vendar ne na račun planeta. MMD pojasnjuje, kako monitorji Philips omogočajo večjo učinkovitost ob hkratnem spoštovanju okolja.

Večja produktivnost z manjšim vplivom na okolje

Današnji potrošniki so ekološko bolj zavedni kot kdaj koli prej. Želijo izboljšati produktivnost, vendar ne na račun planeta. MMD pojasnjuje, kako monitorji Philips omogočajo večjo učinkovitost ob hkratnem spoštovanju okolja.

Ker tehnologije napredujejo, vsakodnevno zahtevamo vedno večjo kakovost in večjo učinkovitost, kar pogosto vodi do pretirane porabe energije, ne glede na omejene vire, ki nam jih ponuja naš planet. Na srečo, ko gre za izbiro monitorja, so dandanes na voljo številne rešitve, ki usklajujejo učinkovitost s trajnostjo, tako da lahko potrošniki najdejo monitor, ki ustreza tako njihovim potrebam kot okoljski trajnosti. MMD, licenčni partner za monitorje blagovne znamke Philips, pojasnjuje, kako najnovejši Philipsovi monitorji izkazujejo zavezanost podjetja do okolja. Zasnovani za trajnost, so ti monitorji opremljeni s široko paleto inovativnih funkcij, ki zmanjšajo vpliv na okolje, hkrati pa zagotavljajo izjemne vizualne učinke in produktivnost.

Boljši svet se začne z energetsko učinkovitostjo

Ključni element, ki ga je treba upoštevati pri izbiri okolju prijaznega monitorja, je certifikat TCO Edge, ki se podeljuje izdelkom, ki presegajo obstoječe sheme okoljskega označevanja. Kot korak nad standardnimi TCO zahtevami, TCO Edge označuje produkte, ki uporabljajo vsaj 85% recikliranih plastičnih materialov in embalažo, ki jo je mogoče 100% reciklirati, so energetsko varčni, uporabljajo minimalno vsebino nevarnih snovi in so zasnovani za enostavno recikliranje. MMD-jeva naraščajoča zavezanost k razvoju nizko-potrošnih monitorjev izpolnjuje tudi zahteve EnergyStar 7.0 standarda in vključuje pametne tehnologije, vključno s PowerSensor, ki uporablja infrardeče signale za zaznavanje prisotnosti osebe pred monitorjem in samodejno zmanjša porabo energije za do 80%. Nazadnje, 0-vatno fizično stikalo, ki se nahaja na zadnji strani monitorja, omogoča uporabnikom, da popolnoma izklopijo svoj monitor iz napajanja, kar rezultira v ničelni porabi energije in dodatno zmanjša ogljični odtis.

Skrbno načrtovano pakiranje in vsebnost snovi

Zasnova Philipsovih monitorjev je okolju prijazna zahvaljujoč tankemu profilu in lahkim materialom. Embalaža je iz materialov, ki jih je mogoče 100% reciklirati. Poleg tega, da so skladni s standardom RoHS, so Philipsovi monitorji EPEAT Gold certificirani za zagotavljanje varovanja zdravja ljudi in okolja. Program EPEAT pomaga strankam oceniti monitorje na podlagi 51 okoljskih meril, ki so podprti s strani US EPA. Zlati certifikat pomeni, da je uporabljene vsaj 30% reciklirane plastike, kar zagotavlja nizko porabo nevarnih materialov. Poleg tega so monitorji opremljeni z ohišjem, ki ne vsebuje bromiranih zaviralcev gorenja in polivinil klorida (PVC/BFR-free), ter z LED zaslonom brez živega srebra in svinca.

Visoka produktivnost izpolnjuje ekološke rešitve

MMD želi potrošnikom pomagati s preprosto odločitvijo o nakupu izdelka in o vplivu, ki ga ima izdelek skozi celoten življenjski cikel. Zahvaljujoč ekološki trajnosti Philipsovih monitorjev izbira še nikoli ni bila lažja. Popolna kombinacija učinkovitosti in skrbi za okolje je novi Philips 272P7VPTKEB iz serije P7, opremljen s 4K UHD 10-bitnim zaslonom s tehnologijo PowerSensor, ki nudi jasen prikaz in učinkovito delovanje. Odlični zavezniki za okolju prijazno produktivnost so monitorji serije B7, ki ponujajo celoten portfelj rešitev za vsako poslovno potrebo, vključno s 24-palčnim 16:10 WUXGA PowerSensor modelom Philips 240B7, ki vsebuje 85% recikliranih plastičnih materialov in ohišje brez PVC/BFR delcev, hkrati pa zagotavlja odlične zmogljivosti zahvaljujoč IPS tehnologiji za popolne barve in širok kot gledanja. Philips 221B7 in 241B7 Full HD PowerSensor modeli, ki so na voljo v velikosti od 22 do 24-palcev, združujejo ekološko učinkovito oblikovanje, 100% reciklirno embalažo in impresivno energetsko učinkovitost, skupaj z inovacijami, ki povečujejo povezljivost, kot je SmartConnect in udobne produktivne funkcije, kot so LowBlue Mode in Flicker-Free tehnologija. Za tiste, ki iščejo višjo ločljivost, pa so primerni modeli Philips 272B7 in 242B7, ki so na voljo v velikosti 24 in 27-palcev in se ponašajo s paneli QHD ločljivostji in številnimi vhodno/izhodnimi signali, ne da bi pri tem žrtvovali ergonomijo, zahvaljujoč SmartErgoBase, in zasebnost, zahvaljujoč pop-up spletnim kameram.

Za več informacij o monitorjih Philips obiščite spletno stran: https://www.philips.si/c-m-pc/monitorji

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali

Xeni Bairaktari

Prins Bernhardplein 200, 6th floor

1097 JB Amsterdam

Tel.: +31 20 5046945

E: Xeni.Bairaktari@tpv-tech.com

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!