Novice

Nazaj na novice

Slovenija na turistični borzi MITT Moskva prejela nagrado Best Spa Destination, v ospredju slovenski zdraviliški in kulturni turizem

Danes se je v Moskvi pričela tridnevna turistična borzaMoscow International Travel & Tourism (MITT), kjer je Slovenija prejela nagrado Best Spa Destination med razstavljavci. MITT je eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah

Slovenija na turistični borzi MITT Moskva prejela nagrado Best Spa Destination, v ospredju slovenski zdraviliški in kulturni turizem

Ljubljana, 13. marca 2018 –Danes se je v Moskvi pričela tridnevna turistična borzaMoscow International Travel & Tourism (MITT), kjer je Slovenija prejela nagrado Best Spa Destination med razstavljavci. MITT je eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah.Na borzi se tradicionalnopredstavljata tudi Slovenija in slovenski turizemz izbranima temama ZDRAVILIŠKI in KULTURNI TURIZEM.Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se tako v Moskvi predstavlja 17 slovenskih turističnih destinacij in podjetij, osrednji partner nastopa pa je destinacija Rogaška. Prav tako danes se je v Italiji pričel t. im.roadshow na temo kulturnega turizma. V Trstu, Veroni in Torinu se bodo tako v naslednjih dneh partnersko predstavile Slovenija, Avstrija in Češka z UNESCO kulturno dediščino.

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se na MITT Moskva na 120 m2 velikem razstavnem prostoru predstavlja17 turističnih destinacij in podjetij: Turizem Ljubljana, Kompas DMC, Renee Tours, Lemaj, Terme Krka, Thermana Laško, Javni zavod za kulturo in turizem Rogaška Slatina, Zdravilišče Rogaška – zdravstvo, Atlantida Boutique Hotel, Grand hotel Sava & Hotel Zagreb, Rogaška Resort – Grand hotel Rogaška, Grand hotel Donat, Hotel Aleksander, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Adria Airways in Rimske Terme.

Izpostavljeni tematiki predstavljata tudi nosilni fotografiji na slovenskem razstavnem prostoru,tosta fotografiji parka Rogaška in Blejskega gradu.

Prvi dan sejma (13. marca) bo v prostorih veleposlaništva RS potekal sprejem za rusko poslovno javnost, kjer bomo gostili več predstavnikov ruskih medijev in organizatorjev potovanj. Zbrane bo nagovoril veleposlanik RS V Moskvi, Nj. Eksc. g.Primož Šeligo, predstavniki STO pa bodo gostom predstavili novosti, trende in butična 5-zvezdična doživetja slovenskega turizma.

Ruski gostje Slovenijo zaznavajo kot destinacijo drugačno od množičnega turizma, turisti, ki so Slovenijo obiskali pa jo vidijo kot zeleno destinacijo, s skrbjo za naravno okolje, z bogato wellness in zdraviliško ponudbo, ki gostu zagotavlja počitek in sprostitev v naravi. Prav tako ruski gostje našo deželo doživljajo kot odprto, gostoljubno ter družinam prijazno destinacijo(vir: raziskav "Identifikacija tržnega potenciala", STO, 2017).

Največ prihodov in prenočitev ruskih gostov v Sloveniji beležimo v zdraviliških občinah, saj so zdraviliška in wellness ponudba ter zdravilna (mineralna) voda osrednji motiv prihodov ruskih gostov v Slovenijo. Na prvem mestu občin, kjer ruski gostje v Sloveniji ustvarijo največ prenočitev, so prav zdraviliške občine z več kot 45% deležem. Na drugem so obmorske občine, ki jih Rusi tudi na splošno najraje obiskujejo, na tretjem mestu pa gorske občine in Ljubljana. Kar 87 % ruskih gostov je med oddihom v Sloveniji prebivalo v hotelih. Rusi se za obisk destinacije najpogosteje odločijo zaradi želje po spoznavanju novega, v želji po obisku privlačne destinacije ter doživetja drugačne kulture. "Ruska federacija je v letu 2017 za Slovenijo predstavljala enega ključnih trgov s 25,2-odstotno rastjo turističnih prihodov in 33-odstotno rastjo prenočitev glede na leto prej.Slovenija je kot turistična destinacija med ruskimi gosti vse bolj prepoznana in priljubljena destinacija, k čemur ključno prispevajo tudi dejavniki jasnega pozicioniranja naše dežele kot zelene, aktivne, zdrave butične destinacije, ki zagotavlja kakovostno in individualno izkušnjo ruskega turista v Sloveniji.Dokaz, da smo na pravi poti je tudi nagrada Best Spa Destination med razstavljavci, ki smo jo prejeli danes v Moskvi in smo je izjemno veseli.Udeležba na turistični borzi pa ni edina aktivnost, ki jo imamo v načrtu v letošnjem letu na ruskem trgu. Tudi letos bomo na tem trgu ponovno izvedli digitalno kampanjo, s katero smo bili v preteklih letih izjemno uspešni, prav tako čez vse leto v Sloveniji gostimo ugledne in vplivne ruske novinarje ter izvajamo študijska potovanja za ruske turistične agente in organizatorje potovanj. Prednost Slovenije na tem ciljnem trgu pa so tudi dobre letalske povezave,"izpostavlja mag. Maja Pak,direktorica STO.

Leta 2017 se je na turistični borzi v Moskvi predstavilo 1624 razstavljavcev iz 182 držav in regij. Sejem je obiskalo 28.035 obiskovalcev, 90 % obiskovalcev je bilo iz Rusije, od tega kar 71 % iz Moskve in okolice, 19 % pa iz drugih ruskih regij.

Foto z leve proti desni: Nj. Eksc. g.Primož Šeligo in predstavniki MZZ ter STO

Danes tudi pričetek t.im. roadshow kulturnega turizma v Italiji

STO je v partnerstvu s Turistično organizacijo Avstrije in Češke danes pričela tridnevni roadshow kulturnega turizma v treh italijanskih mestih. Dogodek se danes prične v Trstu, jutri nadaljuje v Veroni in v četrtek zaključi v Torinu. Ključni cilj dogodka je seznaniti italijanske agencije in organizatorje potovanj z aktualnimi produkti v okviru kulturnega turizma držav organizatork. Slovenija, Avstrija in Češka bodo izvedle skupno promocijo UNESCO kulturne dediščine, slovensko ponudbo pa bodo na dogodku predstavili: Slovenska Istra,Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine Pivka, Hit Alpinea, Blejski grad, Postojnska jama in Sava Hotels & Resorts.

mag. Livija Kovač Kostantinovič

Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13 SI-1000

Ljubljana, Slovenija

T:+386 (0)1 589 85 65

E:livija.kovac@slovenia.info

W:www.slovenia.info

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!