Novice

Nazaj na novice

Cestninjenje brez cestninskih postaj DarsGo poslej tudi v Sloveniji

S 1. aprilom 2018 bo Slovenija prešla s sistema cestninskih postaj na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Cestninjenje brez cestninskih postaj DarsGo poslej tudi v Sloveniji

S 1.aprilom2018 bo Slovenija prešla s sistema cestninskih postaj na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Obstoječi cestninski sistem zaradi vedno večjega obsega prometa ne deluje več optimalno, zato Slovenija potrebuje sodoben sistem cestninjenja v prostem prometnem toku, torej brez cestninskih postaj. Cestninjenje brez postankov bo v Sloveniji zagotovil sistem DarsGo, ki bo pokril vse avtoceste in predor Karavanke. "Kartice DARS in cestninski boxi ABC, ki so bili v uporabi do sedaj, s 1. aprilom 2018 ne bodo več veljavni. Preostali znesek dobroimetja bodo stranke dobile povrnjen. Že sedaj pa se uporabniki lahko registrirajo na nov cestninski sistem," je pojasnil Matej Kranjc iz družbe DARS, ki upravlja cestninske ceste.

Nova cestninska naprava DarsGo box Mednarodno podjetje DKV Euro Service, ki je partner družbe DARS, bo cestninskim uporabnikom pomagalo pri administraciji. "Strankam bomo omogočili, da se bodo lahko osredotočile na svojo osnovno dejavnost - dostavo blaga v najkrajšem možnem času. Vozilom, ki so že bila registrirana v Sloveniji prek DKV, bomo pomagali pri prehodu na nov cestninski sistem, zato bo registracija zanje olajšana," je povedal Uroš Bračun, vodja podružnice DKV Euro Service Slovenia. Uporabniki bodo novo cestninsko napravo DarsGo box prejeli z brezplačno dostavo znotraj EU ali pa jo bodo prevzeli na izbrani servisni postaji DARS. Storitev DKV BOX EUROPE tudi v Sloveniji? Nov način plačevanja cestnine s storitvijo DKV BOX EUROPE bo sprva veljal v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Avstriji in na Poljskem, kmalu pa bo vključil še Italijo, Portugalsko, Španijo in Madžarsko. DKV Euro Service pa v prihodnosti načrtuje uporabo ene naprave za plačilo cestnine za vse obstoječe in načrtovane cestninske ceste, mostove in predore.

DKV Euro Service - ponudnik popolne storitve Podjetje svojim strankam ne zagotavlja le storitev slovenske cestnine, temveč nudi vse, kar je potrebno za celovit koncept oskrbe, npr. plačilo cestnine v 30 evropskih državah, celovito oskrbo z gorivom na 46.000 bencinskih črpalkah po vsej Evropi, vračilo davkov in storitve za vozila. Stranka dobi le en račun s pregledno razporeditvijo stroškov.

Nova cestninska naprava DarsGo box

***

Več informacij prejmete v vaši najbližji DKV poslovalnici:

DKV Slovenija

DKV EURO SERVICE, STORITVE, D.O.O. CKŽ 135 c 8270 Krško

E-naslov: info@dkv-euroservice.com

Tel. +386 (0)7/4905-552 Faks: +386 (0)7/4905-553

Še nekaj besed o DKV Euro Service

DKV Euro Service je že več kot 80 let eden od vodilnih ponudnikov storitev na področju logistike in cestnega transporta. Nudi številne priročne rešitve za popoln nadzor nad stroški in upravljanjem z voznim parkom: od brezgotovinskih storitev na več kot 65.000 plačilnih mestih do vračila davka iz tujine. DKV je član skupine DKV Mobility Services Group s 900 zaposlenimi. Skupina, ki ima zastopstva v 42 državah, je v letu 2016 zabeležila neto prodajo v višini 6,3 milijard evrov. Trenutno kartico DKV in "On Board Unit" uporablja več kot 160.000 zadovoljnih uporabnikov, kartica DKV pa je leta 2015 že enajsto leto zapored prejela laskavi naziv Najboljše blagovne znamke v kategoriji kartic za gorivo in druge storitve.

Kontakt za medije:

Uroš Bračun, vodja prodaje

Hčerinsko podjetje Slovenija, DKV EURO SERVICE, storitve, d.o.o

T: 041 43 85 86

M: Uros.Bracun@dkv-euroservice.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!