Novice

Nazaj na novice

Visa odprla inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu

Nov inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu bo deloval kot povezava med izraelskimi fintech podjetji in ostalim svetom

Visa odprla inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu

Nov inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu bo deloval kot povezava med izraelskimi fintech podjetji in ostalim svetom

Visa razkriva sodelovanje z Au10tix, HopOn, Idomoo in Personetics

Inovacijski studio bo deloval kot prostor za sodelovanje z zagonskimi podjetji, ki razvijajo plačilne rešitve naslednje generacije

Tel Aviv – 14. februar 2018 – Visa (NYSE: V) je odprla nov inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu. Inovacijski studio bo nudil prostor za sodelovanje družbe Visa s fintech podjetji iz Izraela z namenom skupnega razvijanja najboljših plačilnih storitev.

Shahar Friedman, vršilec dolžnosti generalnega direktorja pri družbi Visa v Izraelu in vodja inovacijskega studia Visa Innovation Studio v Tel Avivu je povedal: “Izrael je postal dom uspešne fintech skupnosti. Inovacijski studio Visa Innovation Studio bo služil kot vez med izraelskim fintech ekosistemom, strankami družbe Visa in trgovci, ki iščejo rešitve za svoje izzive ali nove načine pridobivanja konkurenčne prednosti. Studio bo družbi Visa omogočil, da svojim strankam, bankam in poslovnim partnerjem ponudi tehnologije, ki bodo v prihodnosti oblikovale plačilne izkušnje.”

Odprtje inovacijskega studia je pomemben mejnik investicij družbe Visa v Izraelu in predstavlja predanost sodelovanju z izraelskim dinamičnim ekosistemom zagonskih podjetij. Inovacijski studio, ki se nahaja v prostorih družbe Visa v središču bančnega in fintech predela Tel Aviva, je namenjen sodelovanju izraelskih zagonskih podjetij pri razvoju plačilnih rešitev naslednje generacije.

Nov studio se pridružuje globalni mreži inovacijskih centrov in studiev družbe Visa, ki že delujejo v Berlinu, Dubaju, Londonu, Miamiju, New Yorku, San Franciscu, Sao Paulu, Singapurju in Stockholmu. Studio bo omogočil sodelovanje družbe Visa z lokalnimi fintech zagonskimi podjetji, drugimi fintech centri, partnerji in strankami, tako v Izraelu kot tudi v tujini.

Bill Gajda, višji podpredsednik za inovacije in strateška partnerstva pri družbi Visa, je povedal: “Pri družbi Visa se osredotočamo na sodelovanje s strankami in tehnološkimi partnerji, zato je naš pristop res edinstven. Z digitalnimi rešitvami želimo rešiti težave resničnega sveta in odpraviti pomanjkljivosti, ki jih zaznavajo uporabniki. V tujini smo dosegli velik uspeh z našimi inovacijskimi centri, zato smo zelo veseli, da smo inovacijski studio odprli tudi v Tel Avivu in se tako vključili v dinamično tehnološko skupnost.”

Studio se bo osredotočil na strateška partnerstva z bankami in drugimi organizacijami, kar bo izraelskim fintech podjetjem omogočilo povezovanje s svetovnimi finančnimi institucijami in sodelovanje z družbo Visa pri velikih inovacijskih projektih.

Inovacijski studio Visa Innovation Studio v Tel Avivu bo izraelskim zagonskim podjetjem nudil tudi Visa platformo za razvijalce, pri kateri bo poudarek predvsem na ključnih rešitvah za leto 2018:

Odprte bančne storitve: aplikacijski programski vmesniki, digitalni identifikatorji, dovoljenja

Trgovine: rešitve za blagajne, programi zvestobe, digitalno in mobilno plačevanje, razširjena in virtualna resničnost

Prevozi: prevozi kot storitev, plačila v vozilu, nove oblike plačil v javnih prevozih

Preverjanje pristnosti: fizična in vedenjska biometrija, odkrivanje prevar, močnejše preverjanje pristnosti

Friedman je najavil, da so za sodelovanje izbrali že štiri izraelska podjetja:

Visa je podpisala pogodbo o sodelovanju s podjetjem AU10TIX, ki je bilo izbrano kot eno izmed štirih globalnih podjetij in ga bo Visa vključila v program Visa ID Intelligence. Ta pionirski program je prvi te vrste, ki omogoča dvig konkurenčnosti, izboljšano operativno učinkovitost, izboljšano zaščito proti prevaram in skladnost s predpisi. AU10TIX avtomatizira preverjanje pristnosti z osebnim dokumentom.

Visa je implantirala HopOn demo na Visa Global Transit Solutions program v Londonu. Podjetje HopOn je razvilo inovativno mobilno plačevanje in platformo za izdajo vozovnic javnega prometa, ki z uporabo ultrazvočnih signalov zagotavlja enostavnejšo alternativo sedanjim sistemom vozovnic za javni prevoz, tako da ponuja brezhibno doživetje po sistemu “Be-in-Be-Out (BIBO)”.

Visa je za snovanje lokalne marketinške kampanje sklenila partnerstvo s podjetji Idomoo in Arkia Israeli Airlines, s katerimi potnike s personaliziranimi video posnetki ozavešča o prednosti uporabe kartice Visa na potovanjih. Kampanja poudarja udobnost in varnost uporabe kartice Visa v primerjavi s plačevanjem z gotovino. Idomoo ponuja personalizirane video posnetke kot servisno platformo, ki pomaga podjetjem vseh velikosti pri povezovanju s potrošniki na področju vizualizacije, personalizacije in enostavnosti.

Dvodnevni poslovno inovativni obisk Izraela, ki ga je gostila družba Visa, je kot rezultat prinesel sodelovanje s podjetji Banca Transilvania in Personetics. Personetics zagotavlja napredne kognitivne bančne rešitve z umetno inteligenco, ki finančnim inštitucijam omogoča zagotavljanje presonaliziranih uporabniških izkušenj na vseh digitalnih kanalih. Banca Transilvania je druga največja banka v Romuniji, z 2,2 milijona uporabniki in več kot 7.000 zaposlenimi.

Visa bo prav tako sodelovala s številnimi zagonskimi podjetji, ki so trenutno v začetni fazi, in jim omogočila uporabo studia, vpogled v napredni razvoj družbe Visa in možnost, da preko pospeševalnih procesov bolje ovrednotijo svoje rezultate. Kot dodatek, inovacijski studio bo prikazoval prihodnje plačilne tehnologije, razvite s strani družbe Visa in njenih partnerjev.

O Visa Inc.

Visa Inc. (na newyorški borzi: V) je globalno podjetje za plačilno tehnologijo, ki združuje potrošnike, podjetja, finančne institucije in vlade v več kot 200 državah in območjih ter zagotavlja hitra, varna in zanesljiva elektronska plačila. Deluje v eni izmed najbolj naprednih omrežij za procesiranje na svetu – VisaNet – ki omogoča več kot 65.000 transakcijskih sporočil na sekundo ter nudi zaščito proti goljufijam za potrošnike in zagotavlja plačilo trgovcem. Visa ni banka in ne izdaja kartic, ne zagotavlja kreditov in ne določa cen in pristojbin za potrošnike. Inovacije Vise omogočajo strankam finančnih institucij večjo izbiro: takojšnje plačilo z debetnimi karticami, predplačniško plačilo vnaprej ali odloženo plačilo s pomočjo kreditnih izdelkov. Za več informacij obiščite https://usa.visa.com/ and @VisaNews.

Dodatne informacije:

Rica Squires

+44 (0)207 297 1179

squiresr@visa.com

Grayling d.o.o.

Iris Horvat

+386 (0)40 16 88 51

iris.horvat@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!