Novice

Nazaj na novice

V poslovanju centra Mond postavljamo nove mejnike

Center Mond 10-letnico poslovanja zaokrožuje z najuspešnejšim poslovnim letom doslej

V poslovanju centra Mond postavljamo nove mejnike

Center Mond 10-letnico poslovanja zaokrožuje z najuspešnejšim poslovnim letom doslej

V Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Mond, kjer je zaposlenih 157 delavcev, letos postavljajo nove mejnike v poslovanju z rekordnimi prihodki iz igralništva in gostinstva ter z visoko zasedenostjo hotela. V prvem letu poslovanja hotela Mond so zabeležili 13.000 nočitev, v igralnici pa letos več kot 250.000 obiskov.

Igralniško-zabaviščni center Mond je z odprtjem hotela v lanskem decembru utrdil vlogo pomembne vstopne točke za družbo Hit na avstrijski in hrvaški trg. Neposredne tržne aktivnosti so letos okrepili tudi na Madžarskem in v Italiji, dober odziv pa so zabeležili tudi v segmentih tranzitnih in poslovnih gostov. V enajstih mesecih letošnjega leta so presegli načrtovane rezultate in ustvarili za dobrih 20 odstotkov več prihodkov kot v istem obdobju lanskega leta, ki je bilo doslej rekordno. V Mondovi igralnici so od odprtja (december 2007) zabeležili 2,1 mio obiskov, dobra polovica teh prihaja iz Avstrije, sledijo Slovenci, skupno pa so Mond obiskali gostje iz kar 133 različnih držav sveta. Na igralnih avtomatih so v letošnjem letu izplačali za več kot 20 mio evrov jackpot dobitkov.

"V letošnjem letu v poslovanju centra Mond postavljamo nove mejnike z najvišjimi prihodki iz naslova igralništva in gostinstva doslej. K tem rezultatom je svoj delež prispeval tudi hotel, ki smo ga med ključnimi tržnimi segmenti uspešno pozicionirali kot prvi slovenski eno-resort," pojasnjuje Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.

V lanskem decembru so namreč v Mondu uresničili investicijo v izgradnjo hotela, v višini 4,8 mio evrov. "V prvem letu poslovanja hotela Mond so naši gostje ustvarili skoraj 13.000 nočitev. Povprečna zasedenost sob v prvem letu znaša 53 %, v zadnjih šestih mesecih se je ta povzpela na 60 %, v decembru bo hotel v povprečju zaseden 75 %. Poslovanje hotela je bistveno bolje kot je bilo planirano, tudi vpliv na prihodke v igralnici je nad pričakovanji," pravi Ahac Pinter in dodaja, da so tudi s poslovnim segmentom gostov zadovoljni. V hotelu Mond so v prvem letu organizirali 23 različnih poslovnih dogodkov, konferenc in "team buildingov".

Ponudba igralniško-zabaviščnega centra Mond se je v letih od odprtja spreminjala in učinkovito prilagajala potrebam in željam gostov. Danes igralniško-zabaviščni center Mond obiskovalcem omogoča igro na 27 igralnih mizah in 408 igralnih avtomatih, gostje se v sproščenem vzdušju radi srečujejo tudi ob kulinaričnih dogodkih v treh restavracijah, v velikem prireditvenem prostoru pa so v desetih letih gostili več kot tisoč koncertov, plesno akrobatskih spektaklov in drugih zabavnih programov. Zanimiv kulinarično-vinski in zabavni večer pripravljajo tudi ta petek, 15. decembra, ko bodo hkrati obeležili 10-letnico uspešnega poslovanja centra in prvo leto obratovanja hotela.

Več informacij

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!