Novice

Nazaj na novice

Opel leta 2014 prodal skoraj 1,1 milijona avtomobilov

Rüsselsheim. Kljub zahtevnem poslovnem okolju je Opel leto 2014 zaključil najbolje v zadnjih letih. Po predhodnih podatkih je družba lani v Evropi kupcem izročila okrog 1.076.000 vozil.

· Večja prodaja in tržni delež v Evropi 2014 navkljub zahtevnem poslovnem okolju

· Zahvaljujoč produktni ofenzivi pričakuje Opel nadaljnjo rast tudi v letošnjem letu

· Že 85.000 naročil za novo Corso

Rüsselsheim. Kljub zahtevnem poslovnem okolju je Opel leto 2014 zaključil najbolje v zadnjih letih. Po predhodnih podatkih je družba lani v Evropi kupcem izročila okrog 1.076.000 vozil. Obseg prodaje se je torej povečal za 35.000 vozil, oziroma za tri odstotke. Tako je Opel odločno presegel rast prodaje na evropskem trgu, saj se je lani obseg prodaje avtomobilov v Evropi povečal za dva odstotka. Posledično se je že drugo leto zapored povečal tudi tržni delež Opla. Za 0,1 odstotka je zrastel na 5,74 odstotka. Opel je tako zabeležil najboljši tržni delež v Evropi po letu 2011.

"Ob tem, da smo dosegli rast na trgih več kot 15 držav, so naši najnovejši avtomobili posebej prepričali kupce tudi na najpomembnejših evropskih trgih," pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik Opel Group, odgovoren za prodajo in poprodajo. Opel je zrasel v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji in drugod. Zabeležil je posebej veliko rast prodaje v Poljski (42 odstotka), Irski (33 odstotka) in na Portugalskem (28 odstotka). Tržni delež je povečal v več kot 12 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. Registrirano je bilo namreč 4,201 vozilo (6,90%), kar je 585 vozil več kot v letu 2013 (3,616 vozil / 6,21%) oziroma 16 odstotkov več. Na trgu osebnih vozil Opel s 3857 registriranimi vozili dosega celo 7,23-odstotni delež, kar je precej nad evropskim povprečjem.

Zaradi gospodarskih razmer v Rusiji se je prodaja avtomobil leta 2014 na tem pomembnem trgu odločno zmanjšala vsem tekmecem. "V Rusiji, na enem naših najpomembnejših trgov, smo bili soočeni z negativnimi posledicami razvrednotenja rublja in občutnega zmanjšanja povpraševanja. Ker nam je uspelo odločno povečati prodajo v celotnem območju Evrope, nas dosežki v letu 2014 kljub temu navdajajo z optimizmom za uspešno poslovanje v letošnjem letu, saj zagotovo ne bomo počivali na lovorikah," je dodal Küspert.

Opel bo nadaljeval z modelsko ofenzivo. Nova Corsa, za katero je bilo zbranih že 85.000 naročil, bo kmalu zapeljala v prodajne salone, nov vstopni model KARL pa ji bo sledil poleti.

"Kupcem bomo s KARLOM, Corso in ADAMOM ponudili najboljšo izbiro majhnih avtomobilov vseh časov. Ob tem je nova tudi prodajna uspešnica Corsa, na katero odpade četrtina naše prodaje," pojasni Küspert.

V okviru vseobsegajoče produktne ofenzive 27 novih modelov in 17 novih motorjev, s katerimi bo Opel zapeljal med kupce do leta 2018, bo znamka zagotovo rasla tudi v prihodnjih letih. Cilj Opla je namreč na evropskem trgu do leta 2022 doseči osem odstotni tržni delež.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!