Novice

Nazaj na novice

Z obilico novih modelov za Evropo je pred Fordom izjemno živahno leto

Z obilico novih modelov za Evropo je pred Fordom izjemno živahno leto; napoved povsem novega Galaxyja za 2015

Z obilico novih modelov za Evropo je pred Fordom izjemno živahno leto; napoved povsem novega Galaxyja za 2015

· Ford Evropa napoveduje, da bo s številnimi novimi izdelki leto 2015 eno najbolj živahnih doslej

· Zaradi velikega povpraševanja po novih in prenovljenih Fordovih osebnih in gospodarskih vozilih je Ford lani osvojil največji tržni delež po letu 2011

· Za leto 2015 so pri Fordu potrdili, da bo v prodajnih salonih na voljo tudi povsem novi Ford Galaxy, med drugimi novimi modeli pa mu bodo delali družbo elegantni povsem novi S-MAX ter vsestranska nova modela C-MAX in Grand C-MAX

· Na področju izdelkov in izkušnje lastništva Ford letos premierno uvaja vrhunsko linijo Vignale; kot prva bosta na vrsti novi Ford Mondeo Vignale in novi S-MAX Vignale

· V 50-letni zgodovini legendarnega modela bo letos v Evropi prvič naprodaj povsem novi Ford Mustang; premierno bosta na voljo tudi novi Focus ST in dizelski Focus ST

· Ford bo paleto različic povsem novega Mondea dopolnil s prvim Mondeom Hybrid, modeli z inteligentnim štirikolesnim pogonom in nagrajenim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost

· Konec leta 2015 bo začetek proizvodnje dočakal napredni novi SUV Ford Edge SUV

Köln / Ljubljana, 12. januar 2015 – Ford Evropa, ki je lani ob velikem povpraševanju kupcev po Fordovih novih modelih osvojil največji tržni delež po letu 2011, je napovedal, da bo s številnimi novimi izdelki leto 2015 eno najbolj živahnih v zgodovini podjetja.

Ford je danes prvič potrdil, da bo sredi leta 2015 naprodaj povsem novi sedemsedežnik Ford Galaxy. Med drugimi novostmi za to leto so še povsem novi S-MAX, C‑MAX, Grand C-MAX, priklopni hibrid C-MAX Energi, ki bo najprej na voljo na Nizozemskem, in Mustang. Povsem novi SUV Edge bo začetek proizvodnje dočakal konec leta 2015.

Poleg tega bo Ford svojo prodajno ponudbo v Evropi dopolnil z različicami povsem novega Mondea z inteligentnim štirikolesnim pogonom, zmogljivimi dizelskimi in bencinskimi motorji ter nagrajenim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost. Družini novih Focusov se bosta v začetku tega leta pridružila tudi novi Focus ST in Focus ST z dizelskim motorjem, sledile pa bodo prenovljene različice modelov EcoSport, Ranger, Transit Connect in Tourneo Connect.

“Naša nova osebna in gospodarska vozila so nam v letu 2014 pomagala prehiteti tekmece in povečati tržni delež v Evropi,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “V letu 2015 si bomo z navdušenjem prizadevali ohraniti ta zagon na vseh področjih, od večjih, razkošnejših modelov in opreme ter novih športnih vozil, do vozil za družine vseh velikosti.”

Fordovi novi modeli osebnih in gospodarskih vozil so pripomogli k odličnemu prodajnemu rezultatu, saj je Ford v celotnem lanskem letu dosegel največji tržni delež po letu 2011. Fordova prodaja se je izboljšala v donosnejših kanalih z maloprodajo in prodajo osebnih vozil kupcem avtoparkov, ki je presegala povprečje v avtomobilski panogi.

V letošnjem letu Ford načrtuje začetek prodaje novih ali znatno prenovljenih različic osebnih vozil, ki so lani zagotovila približno 45 odstotkov skupne prodaje.

Podrobnejši pregled Fordovih načrtov za leto 2015:

Vignale

Na področju izdelkov in izkušnje lastništva Ford letos premierno uvaja vrhunsko linijo Vignale, v kateri bo kupcem najprej na voljo Mondeo Vignale, sledil pa mu bo S-MAX Vignale. Modeli Vignale bodo naprodaj pri izbranih pooblaščenih trgovcih po vsej Evropi.

V novi program prodajno-servisnih centrov "FordStores", ki ga uvajajo v Evropi, bo vključen tudi salon Vignale Lounge, za katerega je smernice zastavila ekipa oblikovalcev, podpisana pod Mondeom Vignale. Saloni bodo del podpore pri uvajanju Fordove nove vrhunske linije Vignale.

Med posebej prikrojenimi storitvami za stranke, ki so v salonih Ford Lounge kupili novi model Ford Vignale, bosta brezplačen prevzem vozila za servisiranje na domačem ali službenem naslovu in dostava na kraj prevzema, čas servisiranja pa bo prilagojen strankinim željam. Za vsa naročila in dogovore glede izdelkov linije Vignale bo strankam Vignale na voljo posebna brezplačna telefonska številka. Za vozila Vignale bo zadolžen poseben strežnik, ki bo skrbel za pozorno ravnanje z vozilom in ga bo lastniku predal očiščenega zunaj in znotraj, zagotovljeno pa bo tudi voskanje karoserije.

Fordov športni program

Avtomobilski športni navdušenci v tem letu pričakujejo prihod legende. Po več kot 50 letih bo v Evropi prvič na voljo povsem novi Ford Mustang. Za pogon "fastbacka" in kabrioleta bodo kupci lahko izbirali med Fordovim novim 2,3-litrskim motorjem EcoBoost in najnovejšo generacijo Fordovega legendarnega 5,0-litrskega motorja V8.

V začetku leta 2015 bo v Fordovih prodajnih salonih naprodaj novi Focus ST. Kupci bodo lahko izbirali med petvratno limuzino in karavanom, novi Focus ST pa bo prvič doslej na voljo tudi z zmogljivim dizelskim motorjem, s katerim bo to Fordov športni avto z najvarčnejšo porabo in najmanjšimi izpusti CO2 vseh časov.*

Šele prejšnji mesec je Ford potrdil, da bodo v prodajni program uvrstili tudi povsem novo različico Focusa RS. To bo 30. Fordov model RS od prve uvedbe leta 1967, prvi, ki bo naprodaj po vsem svetu, in eden od 12 novih športnih modelov, s katerimi bo Ford globalno navduševal uporabnike do leta 2020.

Vozila za prevoz (več) oseb

Letos se bo Fordovi paleti družinskih vozil pridružil povsem novi Ford Galaxy iz pete generacije enega najbolj priljubljenih družinskih sedemsedežnikov v Evropi.

Družinam bo namenjena obširna ponudba novih modelov, ki jo bo spomladi obogatila povsem nova različica pionirja med športnimi enoprostorci, modela S-MAX. Za najpestrejšo izbiro med tovrstnimi vozili v Evropi bo družina modelov MAX, v kateri sta tudi vsestranski enoprostorec B-MAX in povsem novi C-MAX Energi – najvarčnejši Fordov avtomobil z bencinskim pogonom v Evropi* –, dobila še dva nova člana: to sta elegantni novi izvedbi večnamenskih enoprostorcev C-MAX in Grand C-MAX.

Športni terenci (SUV-ji)

Fordova razširitev ponudbe SUV-jev se je začela z uvedbo nove Kuge, modela, ki se je prvič predstavil konec leta 2012. Lani je Ford predstavil še povsem novi kompaktni SUV EcoSport, ki praktičnost in dostopnost majhnega avtomobila združuje s prostornostjo in prilagodljivostjo športnega terenca.

Letos se bo začela tudi proizvodnja Fordovega najnaprednejšega SUV-ja, povsem novega modela Edge, ki bo prvič na voljo kupcem v Evropi. V obširni paleti majhnih, srednjih in velikih športnih terencev bo nekaterih izboljšav deležen tudi EcoSport.

Povsem novi Mondeo

Ford bo dopolnil ponudbo različic povsem novega Mondea s prvim električnim vozilom Mondeo Hybrid. Mondea bo prvič lahko poganjal 1,0-litrski EcoBoost, motor z osupljivimi tremi zaporednimi nazivi Mednarodni motor leta, saj je to zmago osvojil tudi leta 2014. Med pogonskimi sklopi bo Ford uvedel tudi inteligentni štirikolesni pogon in nov 2,0-litrski dizelski motor TDCi z 210 KM in dvojnim zaporednim turbopolnilnikom.

Dovršene tehnologije

Kupcem povsem novega Mondea in S-MAX-a bodo letos na voljo tudi naslednje inovativne tehnologije:

· Inteligentni štirikolesni pogon, ki meri oprijem med pnevmatikami in cestiščem vsakih 16 milisekund in lahko prilagodi porazdelitev moči posameznim kolesom v 100 milisekundah.

· Pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev na cesti pred vozilom zazna osebe, ki mu bodo morebiti prečkale pot, in samodejno zavira, če se voznik ne odzove na opozorila.

· Aktivna pomoč pri parkiranju s tehnologijo za pravokotno parkiranje zazna primerno parkirno mesto in vozilo bočno ali pravokotno prostoročno vzvratno usmeri vanj; ta tehnologija je bila prvič na voljo z novim Fordom Focusom.

Povsem novi S-MAX bo v Evropi uvedel Fordovo prilagodljivo krmiljenje, ki glede na hitrost stalno spreminja razmerje med voznikovim obračanjem volana – številom zasukov – in obračanjem sprednjih koles. V svojem segmentu bo kot prvi opremljen tudi s sprednjo kamero z deljenim prikazom, ki znatno olajša obvladovanje križišč ali parkirišč z omejeno vidljivostjo, saj uporablja na sprednjem delu vozila nameščen sistem kamere s prikaznim kotom 180.

“Vse naše razvojne ekipe po svetu in še posebej tukaj v Evropi so se izjemno potrudile, da lahko izpolnimo vse obljube, dane v sklopu našega načrta za oživitev ponudbe izdelkov,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Od športnih avtomobilov z osupljivo zmogljivostjo do družinskih enoprostorcev, ki navdušujejo z izjemno kakovostjo, varčno porabo goriva, varnostjo in tehnologijami, bo leto 2015 eno najbolj vznemirljivih tako za Ford Evropa kot tudi za naše stranke.”

# # #

* Navedena poraba goriva in izpusti CO2 so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropske uredbe (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva in izpuste CO2 vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje. Rezultati se lahko zaradi različnih določil voznih ciklov in predpisov na teh trgih razlikujejo od podatkov o porabi goriva v drugih delih sveta.

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 183.000 zaposlenimi in 65 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 50.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (13 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!