Novice

Nazaj na novice

Izšle so nove poštne znamke

MARIBOR, 10. november 2017 – Danes je izšel zadnji letošnji sklop znamk in filatelističnih izdelkov.

MARIBOR,10.november2017 – Danes je izšel zadnji letošnji sklop znamk in filatelističnih izdelkov.

Ponovno so izšleštiri praznične redne znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot že leta doslej, so praznične znamke tudi tokrat izdane v polah po 50 znamk ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Kot vse redne znamke, ki so pretežno namenjene uporabi v poštnem prometu, so seveda tudi te tiskane na samolepilnem papirju. Znamki z božičnima motivoma imata nominali B in C, znamki z novoletnima motivoma pa nominali A in C.

Pričeli smo z novo serijo znamkSlovenci po svetu, kjer je prva znamka posvečena Slovencem v Argentini. Znamka bo izdana v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo 0,48 EUR.

Serijo, posvečeno100. obletnice I. svetovne vojne,dopolnjuje znamka, katere motiv je majniška deklaracija. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa je 0,48 EUR.

Pošta Slovenije je z letošnjim novembrom pripravila prenovljeno podobo celostne grafične podobe, katere sestavni del je tudi poštni rog. Znamka, ki prikazujenov poštni rog, ima nominalo 0,48 EUR, izdana pa je v poli s 16 znamkami.

V serijiSlovensko industrijsko oblikovanjepredstavljamo nov plod slovenskega znanja in razvoja: pralni stroj Gorenje Simple & Logical. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v mali poli 10 znamk, njena nominala pa bo 0,78 EUR.

V mali poli z 10 znamkami je izšla tudi znamka s prizorom iz filmaSreča na vrvici, seveda v serijiSlovenski filmi. Nominala znamke je 1,29 EUR.

V seriji znamkZ žlico po Slovenijista tudi tokrat izšli dve znamki v sotisku v poli s 16 znamkami. Znamki prikazujeta belokranjsko potico ter pečeno jagnje z rožmarinom, nominala vsake znamke pa je 1,15 EUR.

V sklopu novembrskega izida je izšla šerazglednična dopisnica, posvečena130. obletnicirojstva Andreja Gosarja.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na zavihkuhttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2017.

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!