Novice

Nazaj na novice

Izkoristite moč USB-C tehnologije

Prihranite čas, povečajte produktivnost in izkoristite mobilnost

Izkoristite moč USB-C tehnologije

Prihranite čas, povečajte produktivnost in izkoristite mobilnost

Ljubljana, 2. november 2017 – V današnjem pospešenem času in svetu, v katerem se tehnologija hitro spreminja, je pojem mobilnosti prišel v središče pozornosti. Tako doma kot na delovnem mestu, ali kjerkoli vmes, sodoben in mobilen način življenja zahteva tehnologijo, ki je sposobna slediti svojim uporabnikom. Prenosljivost, povezljivost in fleksibilnost danes niso več možnost, ampak nuja. USB-C, najnovejše odkritje v tehnologiji prenosa podatkov, naredi mobilno življenje veliko lažje. MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, predstavlja nabor monitorjev z USB-C priklopno postajo, ki izkoriščajo vso moč in potencial najsodobnejše USB tehnologije — tako boste lahko v trenutku uživali v izboljšanem udobju in produktivnosti.

Nastajajoči standard

V pričakovanju, da postane privzeti standard med priključki v tehnološki industriji, najnovejša generacija USB-C priključka omogoča uporabnikom, da polnijo mobilne naprave, prenašajo zvočni in video signal in se povežejo na internet - vse to z enim samim kablom. Konektor debeline samo 2,4 mm je primeren tako za ultra prenosne naprave kot standardne prenosnike. Poleg tega je priključek reverzibilen, kar pomeni, da ga je mogoče priključiti s katerekoli strani - preprosta, a domiselna funkcija, ki jo bo zagotovo cenil vsakdo, ki se je kadarkoli mučil z vstavljanjem klasičnih priključkov. S svojo enotno obliko bo USB-C postal nov industrijski standard, ki bo uporabnikom omogočal, da priklopijo, povežejo in polnijo svoje prenosne računalnike brez zmešnjave z večimi USB kabli in priključki, zaradi česar bodo trenutne specifične priključne postaje postale stvar preteklosti. Toda to še ni vse - vrata USB Tip-C lahko podpirajo tudi široko paleto različnih protokolov z uporabo "alternativnih načinov", kar pomeni, da omogočajo druge vrste povezav, kot so HDMI, VGA, DisplayPort in mnoge druge.

Izdelan za maksimalno mobilnost

Zasnovani za sodobna in večnamenska delovna mesta, Philips USB priklopni (docking) monitorji zagotavljajo vso hitrost in vsestranskost USB-C tehnologije v elegantnem in intuitivnem paketu. Zahvaljujoč enostavni povezljivosti preko samo enega kabla, monitor postane vozlišče, ki omogoča uporabnikom izjemno hiter prenos podatkov, polnjenje prenosnih računalnikov in služi kot običajna priklopna postaja, brez zasedanja dodatnega prostora na mizi. Monitor se lahko poveže tudi s perifernimi napravami, kot so klasična

tipkovnica, miška, zunanji trdi disk, fotoaparat ali celo slušalkami. Če želite uporabljati žično internetno povezavo, se na priklopno postajo monitorja lahko priključi tudi kabel z standardnim RJ45 konektorjem. Ne glede na to, ali ste grafični oblikovalec, ki želi povezati več monitorjev; uporabnik prenosnega računalnika, ki želi razširiti svojo omejeno povezljivost; ali dinamičen poslovni uporabnik, ki išče maksimalne zmogljivosti v fleksibilnih delovnih okoljih - vam ti monitorji ponujajo prav to, kar potrebujete. Trije Philipsovi monitorji s funkcijo USB-C priklopne postaje so zasnovani tako, da ustrezajo potrebam današnjega mobilnega načina življenja.

• Philips 241B7QUPBEB B-line USB-C priklopni zaslon

Ta monitor ne zagotavlja samo funkije priklopne postaje, ampak omogoča tudi povezovanje do 4 monitorjev v zaporedni verigi (daisy-chaining), priključenih na en prenosni računalnik, z uporabo samo enega USB-C kabla. Poleg razširitve delovnega prostora in povezljivosti, 24-palčni Full HD monitor ne pozabi niti na pomembnost ergonomije in enostavne prilagodljivosti. Funkciji, kot sta način LowBlue in tehnologija Flicker-free zagotavljata dolgoročne koristi za dobro počutje vsakega uporabnika: medtem ko način LowBlue zmanjšuje kratke valove škodljive modre svetlobe, ki lahko negativno vpliva na vid, tehnologija Flicker-free uravnava svetlost in omogoča še bolj udobno gledanje.

• Philips 258B6QUEB B-line USB-C priklopni zaslon

Philips 258B6QUEB je odličen in vsestranski 25-palčni monitor z USB-C priklopno postajo, ki popolnoma ustreza potrebam poslovnih uporabnikov. Quad HD ločljivost zagotavlja ostre in bleščeče slike. Poleg tega podstavek SmartErgoBase omogoča uporabnikom nagibanje, obračanje in dvigovanje zaslona v najbolj optimalni položaj. Izjemno ozki robovi monitorja ustvarjajo brezhiben videz in zagotavljajo največjo velikost slike.

• Prihaja v novembru 2017: Philips 328P6AUBREB P-line USB-C priklopni zaslon

Ta prihajajoči 32-palčni model bo odlična izbira za urejanje fotografij in profesionalne grafične aplikacije, kot so CAD, 3D grafika in Adobe Creative Cloud. Monitor bo omogočal prikaz visoko-kakovostnih posnetkov v QHD ločljivosti, opremljen bo s HDR tehnologijo in bo nudil podporo 99% Adobe RGB barvnem prostoru. Več informacij o tem monitorju bo na voljo tekom novembra 2017.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!