Novice

Nazaj na novice

FESTIVAL POHODNIŠTVA V POSAVJU- jesen 2017

Pod krovno znamko SLOVENIJA HODI se tudi letos v okviru Posavskega festivala odvijajo številni aktivno obarvani dogodki.

FESTIVAL POHODNIŠTVA V POSAVJU- jesen 2017

Pod krovno znamko SLOVENIJA HODI se tudi letos v okviru Posavskega festivala odvijajo številni aktivno obarvani dogodki.

Posavje zaznamujejo zelene doline in vinogradniški griči, ki so v jesenskih barvah prava paša za srce in oko. Že peto leto zapored se v sodelovanju z zavodi na področju turizma odvija Posavski festival tematskih poti, ki je v letošnjem letu tematsko razdeljen na pomladne bolj aktivno obarvane ture in jesenske, ki vključujejo tudi razvajanje brbončic. Ture se vijejo predvsem med vinogradi in sadovnjaki ter vključujejo pestro posavsko gastronomijo.

Festival se bo v jesenskem delu odvijal v mesecu oktobru in novembru in ponujal organizirane pohode po celotni destinaciji Posavje. Primerni so za vse generacije in starosti ter odlična ideja za družinski izlet. Z raznolikimi ponudbami namestitev vabimo v Posavje obiskovalce iz ostalih delov Slovenije: Zidanice na podeželju so predvsem za tiste, ki se na koncu dneva želijo odmakniti v naravo daleč stran od mestnega vrveža in se zjutraj prebudijo ob žvrgolenju ptic. (www.tvz.si ) Za nekoliko mlajše, predvsem skupine prijateljev ali pohodnikov so na voljo hostli, ki so cenovno precej ugodni, omogočajo spoznavanje novih pohodniških prijateljev ter večerno zabavo. Hoteli v mestu in na podeželju pa lahko zadovoljijo goste, ki si po aktivnostih želijo še malce razvajanja in večerne romantike. Pristno podeželje pa seveda vključuje dobro znane turistične kmetije v Posavju. Če k aktivnostim in namestitvam ponudimo še obisk Term in številne kulturne zanimivosti- je Posavje vsekakor zanimiva destinacija za raznolike goste.

Preverite program in si rezervirajte jesenski izlet: https://www.visitkrsko.com/vse-novice/festival-pohodnistva-v-posavju/

Ksenja Kragl

Projektni vodja

CPT Krško

Cesta krških žrtev 46

8270 Krško

E: ksenja.kragl@cptkrsko.si

M: 00386 51 655936

T:00386 7 490 22 21

W: www.visitkrsko.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!