Novice

Nazaj na novice

PRIHAJA MESEC KRAŠKE KUHINJE

Mesec kraške kuhinje s svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko ponudbo na Krasu ter vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot, ki jih ponuja bogata kraška kuhinja. V Mesecu kraške kuhinje, ki letos praznuje že 21 let, vas bo kar 12 kraški gostincev z izbranimi meniji in jedmi popeljalo v svet jesenskih dobrot Krasa, katerih rdeča nit so tokrat pašta, njoki in štruklji.

PRIHAJA MESEC KRAŠKE KUHINJE

Mesec kraške kuhinjes svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko ponudbo na Krasu ter vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot, ki jih ponuja bogata kraška kuhinja. V Mesecu kraške kuhinje, ki letos praznuje že21let,vas bo kar 12 kraški gostincev z izbranimi meniji in jedmi popeljalo v svet jesenskih dobrot Krasa, katerih rdeča nit so tokrat pašta, njoki in štruklji.

Odprtje meseca bo v soboto, 7. oktobra 2017,v srednjeveškem ambientudvorišča gradu Štanjel, od 12. ure dalje. Na grajskem dvorišču se bodo med 12. in 18. uro predstavili kraški gostinci in vinarji. Za prav poseben kuharski šov bo poskrbel kuharski mojster Igor Jagodic iz Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu, celoten dogodek pa bo povezovala Vesna Guštin, velika poznavalka kraške kuhinje.

Bogato kulinarično ponudbo bo spremljal pester spremljevalni program, ves čas dogodka bo potekala umetniška tržnica in tržnica kraških pridelkov in izdelkov, med 14. in 18. uro se bo odvijala tudi delavnica na temo "Njoki, pašta in štruklji po divje" z Dariom Cortesejem, ob 15.00 se bodo obiskovalci lahko podali na voden ogled Štanjela, ob 16.00 sledi Vinsko-kulinarična delavnica s chefom Igorjem Jagodicem na temo spajanje kraških vin s sezonskimi jedmi kraške kuhinje. Delavnico bo vodil priznani vinski strokovnjak Ivan Prinčič. Za vse delavnice je potrebna predhodna prijava na info@stanjel.eu ali na telefon 05 769 00 56 TIC Štanjel. Podroben program prireditve je objavljen na www.visitkras.info/meseckraskekuhinje, kjer si lahko preberete tudi več o jedeh in menujih, ki vam bodo pri kraških gostincih na voljo vse do 5. novembra.

Sodelujoči gostinski ponudniki:

Restavracija Admiral - Kozina, Hiša posebne Sorte – Kodreti, Restavracija Okusi Krasa – Škibini (mejni prehod Lipica), Turistična kmetija Toncevi – Pedrovo, Gostilna Skok - Štorje, Špacapanova hiša - Komen, Izletniška kmetija Vanesa Čotar Jež – Gorjansko, Izletniška kmetija Ostrouška Pelicon - Coljava, Gostilna Kobjeglava, Bistro Grad Štanjel, Biodinamična kmetija pri Kamnarjevih – Volčji grad, Turistična kmetija Škerlj – Tomaj.

Dodatne informacije: Društvo Planta 031 303 523 ali Javni zavod Komenski Kras 05 769 00 56 oz. info@stanjel.eu .

Že v naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka in vabljeni, da se nam pridružite na odprtju!

Organizatorji: Društvo Planta v sodelovanju z Javnim zavodom Komenski Kras ter s finančno podporo Občine Komen, Občine Sežana, Občine Divača, Občine Hrpelje – Kozina, TIC Sežana in Turistične zveze Slovenije. Odprtje meseca Kraške kuhinje je tudi del Festivala Kraška gmajna.

Tom Ločniškar

Turistično informacijski center Štanjel

Javni zavod Komenski Kras

Grad Štanjel

Štanjel 1a

6222 Štanjel

T: +386 5 769 00 56

@: tic.stanjel@stanjel.eu

W: www.stanjel.eu

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!