Novice

Nazaj na novice

FORD JE NA TOUR DE FRANCE POSLAL ŠE OSUPLJIVEGA BELEGA FOCUSA RS, S KATERIM PROSLAVLJA DVOLETNO PODALJŠANJE PARTNERSTVA Z EKIPO TEAM SKY

Družba Ford Motor Company je objavila podaljšanje partnerstva z ekipo Team Sky še za dve leti. Tako bodo ekskluzivni dobavitelji osebnih vozil in kombijev elitne kolesarske ekipe še do konca leta 2019.

Družba Ford Motor Company je objavilapodaljšanje partnerstva z ekipo Team Sky še za dve leti. Tako bodo ekskluzivni dobavitelji osebnih vozil in kombijev elitne kolesarske ekipe še do konca leta 2019.

“Dirke na dveh kolesih pritegnejo in burijo domišljijo športnih navdušencev po vsej Evropi – in zahtevajo najboljšo možno podporo na štirih kolesih. Z veseljem bomo še naprej podpirali ekipo Team Sky v njihovem prizadevanju za uspešne kolesarske nastope,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Pri Fordu so ob tej priložnostirazvili posebno novo različico modela in dirko Tour de France 2017 bo spremljal noviFocus RS Option Pack. Odet je v osupljivo novobelo opravo, skladno z ekipnimi dresi, v katerih bodo kolesarjiTeam Sky nastopili na dirki Tour de France. Focus RS Option Pack bo vodil floto vozil Team Sky na dirki, ki se začne 1. julija v Düsseldorfu v Nemčiji.

Focusa RS odlikujeta zmogljivost in vodenje, kar bo zelo pomembno pri sledenju kolesarjem, ki na progi za kronometer z razdaljo 14 kilometrov dosegajo hitrosti do 70 km/h. Med etapami dirke bo vsak danvozil v izvidnicipred dirkači in jih obveščal o razmerah.

V floti vozil so tudi beli karavani Ford Mondeo, opremljeni s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom (AWD) ter vozila S-MAX, Edge in Transit, ki jih Team Sky uporablja od prvega podpisa partnerske pogodbe na začetku leta 2016. Od takrat je ekipa osvojila 51 zmag, avti pa so prevozili več kot 40.000 kilometrov.

Team Sky Focus RS Option Packje opremljen z mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom, posebej izdelanim nosilcem za kolesa in sedeži Recaro, ki so jih razvili posebej za Team Sky. Sedeži so bolj ravni, da vozniku in podporni ekipi zagotavljajo večjo svobodo gibanja znotraj vozila – in varno nagibanje iz njega pri nudenju pomoči kolesarjem med hitro vožnjo. Izvedbabrez školjke omogoča tudi preprostejše vstopanje v vozilo in izstopanje v skladu z razmerami na dirkah.

Tako kotkaravani Mondeo, ki jih uporabljajo športni direktorji in managerji ekipe Team Sky, je tudi Focus RS prilagojen za nenehno spreminjanje scenarijev dirke, razmer na cesti in vremena. Spopasti se mora z več kot 350 kilogrami dodatne teže, saj mora prevažati člane ekipe, nadomestna kolesa in obročnike, plastenke s pijačo, orodja in celo velik hladilni zaboj. Skrbniki ekipe in VIP-osebe bodo uporabljali športne enoprostorce Ford S‑MAX s štirikolesnim pogonom in športne terence Ford Edge.

“Zelo smo veseli podaljšanja partnerstva s Fordom, podjetjem, ki se obvladovanja izzivov loteva na enak način kot Team Sky,” je povedal sir David Brailsford, glavni direktor ekipe Team Sky. “Fordova vozila igrajo pomembno vlogo v ekipi Team Sky, Ford pa je z znanjem in podporo postal neločljivi del našega moštva.”

Opombe za urednike:

Fordova vozila za Team Sky

Uporaba

Št.

Model vozila

Športni direktorji

7

Mondeo karavan AWD

Vozilo za skrbnike

4

S-MAX AWD

SUV za skrbnike

2

Edge AWD

Vozilo za vodstvo

3

Mondeo karavan AWD

VIP-vozilo

2

S-MAX AWD

Prevoz oseb

4

Tourneo Custom

Dostavna vozila

2

Transit Jumbo 3,5 t

Kronometer in izvidniško vozilo

1

Focus RS Option Pack

Skupno

25

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:Katja HvalaSummit motors Ljubljana+3861 25 25 116katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!