Novice

Nazaj na novice

FORDOV 1,0-LITRSKI ECOBOOST JE POSTAL ‘MEDNARODNI MOTOR LETA’ ŽE ŠESTO LETO ZAPORED

Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost je že šesto leto zapored osvojil naziv ‘Mednarodni motor leta 2017’ v kategoriji ‘Najboljši motor s prostornino pod 1,0 litra’ – kar pomeni, da kompaktni in zmogljivi trivaljni bencinski motor ostaja neporažen v svoji kategoriji vse od uvedbe leta 2012.

Fordov1,0-litrski motor EcoBoostje žešesto letozapored osvojil naziv‘Mednarodni motor leta 2017’v kategoriji‘Najboljši motor s prostornino pod 1,0 litra’– kar pomeni, da kompaktni in zmogljivi trivaljni bencinski motor ostaja neporažen v svoji kategoriji vse od uvedbe leta 2012.

Sodniki so pohvalili kombinacijo zmogljivosti, varčnosti in tehnologije.1,0-litrski EcoBoost je doslej osvojil že10 nagrad ‘Mednarodni motor leta’, od tega je rekordnih trikrat postal skupni zmagovalec, leta 2012 pa je postal tudi ‘Najboljši novi motor’.

“Naš 1,0-litrski EcoBoostspreminja pravila igrein z dovršenim turbopolnilnikom EcoBoost, neposrednim vbrizgavanjem goriva in dvojnim neodvisnim krmiljenjem odmične gredi postavlja merila za kompaktne varčne motorje,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Kljub žedesetimosvojenim nagradam‘Mednarodni motor leta’nam uspeva najti načine zapremikanje meja pri izdelavi motorjevin zagotavljanje dodatnih prednosti tega cenjenega majhnega motorja za naše uporabnike.”

V različicah s 100, 125 in 140 KM Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost poganjavsako peto novo Fordovo vozilo v Evropi, z njim pa je opremljenih kar 40 odstotkov Fiest. Fordovi bencinski motorji EcoBoost z delovno prostornino do 3,5 litra zagotavljajo moč in varčno porabo Fordovim vozilom po vsem svetu – od kompaktne povsem nove Fieste do dostavnikov Transit, pickupov in športnih modelov oddelka Ford Performance, med katerimi sta tudi Focus RS in superšportni Ford GT.

Varčnemu trivaljnemu motorju EcoBoostje žirija, ki jo je sestavljalo 58 avtomobilskih novinarjev iz 31 držav, podelila naziv ‘Najboljši motor s prostornino pod 1,0 litra’. Ta inovativni motor je bil prvič na voljo s Fordom Focusom leta 2012, kljub številnim tekmecem v kategoriji, ki je izjemno priljubljena med kupci in pomembna za proizvajalce, paše vedno vlada v svojem segmentu.Letos se je za nagrado v kategoriji s prostornino pod 1,0 litra pomerilo 35 motorjev, devet več kot v letu uvedbe 1,0-litrskega EcoBoosta.

“Kljub novejšim pogonskim sklopom na sceni jeFordov malček EcoBoost še vedno najboljši 1,0-litrski trivaljni motor,” je povedal Dean Slavnich, podpredsednik 19. podelitve priznanj Mednarodni motor leta v Stuttgartu in glavni urednik revije Engine Technology International.“Še bolj osupljivo je dejstvo, da je kot prvi motor doslej zmagal v svojem razredu prav vsako leto, ko je bil nominiran.”

V prvem delu leta 2018 bo na voljo 1,0-litrski motor EcoBoosts tehnologijo za izklop valja, ki bo zmanjšal stroške delovanja s samodejnim izklopom enega od valjev, ko ne bo potrebna polna zmogljivost, na primer pri vožnji z enakomerno hitrostjo brez pospeševanja in večjih obremenitev motorja.

Tehnologija, ki lahko izklopi ali vklopi valj v samo 14 milisekundah– 20-krat hitreje, kot traja, da pomežiknemo –, je primer naprednega inženiringa, s katerim Ford uporabnikom zagotavlja izbiro varčnih bencinskih, dizelskih in elektrificiranih pogonskih sklopov brez kompromisov pri zmogljivosti in prefinjenosti.

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:Katja HvalaSummit motors Ljubljana+3861 25 25 116katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!