Novice

Nazaj na novice

Povsem novi Ford Mondeo je dosegel maksimalnih pet zvezdic na preverjanju varnosti Euro NCAP

Köln, 3. december 2014 – Povsem novi Ford Mondeo je na preizkusu varnosti s testnimi trčenji, ki ga izvaja neodvisna organizacija Euro NCAP, osvojil najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Povsem novi Ford Mondeo je dosegel maksimalnih pet zvezdic na preverjanju varnosti Euro NCAP

· Povsem novi Ford Mondeo je na preverjanju varnosti Euro NCAP osvojil najvišjo oceno

· Mondeo je kot prvi Ford v svetovnem merilu na voljo s pomočjo pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev, ki lahko samodejno zavira, če na cesti pred sabo zazna ljudi

· Povsem novi Mondeo bo tudi prvi Ford v Evropi, ki bo na voljo z novostjo v tem segmentu – napihljivimi varnostnimi pasovi na zadnjih sedežih, potnike v vozilu pa bo varovalo devet varnostnih blazin, vključno z varnostno blazino za voznikovo koleno

· Struktura karoserije vključuje prvo uporabo hidroformiranega izjemno čvrstega jekla v avtomobilski panogi ter inteligentno zasnovo za izboljšanje zaščite v primeru čelnega in bočnega trčenja

Köln, 3. december 2014 – Povsem novi Ford Mondeo je na preizkusu varnosti s testnimi trčenji, ki ga izvaja neodvisna organizacija Euro NCAP, osvojil najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Novi Mondeo, ki je pred kratkim zapeljal v evropske prodajne salone, je kot prvi Ford v svetovnem merilu na voljo s pomočjo pri preprečevanju trka z zaznavanjem pešcev. Ta tehnologija lahko na cesti zazna osebe, ki bodo morebiti prečkale pot vozila, in samodejno zavira, če se voznik ne odzove na opozorila.

Prvič je v Evropi na voljo tudi Fordova tehnologija napihljivih zadnjih varnostnih pasov – novost v Mondeovem segmentu. V primeru nezgode se varnostni pas razpre in silo trčenja porazdeli na petkrat večje območje telesa kot pri običajnem varnostnem pasu.

“Novi Mondeo je tehnološko najnaprednejši Fordov model, kar jih je bilo kdaj na voljo v Evropi. Funkcije, kot so preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in napihljivi zadnji varnostni pasovi, zagotavljajo dodatno varnost za voznike in pešce,” je povedal Ulrich Koesters, direktor linije modelov pri Fordu Evropa.

Med tehnologijami, ki jih prinaša povsem novi Mondeo, so tudi:

· Dinamični žarometi LED z osvetlitvijo, ki je izjemno podobna dnevni svetlobi, dopolnjuje pa jo Fordov prilagodljivi sistem sprednjih žarometov.

· Ford MyKey, ki lastnikom omogoča, da programirajo ključ – najpogosteje za mlade voznike – ter onemogočijo sprejem telefonskih klicev med vožnjo in omejijo največjo hitrost vozila.

· Preprečevanje naleta (Active City Stop), ki voznikom pomaga, da se pri vožnji z manjšo hitrostjo izognejo trčenju v druga vozila.

· SYNC 2 s pomočjo v sili, tehnologija z glasovnim upravljanjem, ki vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja promet in ohrani roke na volanu, v primeru nezgode pa potnike v vozilu neposredno poveže z lokalno reševalno službo.

“Merila za doseganje petih zvezdic Euro NCAP so čedalje zahtevnejša, zato morajo avtomobili, ki želijo osvojiti najvišjo oceno, izjemno zaščito potnikov pri trčenju dopolniti z dovršenimi sistemi za pomoč vozniku. Mondeo se je odlično izkazal na obeh področjih in je med prvimi vozili, ki nudijo tudi tehnologijo za zaznavanje pešcev,” je povedal Michiel van Ratingen, glavni sekretar Euro NCAP. “Kupce avtomobilov vzpodbujamo, da izberejo prednost celovite varnostne ponudbe in pri odločanju o opremi vozila dajo prednost funkcijam za zaščito.”

Kar 61 odstotkov strukture karoserije povsem novega Mondea je izdelano iz izjemno čvrstega jekla. V avtomobilski panogi so prvič uporabili hidroformirano izjemno čvrsto jeklo za izdelavo stebričkov vetrobranskega stekla in strešnih vodil – vdor v primeru bočnega trčenja se je zato zmanjšal za 64 mm.

Med dodatnimi strukturnimi izboljšavami so tudi posebna zasnova prečnega vodila koles, ki v primeru čelnega trčenja omeji hod prenosa in zmanjša pomik krmilnega gonila, ter pragi iz martenzitsko obdelanega borovega jekla za večjo zaščito v primeru bočnega trčenja.

Povsem novi Mondeo je že naprodaj v različicah s štirimi in petimi vrati ter kot karavan, prav tako pa je kupcem na voljo Mondeo Hybrid s štirimi vrati – prvo hibridno vozilo, ki ga Ford izdeluje in prodaja v Evropi.

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 183.000 zaposlenimi in 65 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 50.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (13 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!