Novice

Nazaj na novice

Samsung QLED televizorji serije 2017 pridobili certifikat UHD Alliance Premium Certification

Samsung z vključitvijo novih modelov televizorjev Q9, Q8 in Q7 QLED širi svoj certificiran ekosistem ULTRA HD PREMIUM™

Samsung QLED televizorji serije 2017 pridobili certifikat UHD Alliance Premium Certification

Samsung z vključitvijo novih modelov televizorjev Q9, Q8 in Q7 QLED širi svoj certificiran ekosistem ULTRA HD PREMIUM™

Ljubljana, 20. marec 2017 – Samsung Electronics je sporočil, da je bila serija QLED televizorjev certificirana s strani UHD Alliance (UHDA) kot ULTRA HD PREMIUM™. Certifikat vključuje portfelj QLED televizorjev iz leta 2017, vključno z modeli Q9, Q8 in Q7.

"V čast nam je, da smo prejeli to pomembno potrditev s strani UHD Alliance," je povedal MS KIM, izvršni podpredsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov v Samsung Electronics. "Zelo smo ponosni, da lahko uporabnikom ponudimo premium Ultra HD izkušnjo hišne zabave z našimi QLED televizorji."

Logotip ULTRA HD PREMIUM™ združenja UHDA označuje izdelke in storitve, ki dosegajo ali presegajo ravni zmogljivosti za 4K resolucijo, visoko dinamični razpon (HDP) in širok barvni spekter. Te specifikacije omogočajo televizorjem in drugim zunanjim napravam, kot je UHD Blu-ray predvajalnik, da v celoti prikažejo vsebine v najbogatejši obliki, ki uporabnikom zagotavlja neverjetno natančno izkušnjo gledanja.

Serija QLED televizorjev, ki jo je Samsung predstavil na dogodku CES 2017, ponuja bistveno izboljšano barvo zmogljivost, ki natančno prikazuje DCI-P3 barvni prostor - in kot prvi na svetu, so QLED televizorji sposobni predvajati 100-odstotni volumen barv. To pomeni, da novi Samsung QLED televizorji lahko prikažejo vse barve na vsaki stopnji svetlosti - s celo subtilnimi razlikami, vidnimi pri najvišji svetlosti, kar pa presega zahteve UHDA. To je možno zahvaljujoč novi tehnologiji podjetja Samsung, novemu kovinskemu Quantum Dot materialu, ki omogoča, da televizor izrazi bistveno boljšo paleto barv z večjo natančnostjo v primerjavi z običajnimi televizorji. Samsung QLED televizor predstavlja še en korak naprej na področju hišne zabave, saj je odlična kakovost slike ena najpomembnejših zahtev pri uporabnikih.

UHDA je globalno združenje, sestavljeno iz več kot 50 partnerskih podjetij, vključno z vodilnimi filmskimi studii, proizvajalci potrošniške elektronike in distributerji vsebin. Združenje je bilo ustanovljeno z namenom spodbujanja Ultra HD ekosistema in koristi Ultra HD tehnologije. Premim UHD naprave so jasno označene, tako da jih potrošniki zlahka prepoznajo tudi v trgovini. Če želite izvedeti več o UHDA, obiščite http://www.uhdalliance.org/.

*DCI-P3 je skupen RGB barvni prostor za digitalne filmske projekcije v ameriški filmski industriji.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščiteSamsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!