Novice

Nazaj na novice

Ko stil sreča realnost: dva nova AOC AGON igričarska monitorja z brezrobim dizajnom in 1800 mm radijem ukrivljenosti

Specialist za monitorje AOC širi svojo AGON premium igričarsko serijo monitorjev z dvema novima ukrivljenima modeloma: 31,5-palčnim AG322QCX z ločljivostjo QHD in 27-palčnim AG272FCX z ločljostjo Full-HD. Oba prihajata z izjemno majhnim radijem ukrivljenosti 1800 mm za dodano raven poglobljenosti.

Ko stil sreča realnost: dva nova AOC AGON igričarska monitorja z brezrobim dizajnom in 1800 mm radijem ukrivljenosti

Ljubljana, 20. februar 2017 – Specialist za monitorje AOC širi svojo AGON premium igričarsko serijo monitorjev z dvema novima ukrivljenima modeloma: 31,5-palčnim AG322QCX z ločljivostjo QHD in 27-palčnim AG272FCX z ločljostjo Full-HD. Oba prihajata z izjemno majhnim radijem ukrivljenosti 1800 mm za dodano raven poglobljenosti. Zahvaljujoč 3-stranski zasnovi skoraj brez okvirja na vrhu in ob straneh monitorjev omogoča, da se igričarji še bolje fokusirajo na samo igro. Hitrost osveževanja 144 Hz in AMD FreeSync tehnologija zagotavljata super-gladko igralno izkušnjo brez trzanja in trganje slike ali zamegljenosti gibanja. Poleg tega se oba modela lahko pohvalita tudi z vsemi premium funkcijami, ki jih najdemo na ostalih ukrivljenih zaslonih iz linije AGON, vključno z različnimi igralnimi načini in nastavitvami (prilagodljive s priloženo tipkovnico QuickSwitch), držalom za slušalke, ročajem, ergonomskimi možnostmi prilagajanja in nastavljivimi LED lučmi.

Popolna osredotočenost na igro zahvaljujoč 3-stranski zasnovi brez okvirja

Popolna osredotočenost in poglobljena igralna izkušnja

Dva nova 16:9 modela razširjata AOC AGON linijo ukrivljenih monitorjev v dveh novih velikostih: AOC AGON AG322QCX se ponaša s 31,5-palčnim (80 cm) VA panelom z QHD ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik za kot britev ostro grafiko video iger. Na drugi strani, AG272FCX uporablja bolj kompaktni 27-palčni (68,6 cm) VA panel polne visoke ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik. Z radijem samo 1800 mm oba monitorja ponujata najmočnejšo ukrivljenost od dosedanjih AGON modelov. To omogoča izjemno realistično igralno izkušnjo s povečano percepcijo globine in zmanjšanim popačenjem slike. Ultra tanek okvir na zgornji, levi in desni strani monitorja pa omogoča igričarjem, da se bolj osredotočijo na akcijo na zaslonu.

Zmogljive funkcije za konkurenčno igričarstvo

Tako AG322QCX kot AG272FCX se pohvalita z visoko frekvenco osveževanja 144 Hz, ki odpravlja zameglitev slike in omogoča da igralni svetovi v vsakem trenutku zaživijo v super-gladki in ostri grafiki, tudi v najhitrejših prizorih. Za dodano raven mehkobe in odzivnosti sta monitorja opremljena tudi z AMD FreeSync tehnologijo, ki zmanjšuje trganje in trzanje slike ter vhodni zamik. Igričarji, ki iščejo še bolj odzivno izkušnjo igranja bodo veseli načina AOC Low Input Lag, ki zaobide večina notranje obdelave videa. Na ta način lahko igričarji rezultate svojih dejanj na zaslonu vidijo takoj, kar je konkurenčna prednost pri tekmovanju v akcijskih igrah. Funkcija AOC Shadow Control pa daje dodatno prednost v igrah z zelo temnimi odseki, saj omogoča hitro prilagoditev kontrasta pretemnih ali presvetlih področij brez žrtvovanja kvalitete ostalih elementov na zaslonu.

Hitro preklapljanje med različnimi nastavitvami slike z AOC QuickSwitch tipkovnico

Popolna vsestranskost in udobje

Med igralnimi načini in drugimi nastavitvami se lahko enostavno preklaplja preko priložene AOC QuickSwitch tipkovnice. Namesto navigacije po menijih s standardnimi tipkami na monitorju lahko igričarji prilagodijo nastavitve zaslona za vsako pozamezno vrsto igre, zahvaljujoč FPS, Racing, RTS in prilagodljivim načinom igralnih prednastavitev.

Za povečanje udobja med dolgimi igralnimi sejami, nova monitorja nudita zaščito za oči igričarjev s tehnologijo AOC Flicker-Free, ki zmanjša utrujenost oči in načinom AOC Low Light Blue, ki zmanjšuje potencialno škodljive kratko valovne žarke modre svetlobe. Za zdravo držo med igranjem, podstavek monitorja AOC Ergo Base ponuja nastavitev višine, nagiba in zasuka. Poleg tega priročen ročaj omogoča enostaven transport monitorja, na primer iz enega LAN-Party dogodka na drugega. Zložljivo držalo za slušalke pa omogoča igričarjem varno shranjevanje svojih slušalk med odmori. Različne možnosti povezovanja, kot so HDMI, DisplayPort, VGA in USB 3.0 pa naredijo AG322QCX in AG272FCX združljiva s široko paleto vhodnih virov in naprav.

Individualen stil

Poleg minimalistične 3-stranske zasnove brez okvirja, sta oba nova AGON modela opremljena s prilagodljivmi LED luči na zadnji in spodnji strani okvirja. To je mogoče nastaviti na treh različnih barvah (rdeča, zelena, modra) in treh različnih ravneh svetlosti, s čimer lahko igričarji ali tekmovalne ekipe monitor prilagodijo individualnem okusu in preferencam.

Monitorja AOC AGON AG322QCX in AOC AGON AG272FCX bosta na voljo od aprila 2017 dalje po priporočeni prodajni ceni 599 € in 449 €.

Tehnične značilnosti

Model

AG322QCX

AG272FCX

Zaslon

31.5″ ukrivljen VA pri 144 Hz

27″ ukrivljen VA pri 144 Hz

Ločljivost

2560 x 1440 pik

1920 x 1080 pik

Sync tehnologija

AdaptiveSync

AdaptiveSync

Signalni vhodi

2 x HDMI

2 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0 Avdio izhod

Mikrofon vhod/izhod

2 x HDMI

1 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0 Avdio izhod

Mikrofon vhod/izhod

Posebne značilnosti

“3-strani brez okvirja” ergonomski podstavek

AOC QuickSwitch keypad

Stereo zvočniki

4 ms GtG odzivni čas

2000:1 kontrastno razmerje

100% sRGB barvni razpon

“3-strani brez okvirja” ergonomski podstavek

AOC QuickSwitch keypad

Stereo zvočniki

4 ms GtG odzivni čas

3000:1 kontrastno razmerje

100% sRGB barvni razpon

Dostopnost

April 2017

April 2017

PMPC

599 €

449 €

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o. Hrastovec 22 1236 Trzin Dušan Pristavec M: +386 31 429010 E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali

AOC International (Europe)

B.V. Prins Bernhardplein 200,

6th floor 1097 JB Amsterdam

Anna Stefanczyk

Tel: +31 205046950

E-mail: anna.stefanczyk@tpv-tech.com

O podjetju AOC:

AOC sodi med najbolj prepoznavne globalne blagovne znamke v svetu računalniških monitorjev. Njegove izdelke odlikujejo visoka kakovost izdelave, privlačen in atraktiven dizajn, inovativnost in okoljska prijaznost ter konkurenčne cene. Vse to so razlogi, zakaj vse več potrošnikov, distributerjev, partnerjev in direktorjev podjetij zaupa znamki AOC. Računalniški monitorji AOC se znajo prilagoditi tako poslovnemu kot domačemu uporabniku ali igričarju. Več informacij o podjetju AOC, ki je podružnica družbe TPV Technology Limited, največjega proizvajalca LCD-zaslonov na svetu, in njegovih izdelkih najdete na spletni strani www.aoc-europe.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!