Novice

Nazaj na novice

Družba Hit odpira vrata mladim gostinskim upom

Družba Hit aktivno sodeluje pri izvedbi akcije "Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše", katere pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije. V četrtek, 27. novembra, ob 16. uri, zato v Hitovem največjem igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici odstirajo pogled v zakulisje gostinskega dogajanja ter učencem neposredno približujejo poklice in delovne procese v gostinstvu.

Nova Gorica, 25. 11. 2014 – Družba Hit aktivno sodeluje pri izvedbi akcije "Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše", katere pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije. V četrtek, 27. novembra, ob 16. uri, zato v Hitovem največjem igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici odstirajo pogled v zakulisje gostinskega dogajanja ter učencem neposredno približujejo poklice in delovne procese v gostinstvu.

V družbi Hit aktivno podpirajo projekt odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki premišljeno združuje tako možnosti neposrednega pridobivanja informacij in usmeritev glede poklicnih odločitev za učence, hkrati pa odpira pomemben kanal komunikacije za podjetja, ki iščejo rešitve na področju kadrovanja. Na Goriškem se bo v vlogi največjega in povezovalnega turističnega akterja učencem predstavila družba Hit, ki tokrat pozornost usmerja predvsem na področje izobraževalnega programa gastronomskih in hotelskih storitev.

Učenci bodo v četrtek, 27. novembra, od 16. ure dalje, lahko neposredno spoznavali delovno okolje in ekipo Perlinih natakarjev, slaščičarjev in kuharjev, ki se ji je pred kratkim pridružil tudi Valerio Lutman, ki ga lahko spremljamo pri zanimivih kulinaričnih izzivih v tretji sezoni televizijskega šova Gostilna išče šefa. Da gostinski poklici vedno bolj stopajo iz zakulisja in predstavljajo zanimivo priložnost za interakcijo z gosti in obiskovalci, bodo devetošolci ob obisku centra Perla lahko tudi sami izkusili. Zanimivo bo dogajanje v kuhinji, ob delu v strežbi, kaj počnejo hotelske gospodinje pa bodo učenci iz prve roke videli v Perlinem predsedniškem apartmaju.

Učenci se bodo seznanili tudi s potekom serije interaktivnih zabavno-kulinaričnih dogodkov "Cooking Star International", na katerih se ob četrtkih zvečer v restavraciji Mediterraneo v pripravi jedi pod vodstvom Perlinega vodje kuhinje Matjaža Šinigoja preizkušajo ljubitelji kuhanja. Naj dodamo, da se strokovni javnosti prav v teh dneh na svetovnem kuharskem prvenstvu v Luksemburgu kot član nacionalne kuharske reprezentance za najvidnejša odličja poteguje tudi Marino Furlan, vodja kuhinje v Hitovem centru Park, v Novi Gorici.

Spomnimo, da bosta Nova Gorica in družba Hit, po letošnji uspešni organizaciji Slovenske turistične borze, v središču slovenskega turistično-gostinskega dogajanja tudi v letu 2015. V mesecu oktobru bosta namreč prvič gostili Dneve slovenskega turizma in Gostinsko-turistični zbor.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!