Novice

Nazaj na novice

Ford v Nemčiji gradi najnaprednejši preizkusni center s klimatskim vetrovnikom v avtomobilski panogi na svetu

V Nemčiji bodo kmalu priča neverjetno visokim in nizkim temperaturam, sušnim in vlažnim pogojem, vetru z orkansko hitrostjo in najvišjim nadmorskim višinam na tem planetu, vse to pa bo na voljo v novem preizkusnem centru s klimatskim vetrovnikom, ki ga Ford gradi v svojem inženirskem centru v Merkenichu pri Kölnu.

Ford v Nemčiji gradi najnaprednejši preizkusni center s klimatskim vetrovnikom v avtomobilski panogi na svetu

· Fordov novi preizkusni center s klimatskim vetrovnikom v Kölnu v Nemčiji bo po načrtih najnaprednejši v avtomobilski panogi po vsem svetu

· V vetrovniku bo možno doseči hitrost zračnega toka do 250 km/h – to skoraj dosega kategorijo 5 lestvice za določanje hitrosti vetra pri orkanih

· Novi preizkusni center bo omogočal simulacijo nadmorske višine od gladine morja do 5200 metrov – više od povprečne višine planote Tibet

· Preizkušanje bo možno opravljati pri temperaturah od polarnih minus 40 stopinj Celzija do plus 55 stopinj, kar je samo 2,8 stopinje manj od najvišje izmerjene temperature zraka v Sahari

· Zračno vlago bo možno uravnavati v območju od 10 do 95 odstotkov ter tako poustvariti razmere v nekaterih najbolj sušnih puščavah in izjemno vlažnem deževnem gozdu našega planeta

Köln / Ljubljana, 24. november 2014 – V Nemčiji bodo kmalu priča neverjetno visokim in nizkim temperaturam, sušnim in vlažnim pogojem, vetru z orkansko hitrostjo in najvišjim nadmorskim višinam na tem planetu, vse to pa bo na voljo v novem preizkusnem centru s klimatskim vetrovnikom, ki ga Ford gradi v svojem inženirskem centru v Merkenichu pri Kölnu.

Več milijonov dolarjev vreden povsem novi center, ki bo po načrtih ob odprtju v naslednjih nekaj letih najnaprednejši preizkusni center z vetrovnikom v avtomobilski panogi po vsem svetu, bo opremljen z dvema klimatskima vetrovnikoma, s katerima bo možno doseči hitrost zračnega toka do 250 km/h – to skoraj dosega kategorijo 5 lestvice za določanje hitrosti vetra pri orkanih.

V preizkusnem centru bo tudi višinski laboratorij z možnostjo poustvarjanja nadmorskih višin od gladine morja do 5200 metrov, kar presega povprečno nadmorsko višino planote Tibet, pogosto poimenovane “streha sveta”.

“Približno 50 odstotkov vozil, ki jih prodamo po vsem svetu, vozi v območjih z nadmorsko višino nad 1000 metrov, vključno z regijami v Alpah in Pirenejih v Evropi,” je na današnji slovesnosti s polaganjem temeljnega kamna povedala Barb Samardzich, vodja poslovanja pri Fordu Evropa.

“Ta novi, v svetovnem merilu vodilni preizkusni center s klimatskim vetrovnikom dokazuje Fordovo zavezo vlaganju v najnaprednejše tehnologije za preizkušanje vozil, s katerimi lahko uporabnikom zagotovimo najvišjo kakovost naših vozil povsod po svetu.”

Preizkusni center s klimatskim vetrovnikom bo opremljen tudi s štirimi ločenimi celicami, v katerih bo možno avtomobile ohladiti na polarnih minus 40 stopinj Celzija ali pa jih ogreti na plus 55 stopinj Celzija, kar je samo 2,8 stopinje manj od doslej najvišje zabeležene temperature zraka v saharski puščavi. Obenem bo možno vlažnost v centru prilagajati od razmer najbolj sušnih puščav s samo 10-odstotno vlago do 95-odstotne zračne vlage deževnega gozda.

Novi preizkusni center – meril bo 5500 kvadratnih metrov, podobno kot nogometno igrišče – bo dopolnil zmogljivost čedalje pomembnejšega Fordovega inženirskega centra v Merkenichu pri Kölnu, ki ima vodilno vlogo pri zasnovi in razvoju vseh Fordovih globalnih vozil v segmentih B in C.

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 183.000 zaposlenimi in 65 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 50.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (13 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:

Katja Hvala

Summit motors Ljubljana

+3861 25 25 116

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!