Novice

Nazaj na novice

Opel Astra z IntelliLux LED® matričnimi žarometi uspešno osvaja kupce

Od začetka prodaje leta 2015 so pri Oplu prejeli že več kot 350.000 naročil za Astro, Oplov najbolje prodajani model in drugi najbolje prodajani avto zasebnim kupcem v kompaktnem razredu v Evropi v letu 2016.

25. januar 2017

Opel Astra z IntelliLux LED® matričnimi žarometi uspešno osvaja kupce

· Recept za uspeh: Astra z bogato ponudbo opreme navdušuje uporabnike po vsej Evropi

· Svetel zgled: izjemno priljubljen sistem na pomembnem nemškem trgu

· Brez bleščanja: tehnologija omogoča trajno uporabo dolgih luči brez slepljenja drugih voznikov

· Naslednja generacija: še bolj izpopolnjene LED matrične luči prihajajo z novo Insignio

Rüsselsheim. od začetka prodaje leta 2015 so pri Oplu prejeli že več kot 350.000 naročil za Astro, Oplov najbolje prodajani model in drugi najbolje prodajani avto zasebnim kupcem v kompaktnem razredu v Evropi v letu 2016. Opel Astra je zagotovo prava zmagovalka, saj je prejemnica vrste mednarodnih nagrad in priznanj, vključno z ‘Zlatim volanom’ in nazivoma ‘Evropski avto leta 2016’ in ‘Slovenski avto leta 2016’. Recept za uspeh vključuje sestavine, kot so lahka konstrukcija, zelo učinkoviti pogonski sistemi, izjemna digitalna povezljivost in tehnologije za pomoč vozniku, ki jih sicer najdemo samo v prestižnem segmentu. Eno od tovrstnih tehnologij predstavljajo inteligentni IntelliLux LED matrični žarometi. Poleg kritikov v različnih medijih v Evropi, ki so jim podelili številne nagrade, so prepričali tudi kupce Astre, saj sodijo med najbolj iskane opcije za doplačilo. Osemnajst mesecev po uvedbi se lahko zgodba o uspehu IntelliLux LED matričnih žarometov primerja samo z zgodbo Astre kot celote.

V Nemčiji, Oplovem pomembnem domačem trgu, naročijo s tem učinkovitim in zmogljivim sistemom osvetlitve vsako tretjo Astro, v Švici ga naroči približno 45 % kupcev Astre, v sosednji Avstriji je ta izjemno inovativna in dostopna tehnologija osvetljuje alpske ceste v več kot 40 % novih Aster in v Sloveniji to priljubljeno opcijo naroči 30 % kupcev Astre . IntelliLux LED žarometi so izjemno priljubljeni tudi na Finskem in Švedskem (37 % naročil v vsaki od obeh držav). Naj so te številke še tako osupljive, pa je zagotovo nekaj posebnega uspeh tega osvetlitvenega sistema prihodnosti na Norveškem, kjer je z njim opremljenih neverjetnih 84 % novih Opel Aster.

“Navdušuje nas izjemen uspeh IntelliLux LED matričnih žarometov. To je naslednji dokaz, da so naše načelo zagotavljanja inovativnih in dostopnih tehnologij širšim skupinam uporabnikov odlično sprejeli tudi kupci. Čestitati moram našim inženirjem, da so ustvarili tako varčen sistem, ki pri nočnih vožnjah z izjemno zmogljivim delovanjem zagotavlja večjo varnost vozniku in drugim udeležencem v prometu,” je povedal Oplov podpredsednik za prodajo in poprodajo Peter Christian Küspert.

Matrični sistem poskrbi za prilagoditev vsaki prometni situaciji

Matrični LED sistem sestavlja 16 LED segmentov – po osem na vsaki strani vozila. Sistem dolžino in porazdelitev svetlobnega snopa samodejno sproti prilagaja situacijam v prometu. Takoj ko vozilo zapelje iz urbanega območja, se samodejno vključijo dolge luči. Vozniki Astre tako uživajo v odlični vidljivosti in osvetljenosti, obenem pa sistem prepreči slepljenje drugih udeležencev v prometu. Ko kamera zazna svetlobne vire vozil, ki vozijo nasproti ali po istem voznem pasu, sistem samodejno izklopi posamezna svetila LED v ustreznem območju in tako preprosto ‘izreže’ del svetlobnega vira, ki bi slepil druge voznike. Ostanek cestišča in okolice sta še naprej jasno osvetljena z dolgimi lučmi. S takšno natančnostjo in prilagodljivostjo zagotavlja sistem LED matričnih luči najvišjo raven svetlobne tehnologije.

Oplovi inženirji pa so poleg dostopnosti poskrbeli tudi za novo raven inteligence sistema, ki za vse funkcije uporablja svetila LED. Ker marsikateri kupec ne izbere Astre z vgrajeno navigacijsko napravo, mora sistem sam prepoznati, ali je vozilo v urbanem območju ali na primer na avtocesti. Poleg številnih samodejnih vzorcev zasenčenih in dolgih luči IntelliLux LED zagotovi tudi poseben način osvetlitve za avtoceste, ki poveča varnost nočnih voženj. Naslednja prednost je znatno daljša življenjska doba svetil v primerjavi s halogenskimi ali ksenonskimi lučmi.

Dodatna varnost in udobje tudi v novi Insignii

Glede na uspešnost sistema v Astri ne presenečajo Oplova optimistična predvidevanja, da bo naslednja generacija IntelliLux LED žarometov priljubljena tudi pri kupcih povsem nove Insignie, ki na trg prihaja v letu 2017. Ker je od uvedbe Astre tehnologija LED hitro napredovala, so lahko Oplovi inženirji v Insignio vgradili 32 individualnih LED segmentov. Rezultat enakomernejšega prehoda med večjim številom segmentov LED je natančnejša prilagoditev svetlobnega snopa. Prilagodljivi IntelliLux LED matrični žarometi nove Insignie tako zagotovijo še več sijajnejše svetlobe.

Da je vidljivost izboljšana tudi pri vožnji skozi ovinke s povsem nezasenčenimi lučmi, so inženirji IntelliLux LED matričnim žarometom nove Insignie dodali posebno funkcijo. Intenzivnost svetlobe notranjih segmentov matrike se poveča skladno z zasukom volana, da tako poveča osvetljenost ovinka. Vsak IntelliLux LED žaromet ima tudi reflektor, ki pri dolgih lučeh zagotovi dodaten snop z dolžino do 400 metrov in tako dodatno izboljša osvetljenost večjega območja pred novo Insignio.

Priljubljenost najbolje opremljenih različic

Med kupci sta bili ekstremno priljubljeni obe najbolje opremljeni različici Astre – ‘Dynamic’ in ‘Innovation’. Od začetka prodaje ‘Evropskega avta leta 2016’ je več kot 60 odstotkov kupcev Astre izbralo različice, ki nudijo najbogatejšo standardno opremo in funkcije ter jih ni treba naročati za doplačilo. Značilen primer je Oplov pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar, ki je del standardne opreme obeh omenjenih različic. Vključene so tudi možnosti za večje udobje, kot so usnjeno oblazinjenje volana, nastavljiv naslon za roke ali meglenke.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!