Novice

Nazaj na novice

Samsung Electronics v Evropi predstavil inovativno Wind-Free™ klimatsko napravo

Nagrajena energetsko učinkovita Wind-Free TM klimatska naprava ustvarja prijetno bivalno okolje brez nelagodja, ki ga povzroča direkten hladni zračni tok.

Ljubljana – 20. januar 2017 – Samsung Electronics je s posebnim dogodkom za medije in partnerje naznanil začetek prodaje stenske Wind-Free TM klimatske naprave AR9500M in okrepitev poslovanja s klimatskimi napravami v Evropi.

Ekskluzivna tehnologija hlajenja Wind-Free TM ohranja prijetno sobno temperaturo brez nelagodja, ki ga povzroča direkten hladni zračni tok, in ustvarja idealno klimo za globok in prijeten spanec.

Revolucionarna klimatska naprava je bila razvita z namenom odpravljanja dveh najbolj pogostnih nevšečnosti uporabe klimatske naprave – to sta nelagodje, ki ga povzroča hladni zračni tok, in visoki računi za električno energijo.

Učinek brezvetrja klimatska naprava doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek 21.000 mikro zračnih lukenj na način "brezvetrja", kar pomeni, da se zrak premika počasneje kot 0,15/s*. Poleti AR9500M hitro zniža temperature z “načinom hitrega hlajenja”, nato pa, ko je enkrat dosežena želena temperatura, se sistem samodejno priklopi na “Wind-Free™ hladilni način” z brezvetrjem. Takšen način delovanja zmanjša porabo energije do 72 odstotkov, ** kar omogočata revolucionaren Samsung digitalni inverter in POWERboost tehnologija.

Edinstvena trikotna arhitektura AR9500M klimatske naprave ima širši dovod, kar omogoča sprejemanje več zraka hkrati, medtem ko optimalna širina in kot odvoda, dodatne v-lopatice in velik ventilator – ki je 22 odstotkov večji kot pri prejšnjih modelih – zagotovijo hitrejše hlajenje in iztiskanje zraka, ki je tudi širše in daljše, tako da doseže vsak kotiček prostora.

AR9500M omogoča tudi povezavo z omrežjem Wi-Fi, kar omogoča daljinsko upravljanje naprave s pomočjo Samsung Smart Home aplikacije. Tako lahko uporabniki na daljavo regulirajo temperature, prilagodijo nastavitve, pridobivajo obvestila v realnem času o posodobitvah delovanja in dnevni porabi energije, odpravljajo napake v primeru, da je to potrebno ter sinhronizacijo več pametnih naprav s svojo klimatsko napravo.

Klimatsko napravo AR9500M odlikuje izjemna tehnologija, ki je letos prejela tudi CES nagrado za najboljšo tehnološko inovacijo.

Samsung si prizadeva razširiti poslovanje s klimatskimi napravami v Evropi, zato je oktobra 2016 ustanovil Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) z namenom prodaje in trženja klimatskih naprav na 17 trgih v Evropi. Predstavitveni dogodek, ki simbolizira prihod nove dobe v globalni industriji klimatskih naprav, je potekal v prestižnem hotelu v Milanu, v katerem se pogosto odvijajo svetovno priznani modni dogodki. Samsung ocenjuje, da bo Evropa drugi največji medorganizacijski trg za klimatske naprave na svetu – samo letošnji prihodki so znašali 3,6 milijarde dolarjev, napoved pa je, da naj bi se znesek do leta 2020 povišal na 4,2 milijarde dolarjev.

"Ponosni smo, da smo predstavili Wind-Free TM klimatsko naprava v Evropi, v mestu, ki postavlja trende, v Milanu" je dejal nov predsednik Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE), Win Wim Vangeenberghe. "Današnji dogodek je pomemben korak v smeri zaveze podjetja Samsung – postati zaupanja vreden proizvajalec klimatskih naprav v Evropi. Po 26 letih dela v panogi klimatskih naprav sem Samsung opazoval iz daljave – navdušen sem, kako se je podjetje z neustavljivo ambicijo razširilo na nova področja in uspelo. Vesel sem, da sem se lahko pridružil ekipi podjetja Samsung in da sem del te širitve na področje klimatskih naprav."

Samsung je organiziral novinarsko in partnersko konferenco za predstavitev nove AR9500M klimatske naprave. Udeleženci so lahko preizkusili inovativno Samsung Wind-Free TM tehnologijo in imeli priložnost videti posebno obliko, ki omogoča hlajenje brez direktnega zračnega toka.

*Združenje The American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineer definira "brezvetrje" (ang. "Still Air") kot zračni tok pri hitrostih nižjih od 0.15m/s, ki nima hladnih zračnih sunkov.

**Preizkušeno na AR07M5170HA, na osnovi akumulirane porabe energije “hitrega načina hlajenja” v primerjavi z Wind-Free™ načinom. V primerjavi z normalnim načinom hlajenja, Wind-Free ™ hlajenje porabi 55% manj energije.

###

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!