Novice

Nazaj na novice

Varna vožnja zahvaljujoč virtualni resničnosti

ÖAMTC Fahrtechnik in Samsung s pomočjo VR aplikacije z neposredno izkušnjo opozarjata voznike na vse mogoče nevarne situacije v prometu

Ljubljana, 19. januar – ÖAMTC Fahrtechnik in Samsung razvijata VR aplikacijo “Samsung Drive”, s pomočjo katere se bodo vozniki začetniki učili pravilnega reagiranja na nevarne situacije na poti in na ta način doživeli tudi drastične posledice nepravilnega vedenja na cesti.

Fotografije: http://s.samsung.at/img_SamsungDrive

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Nla7k7rGuw0

Motnje, ki jih povzročijo pametni telefoni in druge naprave, med vožnjo zmanjšujejo osredotočenost in ogrožajo voznike, sopotnike ter ostale udeležence v prometu. Po ugotovitvah študije ÖAMTC, je 76 % voznikov nezmožnih pravočasno zaustaviti pred nepričakovano oviro, kar je posledica zmanjšane osredotočenosti na potek v prometu (2015). Še posebej so v nevarnosti mladi neizkušeni vozniki. Samsung Gear VR očala omogočajo voznikom začetnikom, da izkusijo, kako hitro se lahko zgodi nesreča in kakšne so morebitne posledice tega.

Eksperimentalno učenje

Nova VR tehnologija omogoča izjemno resnične 360° vsebine, vključujoč nevarne situacije na cestah. Uporaba Gear VR očal daje uporabniku občutek, da se nahaja v avtomobilu, neposredno za volanom. Kot rezultat tega lahko uporabniki v varnem virtualnem okolju odkrijejo nevarnosti motečih dejavnikov, kot je na primer uporaba pametnega telefona.

Gregor Almássy, direktor korporativnega marketinga in podpore strankam pri Samsung Electronics Avstrija, je verjame, da "obstaja veliko stvari, ki jih lahko razložimo v teoriji, vendar nekatere je treba izkusiti, da jih lahko resnično razumemo. Z Gear VR očali se ljudje učijo intuitivno iz izkušnje določene situacije. Področja uporabe, na katerih lahko VR tehnologija pomaga ljudem, so neomejena.”

Samsung Gear VR bo za namene usposabljanja na voljo v podjetju ÖAMTC Fahrtechnik. Osnovni video z VR usposabljanjem bo kasneje tudi nadgrajen s temami kot so “vozi s svojimi očmi”, “pravilno preveri mrtvi kot čez ramo” in “kako gledati naokoli, ko voziš motor”. “Virtualno resničnost želimo narediti dostopno za vse naše udeležence. ÖAMTC Fahrtechnik uporablja to inovativno in revolucionarno tehnologijo za dvig ozaveščenosti o določenih kritičnih situacijah. Kasneje, pod vodstvom naših inštruktorjev na samem terenu, bodo udeleženci tudi izkusili, kakšen je učinek samo ene sekunde zakasnitve zaviranja na zavorno pot”, pojasnjuje Franz Schönbauer, MD ÖAMTC Fahrtechnik.

Virtualna resničnost odpira nove dimenzije

Samsung ni razvil zgolj naprave za zabavo. Poleg 360° iger, filmov in koncertov, tehnologija igra zelo pomembno vlogo tudi na drugih, resnih področjih, kot je Samsung že pokazal s svojim #BeFearless projektom. Za prikaz vsebine v Quad HD resoluciji 2,560 x 1440 pikslov v 96-stopinjskem polju gledanja se Gear VR očala uporabljajo z Galaxy S6 in Galaxy S7. S svojimi integriranimi senzorji lahko Gear VR zazna premikanje glave uporabnika brez značilne zamude in zaradi tega zagotavlja dih jemajočo izkušnjo.

O podjetju ÖAMTC Fahrtechnik ÖAMTC Fahrtechnik je del ÖAMTC skupine in vodilno operativno podjetje v centrih o varni vožnji po Evropi. Fahrtechnik trenutno deluje v osmih centrih za obvladovanje tehnike vožnje in v enem “off-road” centru v Avstriji. V letu 2016 je usposabljanje pri Fahrtechniku zaključilo približno 117.000 ljudi.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščiteSamsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!