Novice

Nazaj na novice

Samsung Electronics odpira novo dimenzijo hišne zabave s QLED TV

QLED TV je prvi televizor na svetu, ki reproducira 100-odstotni volumen barve, zahvaljujoč novi in napredni tehnologiji Quantum Dot

Samsung Electronics odpira novo dimenzijo hišne zabave s QLED TV

QLED TV je prvi televizor na svetu, ki reproducira 100-odstotni volumen barve, zahvaljujoč novi in napredni tehnologiji Quantum Dot

Ljubljana, 5. januarja 2017 – Samsung Electronics je v sklopu največjega sejma zabavne elektronike na svetu, CES 2017, na dogodku za predstavnike medijev, napovedal novo serijo QLED TV - Q9, Q8 in Q7. Predstavniki podjetja, so na dogodku, ki je potekal v Keep Memory Alive Event Centru v Las Vegasu, razkrili nove produkte.

"Leto 2017 predstavlja velik prestop v industriji vizualnih prikazovalnikov, začenja se era QLED-a" je dejal HyunSuk Kim, predsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov v Samsung Electronics. "S prihodom QLED TV-ja, uporabnikom nudimo najbolj resnično in živo sliko na zaslonu. Bili smo uspešni pri reševanju zadnjih nedoslednosti v izkušnji gledanja in točk pomanjkljivosti, medtem ko smo redefinirali temeljno vrednoto televizorja."

Samsungova najboljša kakovost slike - kadarkoli

Kakovost slike ostaja glavna prioriteta za uporabnike po celem svetu – posebej zato, ker se v povprečju velikost zaslona televizorja povečuje, Samsungov 2017 QLED TV predstavlja še en velik korak naprej.

Nova serija ponuja bistveno izboljšano barvno zmogljivost, ki natančno prikazuje DCI-P3 barvni prostor – QLED televizorji so sposobni predvajati 100-odstotni volumen barv. To pomeni, da lahko prikažejo vse barve na vsaki stopnji svetlosti - s celo najmanjšimi razlikami vidnimi na najvišji svetilnosti - med 1.500 in 2.000 nitov.

Volumen barve predstavlja barvo, ki jo je mogoče pokazati na vseh ravneh svetlosti. Na primer, listič je lahko različnih barv od rumenkasto zelene do turkizne, odvisno od svetlobe. Samsung QLED TV zajame tudi subtilne razlike v barvah glede na svetlost - takšen prikaz barve pa ne gre zlahka prikazati v tradicionalnih 2D prostorskih modelih.

Ta preboj je posledica Samsungovega sprejetja novega kovinskega materiala Quantum Dot - kar je omogoča, da televizor izrazi bistveno izboljšano paleto barv z veliko večjo natančnostjo v primerjavi z običajnimi televizorji.

Nova Quantum Dot tehnologija (tehnologija kvantnih točk) omogoča, da Samsung QLED TV prikaže globoke črne barve in bogate podrobnosti, neglede na to, kako svetla ali temna je scena, in, ali je vsebina predvajana v svetlem ali temnem prostoru. Poleg tega lahko Samsung QLED TV ustvari maksimalno svetilnost od 1500 do 2000 nitov, ki pa ne vpliva na njegovo sposobnost, da poda natančno in brezhibno barvo. Z novo tehnologijo ni treba zastavljati svetlosti, da bi dosegli povečanje barvne zmogljivosti zaslona, ki ostaja enaka ne glede na zorni kot pogleda.

Zavezani izboljšanju izkušnje gledanja

Samsung je na dogodku predstavil tudi nove oblikovne značilnosti, ki bodo pripomogle k boljši izkušnji gledanja televizije.

"S QLED TV smo želeli odpraviti težave, ki jih je izkusil že vsak človek: neurejeni kabli, debeli stenski nosilci in kup naprav, ki jih imamo tik pod televizorjem," je dejal Dave Das, višji podpredsednik marketinga za potrošniško elektroniko Amerike. "Z našo novo serijo fokus ostaja, kjer mora biti – pri vsebini na zaslonu – ne pa na vsem, kar je okoli njega.”

Izboljšave oblikovanja in uporabnosti v QLED TV seriji vključuje en transparenten “invisible connection” kabel, prek katerega se lahko priključijo na televizor vse ostale naprave. To je dodatek k tako imenovanemu "stenskemu nosilcu brez vrzeli", ki omogoča hitro in enostavno namestitev televizorja. Za tiste, ki pa ne želijo televizorja namestiti na steno, Samsung ponuja stojalo za samostojno postavitev televizorja kot modnega dodatka domu. Uporabniki lahko izberejo “Studio Stand” stojalo, ki spominja na stojalo s sliko, ali elegantni “Gravity Stand”, ki ko je priključen na televizor, spominja na sodobno skulpturo.

Samsungov najpametnejši televizor do sedaj

V letu 2017 se Samsung osredotoča na kontinuiran razvoj hvaljene ponudbe Smart TV-jev, ki daje ljudem enostavno in enotno uporabniško izkušnjo, ki jo želijo za svoje zabavne vsebine – kadarkoli in kjerkoli si želijo. Za primer, Samsung Smart Remote daljinec omogoča, da z njim, z eno samo napravo, uporabniki upravljajo tudi druge povezane naprave.

Letos je bil “Smart Hub” vmesnik razširjen tudi na pametne telefone, zahvaljujoč novi in izboljšani “Smart View” aplikaciji, ki zdaj zagotavlja izčrpen pregled vseh razpoložljivih vsebin na začetnem zaslonu aplikacije. Tako lahko uporabniki uporabijo svojo mobilno napravo prek “Smart View” aplikacije za izbor in predvajanje svojih najljubših televizijskih programov in storitve videov na zahtevo. Uporabniki lahko tudi prejemajo obvestila na svoje mobilne naprave o svojih najljubših vsebinah, na primer, o času predavanja in dostopnosti.

Samsung je predstavil tudi dve novi Smart TV storitvi, vključujoč “Sports”, ki prikazuje prilagojeni pregled uporabnikovih najljubših športnih ekip ter nedavne in prihajajoče tekme, in “Music”, ki identificira pesmi, ki so predvajane v živo v televizijski oddaji.

Več kot 200 novinarjev s celega sveta je sodelovalo na predstavitvi proizvodov podjetja Samsung, da bi iz prve roke izkusili kakovost slike in uporabnost Samsung QLED TV-ja. Obiskovalci sejma CES 2017 bodo lahko videli vse te zanimive inovacije in veliko drugih na razstavnem prostoru od 5. januarja naprej.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščiteSamsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

###

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!