Novice

Nazaj na novice

Slovenska rešitev eVineyard je zmagovalka SAP HCP Challenge

Slovenska rešitev eVineyard je bila na letošnjem tekmovanju SAP HCP Challenge izbrana kot najboljša rešitev iz oblaka, uporabljena na platformi SAP Hana v srednji in vzhodni Evropi. Rešitev eVineyrad, ki najnovejšo tehnologijo povezuje s potrebami vinogradnikov, velja za najenostavnejši sistem upravljanja dela vinogradnikov na svetu. Poleg pametnega vinograda sta zmagovalca CEE regije še pametni avto in pametno skladišče. Strokovna žirija je omenjene zmagovalce CEE regije natečaja HCP Startup izbrala na dogodku v slovaškem glavnem mestu, v Bratislavi.

Slovenska rešitev eVineyard je zmagovalka SAP HCP Challenge

Bratislava, Slovaška / Ljubljana, Slovenija, 24. november 2016 – Slovenska rešitev eVineyard je bila na letošnjem tekmovanju SAP HCP Challenge izbrana kot najboljša rešitev iz oblaka, uporabljena na platformi SAP Hana v srednji in vzhodni Evropi. Rešitev eVineyrad, ki najnovejšo tehnologijo povezuje s potrebami vinogradnikov, velja za najenostavnejši sistem upravljanja dela vinogradnikov na svetu. Poleg pametnega vinograda sta zmagovalca CEE regije še pametni avto in pametno skladišče. Strokovna žirija je omenjene zmagovalce CEE regije natečaja HCP Startup izbrala na dogodku v slovaškem glavnem mestu, v Bratislavi.

Absolutni zmagovalec je projekt iz Slovenije eVineyard. Njihova rešitev prinaša tehnologijo neposredno v vinograd. V rešitev eVineyard so integrirani zemljevidi lokacij, načrt dela, vremenski podatki, napotki za vinogradnike in drugo, kar vinogradnikom omogoča takojšnji vpogled v stanje vinograda. Rešitev uporablja tudi napredno analitiko ter vinogradniku svetuje o potrebnih aktivnostih skozi celotno sezono. Vprašanja, kot so kdaj namakati ali kdaj obrati trto, tako niso več le stvar ugibanja.

“Za sodelovanje pri natečaju smo se odločili, ker nam to predstavlja odlično priložnost za vstop na trg s pomočjo tehnologije SAP,” je dejal Matic Šerc, CTO podjetja eVineyard. “Celotni proces je potekal gladko; prijavili smo se in bili smo izbrani. Da smo bili izbrani med finaliste, je bilo pozitivno presenečenje. Zelo smo počaščeni in veselimo se sodelovanja s SAP ter razvoja novih rešitev na SAP-ovi HANA oblačni platformi.”

Slovensko podjetje je bilo eno izmed treh zmagovalcev. Na odru za zmagovalce sta se jim pridružili še dve zagonski podjetji iz Poljske – FindWiz z rešitvijo za pregled stanja v skladišču ter SmartCar z rešitvijo za boljše upravljanje in optimizacijo voznega parka in celo zgradb.

Vsi trije zmagovalni projekti so še dodatno izpostavili pomembnost Interneta stvari in potrdili zavezo podjetja SAP, da v razvoja Interneta stvari investira 2 milijardi ameriških dolarjev. Vsi trije projekti prav tako lahko dobro izkoristijo prednosti oblačne platforme.

“Predstavljate si, da ste na plaži s prenosnim računalnikom in pametnim telefonom ter želite delati na vaši aplikaciji. Sedaj imate vse, kar potrebujete – v oblaku. SAP HANA oblačna platforma zagotavlja vsa orodja,” je o konceptu natečaja dejal Richard Guga, izvršni direktor, SAP Slovaška. Priložnost, ki jo prinaša HCP Challenge, vključuje tudi lanskoletnega zmagovalca, ki je v samo enem letu iz prototipa razvil donosno delujočo aplikacijo. “HCP Challenge omogoča, da z našo tehnologijo gradite vaše sanje,” je desetim finalistom dejal gospod Guga.

V Bratislavo so prišli sodelujoči iz šestih držav Srednje in Vzhodne Evrope, sam natečaj pa je bil odprt za zagonska in že uveljavljena podjetja.

Zmagovalcem bodo zagotovljena vsa potrebna orodja, s katerimi bodo razvijali svoje ideje in jih realizirali v dejansko poslovanje z mednarodno prisotnostjo. Prejeli bodo triletni dostop do najnaprednejše SAP-ove tehnologije, SAP HANA oblačne platforme. Prav tako bodo prejeli vso podporo SAP tehničnih strokovnjakov ter dostop do obsežne baze več kot 300.000 strank po svetu. Poleg tega bodo zmagovalci v letu 2017 povabljeni na SAP Forume, kjer bodo imeli priložnost predstaviti svoje rešitve številnim SAP strankam in partnerjem.

“Zelo smo veseli, da smo v finalu HCP Challenge imeli priložnost gostiti zelo zanimive projekte,” je dejal Simon Kaluža, direktor SAP CEE. “S tem, ko so predstavili ogromno pametnih rešitev, smo že prepoznali nove priložnosti za poslovni napredek, zato bomo zmagovalcem omogočili pomoč pri razvoju poslovanja in pri doseganju naslednjih korakov.”

O podjetju SAP

Podjetje SAP je vodilno podjetje v svetu poslovnih aplikacij. Z vodilnim tržnim deležem na segmentu aplikacijske programske opreme pomaga organizacijam biti boj s škodljivimi učinki kompleksnosti, ustvarjati nove priložnosti za inovacijo in rast ter ostati pred konkurenco. Novice, podatki za vlagatelje in analitike, zaposlitve možnostmi, zgodovino podjetja SAP in še mnogo več lahko najdete na: http://go.sap.com/slovenia

Kontakt za medije

Anja Rejc, Grayling d.o.o. T: +386 (0)1 434 26 65, +386 (0)40 16 88 51 E: anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!