Novice

Nazaj na novice

“ME ZAPELJEŠ V ŠOLO, MAMI?” V SEDEŽIH PRAKTIČNIH FORDOVIH ŠPORTNIH KOMBILIMUZIN SEDIJO NOVI KUPCI

Vroče športne kombilimuzine– majhni športni avtomobili z močnimi motorji – so bile včasih rezervirane za ‘zasvojence z bencinskimi hlapi’, hitro pa postajajo glavna izbira kupcev avtomobilov, ki so daleč od tipičnega ‘dirkalnika za fante’ – vse to kažejo Fordove statistike.

Vroče športne kombilimuzine–majhni športni avtomobili z močnimi motorji– so bile včasih rezervirane za ‘zasvojence z bencinskimi hlapi’, hitro papostajajo glavna izbira kupcev avtomobilov, ki so daleč od tipičnega ‘dirkalnika za fante’– vse to kažejo Fordove statistike.

Fordova prodaja športnih kombilimuzin v Evropi cveti, saj so v prvih treh četrtinah leta 2016 prodali več kot 22.200 Focusov RS, Focusov ST in Fiest ST. Od prihoda na trg so prejeli že več kot 9100 naročil tudi za cenjenega Focusa RS.*

Kupci praktičnih športnih modelov pri odločitvi za nakup med ključnimi dejavniki dajejo vse večji pomen stopnji opreme in kompaktni velikosti, cenijo pa zmogljive motorje in vozne izkušnje, ki udobje bolje usklajujejo z vozno dinamiko, za katero imajo zaslugenagrajeni specialisti oddelka Ford Performance.

Ford Focus RS,Focus STz bencinskim in dizelskim motorjev terFiesta ST– zdaj prvič na voljo tudi vkaroserijski različici s petimi vrati– nudijo številne tehnologije, ki dopolnijo vsakodnevne vožnje. Med njimi so Fordov sistem za komunikacije in razvedriloSYNC, ogrevano vetrobransko stekloQuickclearza učinkovito odmrzovanje pozimi in ogrevani sedeži – najnovejša generacija športnih kombilimuzin je resnično udobna in praktična v vseh letnih časih.

Fordovi prodajni rezultati so razkrili, da se jepovprečna starost kupca športne kombilimuzine povečala z 38 let leta 2010 na 42 let v letu 2016. Fordovi podatki kažejo tudi, da je leta 2015 športne kombilimuzine kupiloosem odstotkov več žensk kot leta 2010.

Fordova vodja raziskav uporabe v prihodnosti in globalnih potrošniških trendov Sheryl Connelly govori o trendu povpraševanja po trpežnih, večnamenskih izdelkih, ki izpolnijo uporabnikove želje po “švicarskem vojaškem nožu”.

“Švicarski nožičekje sopomenka za resnično vsestranskost. V skladu s trendom uporabnike pritegnejo izdelki, ki jih odlikujejo vsestranskost, prilagodljivost in praktičnost,” je povedala Connellyjeva. “Morda to še bolj drži za ‘milenijce’, ki odkrivajo nove poti in premišljeno kupujejo nove izdelke, primerne za različne življenjske sloge in različna življenjske obdobja.”

Sarah Stringfellow iz Brentwooda v Veliki Britaniji je tipičen primer predstavnice nove skupine kupcev, ki jih je pritegnilavsestranskost športne kombilimuzinein so daleč od običajnih stereotipov. 31-letnica vozi najbolje opremljenega Focusa ST3 z bencinskim motorjem EcoBoost.

“Focus ST me je pritegnil s svojo hitrostjo in odličnim videzom, obenem ni prevelik, čeprav nudi obilo prostora za nakupe ali prtljago, potrebno za izlet ob koncu tedna ali počitnice.Najbolj me je presenetil resničen občutek razkošja v notranjosti,” je povedala Sarah Stringfellow. “Seveda me moč in način vožnje navdušita vsakič znova. Dejansko si včasih želim kar Focusa RS!”

Praktične športne kombilimuzine obenem ostajajo privlačne za nekdanje kupce v tem razredu, čeprav so ti starejši in so spremenili svoj življenjski slog.Družina še ne pomeni, da se je treba odreči športni limuzinikot avtu za vsakodnevne vožnje, navdušenci nad športnimi avtomobili, ki si v mladosti niso mogli privoščiti sanjskega modela, pa imajo priložnost, da se zdaj odločijo za sodobno in uporabno športno kombilimuzino.

“Za radikalne ljubitelje športnih kombilimuzin je ta naziv rezerviran samo za modele z največ tremi vrati, a večja zrelost trga in kupcev je poskrbela, da so vse več pozornosti deležne tudi različice s petimi vrati,” je povedal Dan Trent, urednik priljubljene spletne strani za avtomobilske navdušence Pistonheads. “Pravzaprav sem sam odličen primer – zdaj imam otroke, zato je avto s tremi vrati zame precej neroden. Športne kombilimuzine s petimi vrati so kot naročene zame in meni podobne!"

Forda Focusa RS s petimi vrati poganja 2,3 litrski bencinski motor EcoBoost s 350 KM, za prenos moči na podlago skrbiFordov športni štirikolesni pogon, voznik pa lahko izbiravozne načine– vključno s prvim načinom za nadzorovani zdrs (‘driftanje‘) v panogi.

Ford Focus ST je na voljo z bencinskim motorjem EcoBoost z 250 KM ali z dizelskim motorjem TDCi s 185 KM, kupci pa lahko izberejo športno kombilimuzino ali karavana. Ford Fiesta ST kot kombilimuzina s temi ali petimi vrati in 1,6-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost razvije moč 182 KM. Samo v različici s tremi vrati je na voljo tudi novaFiesta ST200z 200KM.

V začetku letošnjega leta je Ford uvedel novo paleto različic modelovST-Linez oblikovanjem športnega oddelka Ford Performance in zmogljivimi, a kljub temu varčnimi motorji. V različici ST-Line so na voljo Fiesta, Focus, Mondeo in pred kratkim napovedana nova Ford Kuga.

Ford ima bogato zgodovino priljubljenih športnih kombilimuzinv Evropi, ki sega kar 35 let v preteklost vse do Fieste XR2. Letos bo Ford po vsem svetu prodal več kot 200.000 športnih avtomobilov, med katerimi so tudiMustang, Focus RS, Focus ST in Fiesta ST – skupno število je skoraj dvakrat večje od števila prodanih športnih avtomobilov pred samo tremi leti.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!