Novice

Nazaj na novice

Že 300.000 naročil za Opel Mokko

Rüsselsheim. - "Pri Oplu gre res samo še navzgor," je po prvi vožnji z Mokko dejal Jürgen Klopp trener nogometnega kluba Borussia Dortmund

· Prodajna uspešnica: SUV, ki je postal resnični favorit kupcev

· Vodilni segmenta: avgusta najbolje prodajan avtomobil segmenta v Evropi

· Izjemno čist: od začetka leta 2015 na voljo z novim, izjemno gospodarnim 1,6-litrskim turbo dizelskim motorjem

Rüsselsheim. "Pri Oplu gre res samo še navzgor," je po prvi vožnji z Mokko dejal Jürgen Klopp trener nogometnega kluba Borussia Dortmund. Vendar to ne velja le za podjetje, marveč tudi za Mokko. V dveh letih od njegovega prihoda na trg je bilo za sub-kompaktni SUV zabeleženih že 300.000 naročil. Povpraševanje se še posebej krepi zadnje čase, saj je v zadnjih sedmih mesecih namreč naročenih kar 100.000 Mokk. Avgusta je bila tako Mokka najbolje prodajan avtomobil segmenta v vsej Evropi. Za Corso in Astro je Mokka trenutno tretji najbolje prodajan Opel in se po obsegu prodaje uvršča pred Insignio in Zafiro.

Pomembnost Mokke krepi tudi dejstvo, da je segment sub-kompaktnih SUV najhitreje rastoč segment celotnega avtomobilskega trga. V primerjavi z lani, se je njegov obseg skorajda podvojil. Uspešnost Mokke ob tem ne pozna meja. Tako je dvakratni zmagovalec izbora Avtomobil leta s pogonom na vsa kolesa, s 24 odstotki vodilni v segmentu v Nemčiji, z 22-odstotnim tržnim deležem v Avstriji in kar s 27-odstotnim tržnim deležem na Finskem. Na celotnem evropskem trgu je tržni delež Mokke od januarja do konca avgusta letos znašal 14 odstotkov, s čemer je po prodajni uspešnosti na tretjem mestu.

"Mokka dosledno udejanja naše videnje vznemirljivega avtomobila zelo napredne tehnologije po dostopni ceni," pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik Opel Group, odgovoren za prodajo in poprodajo. "Navdušuje nas prepričljivost naše prodajne uspešnice med mestnimi džipi. Je jamstvo našega uspeha in pomemben del ofenzive naših novih modelov. Kmalu bo na voljo z izjemno tihim dizelskim motorjem 1.6 CDTI. Z motorjem, ki bo Mokki dal še večji zagon."

Uglajenost najvišje stopnje: novi motor 1.6 CDTI

Mokka ne navduši le s slogovno skladnostjo, sodobnim štirikolesnim pogonom in velikodušno prostornostjo. Od začetka leta 2015 bo na voljo tudi z motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM. Z motorjem, ki se ga je zaradi tihega in uglajenega delovanja že prijela oznaka šepetajoči dizel. Štirivaljnik bo v Mokki zamenjal sedanji 1,7-litrski motor. V primerjavi z njim doseže, kljub manjši delovni prostornini in manjši porabi goriva, za šest KM večjo moč in za 20 Nm večji navor. S prepoznavno živahnostjo je motor 1.6 CDTI del nove družine Oplovih dizelskih motorjev izdelanih v celoti iz aluminija. Z največjim navorom 320 Nm zagotovi avtomobilu pospeške od nič do 100 km/h v 9,9 s in največjo hitrost 191 km/h. Podatki zgovorno pričajo o veliki dinamiki avtomobila in veliki ravni užitka v vožnji. Ob zelo tihem in uglajenem delovanju je motor tudi izjemno gospodaren in spoštljiv do okolja. S serijskim sistemom Start/Stop porabi Mokka 1.6 CDTI v kombiniranem ciklu le 4,1 l/100 km in izpusti le 109 g CO2/km. Skorajda 0,5 l/100 km manj goriva in za 11 g/km manj CO2 v primerjavi z 1,7-litrskim motorjem. Ob vsem je s sestavo izpušnih plinov novi dizelski motor povsem skladen z merili Euro 6.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!