Novice

Nazaj na novice

Center starejših Izola – 60 oskrbovanih stanovanj in center dnevnih aktivnosti za starejše

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o., ima v svoji ponudbi več kot 3.000 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in ostale starejše, od katerih je 271 oskrbovanih najemnih stanovanj v 13 krajih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana – Brdo, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Trebnje, Trzin in Škofljica).

Center starejših Izola – 60 oskrbovanih stanovanj in

center dnevnih aktivnosti za starejše

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o., ima v svoji ponudbi več kot 3.000 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in ostale starejše, od katerih je 271 oskrbovanih najemnih stanovanj v 13 krajih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana – Brdo, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Trebnje, Trzin in Škofljica). Prvi objekt z oskrbovanimi stanovanji je bil zgrajen leta 2001 ob domu starejših v Logatcu. V aprilu 2016 je bil v uporabo dan objekt s 30 oskrbovanimi stanovanji na Škofljici. V gradnji je 12 oskrbovanih najemnih stanovanj v Brežicah ter Center starejših Izola s skupaj 60 oskrbovanimi stanovanji – oba projekta bosta predvidoma zaključena leta 2017.

Oskrbovana najemna stanovanja so arhitekturno prilagojena za bivanje starejših (dvigalo, široki prehodi, držala, prilagojena kopalnica …), najemniki lahko koristijo storitve oskrbnika, na voljo je klic v sili. Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje.

Osnovni podatki:

Investitor: NEPREMIČNINSKI SKLAD pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o.; Mala ulica 5, LJUBLJANA

Lokacija: Livade Izola

Projektanti: GUŽIČ TRPLAN ARHITEKTI, odgovorni projektant Gregor Trplan u.d.i.a.

Površina: neto površina 5.600 m2

Gradbeno dovoljenje: pridobljeno v septembru 2015, pravnomočno v januarju 2016

Izvajalec: STRABAG d.o.o.,

Nadzor: PROPLUS d.o.o.

Center starejših Izola, dva objekta z oskrbovanimi najemnimi stanovanji in center dnevnih aktivnosti za starejše, bo stal na lokaciji Izoli Livade.

V centru starejših bo 60 stanovanj v dveh objektih, ki bosta obsegala klet, pritličje in tri nadstropja (K+P+3ND). Stanovanja bodo velikosti od 35 do 58 m2 in bodo prilagojena za bivanje ene ali dveh oseb. V obeh objektih bo skupaj 16 garsonjer, 23 manjših dvosobnih stanovanj in 21 večjih dvosobnih stanovanj. Povprečna površina stanovanj bo 49 m2. Vsa stanovanja bodo imela kopalnico, ložo in shrambo. Opremljeni bosta kuhinja (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in kopalnica (arhitekturno prilagojena, s prho in držali). Ostale prostore v stanovanju si bodo stanovalci uredili po svojih potrebah. Stanovanja so prisilno prezračevana in tudi pohlajevana.

V pritličju vsakega objekta bo opremljen skupni prostor za druženje, kolesarnica in pralnica s sušilnico. Za stanovalce bo na razpolago skupaj 50 parkirnih mest: 21 v garaži pod objektoma in 29 na zunanjem parkirišču. Od vseh parkirnih mest bo 10 namenjenim invalidom. Zunanja parkovna površina bo ograjena, oblikovana v več funkcionalnih sklopov, kot so interni trg, razgledna ploščad, fitnes na prostem, drevesni gaj, zeliščne grede in krožna pešpot. Stanovalci bodo imeli možnost uporabe storitev oskrbnika: prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjska pomoč, čiščenje, pranje, likanje …

Stanovanja bodo namenjena starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Najemna pogodba se bo sklenila za nedoločen čas.

Center dnevnih aktivnosti za starejše bo obsegal tri večnamenske prostore, ki so lahko združujejo v skupno dvorano ter spremljajoče prostore za izvajanje dnevnih aktivnosti starejših občanov Izole. Parkiranju je namenjenih 10 zunanjih parkirišč. Atrij centra dnevnih aktivnosti bo tlakovan in opremljen z leseno pergolo, ki bo pokrita z zelenjem.

Pogodba o sodelovanju med Občino Izola in Nepremičninskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja je bila sklenjena aprila leta 2014. S pogodbo je občina Nepremičninskemu skladu PIZ podelila neodplačno stavbno pravico za 99 let, zato bodo imeli pri najemu oskrbovanih stanovanj prednost občani Izole. Občina Izola se je obvezala za 40-letni najem prostorov Centra dnevnih aktivnosti za starejše, s katerim bo upravljala.

Za gradnjo Centra starejših Izola je investitor na objavljen razpis prejel 16 ponudb. Po izvedenem izboru je gradnja oddana najcenejšemu ponudniku, to je gradbenem podjetju STRABAG d.o.o. Vrednost pogodbenih del znaša nekaj manj kot 4,4 milijona evrov. Pogodba je bila podpisana 4. aprila 2016, izvajalec je bil uveden v delo 7. aprila 2016, rok za dokončanje del je 15 mesecev. Stanovanja se bodo oddajala z razpisom. Interesenti lahko sporočijo svoje podatke in ob izidu razpisa bodo obveščeni.

Informacije

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o.,

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana | 01 300 88 11 | info@ns-piz.si | www.ns-piz.si

Maj 2016

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!