Novice

Nazaj na novice

Fordova evropska prodaja se je septembra povečala za 12 %

Fordova evropska prodaja se je septembra povečala za 12 %, osebna in gospodarska vozila pa so dosegla največji tržni delež v zadnjih treh letih

Fordova evropska prodaja se je septembra povečala za 12 %, osebna in gospodarska vozila pa so dosegla največji tržni delež v zadnjih treh letih

Prodaja Fordovih evropskih vozil se je septembra povečala za 12 odstotkov, tržni delež pa za 0,4 odstotne točke in je dosegel 9,0 odstotka – to je Fordov največji tržni delež v posameznem mesecu po marcu 2012

Doslej se je v letošnjem letu tržni delež Forda Evropa povečal za 0,2 odstotne točke na 8,1 odstotka – največji tržni delež v prvih devetih mesecih po letu 2011

Ford je bil septembra najuspešnejša znamka med gospodarskimi vozili v Evropi in je zabeležil največjo mesečno prodajo gospodarskih vozil po letu 1993

Novi Focus in Mondeo prihajata na trg še letos, S-MAX, C-MAX, Mustang, Edge in druge novosti pa bodo naprodaj leta 2015

Köln / Ljubljana, 14. oktober 2014 – Fordova prodaja v Evropi se je zaradi izjemnega povpraševanja po Fordovih novih osebnih in gospodarskih vozilih septembra strmo povečala – tržni delež je bil največji v zadnjih treh letih*.

Prodaja Fordovih evropskih vozil se je v tem mesecu povečala za 12 odstotkov na skoraj 130.000 vozil, kar je skoraj dvakrat več od povprečne rasti – 6,8 odstotka – v avtomobilski panogi. Doslej se je Fordova prodaja v letošnjem letu povečala za 7,8 odstotka in tudi na letni ravni presegla povprečje v panogi, ki znaša 6,1 odstotka.

Takšno povečanje prodaje je Fordu pomagalo zagotoviti devetodstotni tržni delež na 20 največjih evropskih trgih*. Tržni delež je za 0,4 odstotne točke večji od primerljivega lanskega, obenem pa je to največji Fordov mesečni tržni delež po marcu 2012. V letošnjem letu je Fordov tržni delež doslej dosegel 8,1 odstotka, kar je za 0,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani in največ po letu 2011.

Septembra so prodali skupno 28.200 Fordovih gospodarskih vozil – prodaja je bila v primerjavi z lansko v istem mesecu večja za 42 odstotkov. Fordov delež na trgu gospodarskih vozil se je povečal za 3,3 odstotne točke na 14,9 odstotka, Ford pa je tako postal najbolje prodajana znamka med gospodarskimi vozili v Evropi v mesecu septembru.*

“Fordova septembrska uvrstitev na prvo mesto med gospodarskimi vozili je odličen znak zagona, za katerega je poskrbela sveža in razširjena družina dostavnih vozil Ford Transit,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve Forda Evropa. “Tudi pri osebnih vozilih vstopamo v izjemno živahno in vznemirljivo obdobje, saj bosta novi Focus in Mondeo v prodajnih salonih še letos, v naslednjem letu pa jima bodo sledili C-MAX, S-MAX, Mustang, Edge in drugi novi modeli.”

Fordova prodaja prek kanalov z večjo vrednostjo ostaja stabilna, saj je septembra prodaja končnim kupcem in velikim strankam znašala 76 odstotkov skupne Fordove prodaje – štiri odstotne točke nad povprečjem v avtomobilski panogi. Na letni ravni doslej znaša prodaja z večjo vrednostjo 74 odstotkov skupne Fordove prodaje, kar je za tri odstotne točke nad povprečjem v panogi.

Septembra je bilo veliko povpraševanje po modelih iz celotne Fordove palete, največ kupcev pa si je zaželelo Fiesto, ki je zabeležila najboljšo septembrsko prodajo po letu 2010, Kugo z najboljšo septembrsko prodajo od uvedbe modela leta 2008 in Rangerja, ki se je septembra nazadnje najbolje prodajal ob uvedbi leta 1993. Pred letošnjim septembrom so leta 1993 prodali tudi največ dostavnikov iz družine gospodarskih vozil Transit – vključno z modeli Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier.

Podatki o prodaji za Slovenijo:

V septembru je bilo v Sloveniji prodanih in registriranih 331 osebnih vozil, kar znaša 7,44 odstotka tržnega deleža. Na letnem nivoju tako beležimo kar 2,4% rast. Prodaja raste tako pri osebnih kot gospodarskih vozilih. Pri osebnih vozilih so še posebej priljubljeni Fordovi enoprostorci iz družine MAXov. Zanimanje pa narašča tudi pri gospodarskih vozilih. V septembru smo predstavili še zadnje novosti iz Fordovega programa gospodarskih vozil, ki je zdaj v celoti prenovljen. Z gospodarskim programom dosegamo 7,38 odstotka tržnega deleža ter 13 odstotno povečanje v primerjavi z 09/13. Ford Ranger je v segmentu najbolj priljubljena izbira saj dosega 62 % tržni delež.

V prihodnjih mesecih se veselimo predstavitve novih modelov tudi pri osebnih vozilih, najprej bosta tu novi Focus, sledil mu bo težko pričakovani Ford Mondeo.

Na koncu naj omenimo še zadnjo pomembno novost. Za vsa Fordova vozila, tako osebna kot gospodarska, smo v avgustu predstavili 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov. Verjamemo, da bomo z odlično Fordovo ponudbo tudi v prihodnje dobro poskrbeli za vse nove Fordove stranke.

# # #

* Poročilo Forda Evropa zajema prodajo na 20 največjih evropskih trgih, kjer ga zastopajo pooblaščena podjetja za prodajo.

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 183.000 zaposlenimi in 65 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 50.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (13 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:

Katja Hvala

Summit motors Ljubljana

+3861 25 25 116

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!