Novice

Nazaj na novice

Prodajna uspešnica med lahkimi gospodarskimi vozili: s proizvodnega traku je zapeljal Opel Vivaro z zaporedno številko 750.000

Prodajna uspešnica med lahkimi gospodarskimi vozili: s proizvodnega traku je zapeljal Opel Vivaro z zaporedno številko 750.000

5. april 2016

Prodajna uspešnica med lahkimi gospodarskimi vozili: s proizvodnega traku je zapeljal Opel Vivaro z zaporedno številko 750.000

· Vivara s častitljivo številko so izdelali v obratu tovarne Opel/Vauxhall v Lutonu

· Prodaja uspešnega Vivara se je v letu 2015 povečala za 38 odstotkov

· Povečanje prodaje lahkih gospodarskih vozil Opel/Vauxhall v letu 2015 za 24 odstotkov

· Opel/Vauxhall je zabeležil največji tržni delež med lahkimi gospodarskimi vozili v Evropi po letu 2008

Rüsselsheim/Luton. Od uvedbe modela leta 2001 je Opel Vivaro eden najbolj priljubljenih dostavnikov v svojem segmentu (do 2,9 tone skupne dovoljene mase, razred D med dostavniki). Danes so v proizvodnem obratu družbe Opel/Vauxhall v Lutonu (VB) dosegli nov mejnik v zgodovini mojstra prilagodljivosti med dostavniki, saj je s proizvodnega traku zapeljal Vivaro z zaporedno številko 750.000.

“Tričetrt milijona, 750.000 – to je res osupljiva številka, še posebej ob upoštevanju dejstva, v kako obleganem segmentu trga se je moral uveljaviti Vivaro,” je povedal Steffen Raschig, direktor oddelka za gospodarska vozila družbe Opel/Vauxhall. “Combo, Vivaro in Movano predstavljajo pomemben del naše strategije rasti. Rezultati so vzpodbudni – smo na dobri poti, da prodajo gospodarskih vozil do leta 2022 povečamo za približno 80 odstotkov, s 83.000 lahkih gospodarskih vozil, prodanih leta 2013, na 150.000 vozil leta 2022,” je dodal.

Vivaro je Oplovo najbolje prodajano lahko gospodarsko. Imel je pomembno vlogo pri Oplovem osupljivem povratku v ta segment in 2015 je bilo rekordno leto: prodaja Vivara se je povečala za 38 odstotkov, obenem je Vivaro zabeležil največji delež na trgu in v segmentu po uvedbi leta 2001. Tudi v Sloveniji je Vivaro najbolje prodajano Oplovo lahko gospodarsko vozilo, katerega letna prodaja se giblje na ravni 300 vozil.

Pomembna Vivarova prednost je njegova vsestranskost: omogoča nešteto konfiguracij, saj je na voljo kot furgon, kombi in dostavnik z dvojno kabino, pa tudi kot platforma za različne posebne nadgradnje. Obenem Vivaro funkcionalnost gospodarskega vozila združuje s prednostmi pisarne na kolesih ter oblikovanjem in udobjem osebnega avtomobila.

Leta 2015 pa ni bil izjemno uspešen samo Vivaro: Opel/Vauxhall je lani zabeležil prodajo več kot 100.000 gospodarskih vozil, kar pomeni rast za 24 odstotkov v primerjavi z letom 2014 – znatno več, kot je s povečanjem za devet odstotkov znašalo povprečje trga. Zelo priljubljena sta bila tudi Vivarova bližnja sorodnika med lahkimi gospodarskimi vozili Movano in Combo s povečanjem prodaje za 27 in 12 odstotkov. Movano je uspešno sledil Vivarovemu zgledu in je dosegel največji tržni delež, največji delež v segmentu in največjo prodajo od uvedbe leta 1998.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!