Novice

Nazaj na novice

Opel napoveduje spremembe: prihaja električni avto Ampera-e

Opel bo naslednje leto začel prodajati revolucionarno novo akumulatorsko električno vozilo, ki bo del največje in najbolj daljnosežne ofenzive modelov v zgodovini te nemške znamke, saj od leta 2016 do 2020 načrtujejo kar 29 novih modelov.

11. februar 2016

Opel napoveduje spremembe: prihaja električni avto Ampera-e

· Novo Oplovo akumulatorsko električno vozilo bo premagalo ovire električne mobilnosti

· Ampera-e s petimi vrati in petimi sedeži bo imela večji doseg od večine električnih avtomobilov

· Zabavna za vožnjo, z izjemnimi povezavami in dostopno ceno

Rüsselsheim. Opel bo naslednje leto začel prodajati revolucionarno novo akumulatorsko električno vozilo, ki bo del največje in najbolj daljnosežne ofenzive modelov v zgodovini te nemške znamke, saj od leta 2016 do 2020 načrtujejo kar 29 novih modelov. Petsedežnik s petimi vrati se bo imenoval “Ampera-e”. S povsem napolnjenim akumulatorjem bo imel novinec daljši doseg od večine primerljivih električnih avtomobilov, obenem pa bo cenovno dostopen. Opel je uporabil strokovno znanje pri elektrifikaciji vozil, ki ga je pridobil s prvo Ampero. Ta je že ob uvedbi leta 2011 postavila merila za sodobne električne avtomobile, nova Ampera-e pa inovativno električno mobilnost združuje z najsodobnejšimi povezavami in osupljivo vozno dinamiko.

Novo Ampero-e je danes na simpoziju CAR v nemškem Bochumu napovedala Mary Barra, predsednica in izvršna direktorica družbe General Motors: “GM in Opel sta vedno verjela, da bodo imeli električni avtomobili pomembno vlogo v mobilnosti prihodnosti. Ampera-e s svojo tehnologijo prinaša spremembe pravil igre in pomeni velik korak v smeri uresničitve naše vizije. Naš novi akumulatorski električni avto je obenem dodatna potrditev Oplovega slovesa glede zagotavljanja širše dostopnosti inovativnih tehnoloških rešitev.”

Trendi, kot sta urbanizacija in zaščita okolja, zahtevajo nove vrste mobilnosti in alternativne pogonske sisteme. “Električna vozila imajo potencial za pomembno zavarovanje podnebja in zmanjšanje izpustov”, pravi izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann. “Nova Ampera-e odpira nove perspektive na poti v električno mobilnost z odpravljanjem ovir, kot so visoke cene in preskromen doseg številih električnih vozil.”

Izjemno ploska izvedba akumulatorjev, ki so vgrajeni v dno vozila, omogoča edinstveno skladno, kompaktno sorazmerje Ampere-e. Učinkovita namestitev zagotavlja tudi veliko prostora v notranjosti, zato sta udobje namestitve petih potnikov in prostornina prtljažnika povsem primerljiva z avtomobili v kompaktnem razredu.

Ampera-e bo na voljo tudi z nagrajenim pomočnikom za osebne povezave in servisne storitve Opel OnStar. Tehnologije s področja povezljivosti in sistemi za razvedrilo in informacije bodo poskrbeli za brezhibno povezavo pametnih telefonov in drugih elektronskih naprav z vozilom.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!