Novice

Nazaj na novice

FORD SE JE V LETU 2015 VRNIL NA VRH KOT ŠT. 1 MED ZNAMKAMI GOSPODARSKIH VOZIL

Fordova prenovljena in razširjena paleta različic gospodarskega vozila Transit je leta 2015 dosegla nov mejnik, saj je Ford postal številka ena med najbolje prodajanimi znamkami gospodarskih vozil v Evropi – prvič v 18 letih.

Fordova prenovljena in razširjena paleta različic gospodarskega vozila Transit je leta 2015 dosegla nov mejnik, saj je Ford postal številka ena med najbolje prodajanimi znamkami gospodarskih vozil v Evropi – prvič v 18 letih.

Evropski kupci so lani kupili več kot 280.000 Fordovih gospodarskih vozil*. V letu, ko je Transit slavil 50-letnico uporabe v poslovne namene po vsem svetu, se je prodaja v primerjavi z letom 2014 tako povečala za 23odstotkov.

Rast prodaje v Evropi in vzpon s št. 7 na št. 1 med najbolj priljubljenimi znamkami gospodarskih vozil sta bila v veliki meri zasluga štirih povsem novih modelov najnovejše družine Transit,ki jo sestavljajo Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier. Skupaj so jih leta 2015 prodali 233.000 oziroma 46.000 več kot leto prej.

Obenem je Ford Ranger prehitel tekmece in postal najbolje prodajani pickup v Evropi. Prodali so jih 27.300, 27 odstotkov več kot leta 2014.

“Ford je poskrbel za znatna vlaganja v razvoj novih gospodarskih vozil, ki so trpežna, varčna in opremljena z najnovejšimi tehnologijami za pomoč vozniku, kot so prilagodljivi tempomat in opozorilo na ohranjanje voznega pasu,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Zdaj imamo najbolj svežo ponudbo gospodarskih vozil v Evropi in letos uvajamo tudi povsem nove pogonske sklope za Transita in Transita Custom ter novega drznega Rangerja.”

Porast spletnega nakupovanja in majhnih podjetij pozitivno vpliva na povpraševanje

Nedavna raziskava je pokazala, da dostavniki znatno in v čedalje večji meri prispevajo k evropskemu gospodarstvu. Več prevozov zahteva vse pogostejše spletno nakupovanje in ustvarjanje novih podjetij s storitvami, kot so pleskarstvo, vodoinštalaterstvo in fasaderstvo, prav tako so pomembne tradicionalne dejavnosti, v katerih ima dostavnik pomembno vlogo, npr. gradbeništvo, vzdrževanje/popravila, preskrba in prevozne storitve.

Poročilo Centra za gospodarske in poslovne raziskaveje pokazalo, da so na dostavnike vezana podjetja v gospodarstvo Francije, Nemčije in Velike Britanije v letu 2014 prispevala skupno 584 milijard evrov – 16 odstotkov več kot leta 2010, znesek pa se že bliža celotnemu gospodarstvu Švice.

Tržni delež Fordovih gospodarskih vozil je v letu 2015 dosegel 12,6 odstotka – rast v primerjavi s predhodnim letom je znašala 1,2 odstotne točke – in Volkswagen je moral Fordu prepustiti sloves najbolje prodajane znamke. Obenem je Ford že 50. leto zapored dosegel prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil v Veliki Britaniji, prvo mesto pa je osvojil tudi na danskem, madžarskem, irskem in turškem trgu.

Vsako od štirih novih gospodarskih vozil Transit je v letu 2015 doseglo znatno povečanje prodaje. Najuspešnejši je bil paradni konj, 2-tonski Transit, z najhitrejšo rastjo prodaje v svojem segmentu: prodali so jih 73.000 – povečanje prodaje za 20 odstotkov v primerjavi s predhodnim letom (vključno s prodajo Transita prejšnje generacije v letu 2014). 1-tonski Transit Custom je tudi v letu 2015 nadaljeval z uspešno rastjo, prodaja pa se je z 99.700 vozili v primerjavi z letom 2014 povečala za 18 odstotkov.

Tudi dostavnik Transit Connect se je izkazal z najhitrejšo rastjo prodaje v svojem segmentu, prodaja 43.900 vozil je pomenila povečanje za 22 odstotkov. Najmanjši v paleti modelov, povsem novi Transit Courier, je v prvem celem letu po začetku proizvodnje zabeležil prodajo 16.500 vozil* – dodatnih 22.800 so jih prodali v Turčiji – in že cilja na vodilno mesto v svojem segmentu.

V letu 2015 je Ford razširil svoje omrežje pooblaščenih specializiranih trgovcev z gospodarskimi vozili, tako da več kot 750 Transitovih centrov evropskim kupcem zagotavlja paleto obsežnejših prodajnih in podpornih storitev v skladu s potrebami poslovnih uporabnikov.

Odkar je proizvodno linijo v Langleyu v Veliki Britaniji 9. avgusta 1965 zapustil prvi Transit, so izdelali že več kot osem milijonov večjih modelov Transit in Transit Custom, Transit pa se je iz posameznega modela prelevil v celotno družino gospodarskih vozil Ford Transit.

Če bi Transite, ki so jih izdelali v 50 letih, postavili drugega za drugim, bi obkrožili Zemljo, v tem obdobju pa so novega Transita v povprečju prodali vsakih 180 sekund.

###

Prodaja Fordovih gospodarskih vozil v Evropi*

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 195.000 zaposlenimi in 66 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 23 proizvodnih obratov (15 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!