Novice

Nazaj na novice

Uresničite svoje ideje

Odprte so prijave na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI

SPOROČILO ZA JAVNOST

ZA TAKOJŠNJO OBJAVO

Uresničite svoje ideje

Odprte so prijave na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI

Vrtojba, 7. 1. 2016: Odprte so prijave na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI v organizaciji Primorskega tehnološkega parka. Do 15. marca lahko tekmovalci v treh kategorijah prijavijo svojo podjetniško idejo, obrazloženo v predlogi, ki sledi modernim pristopom podjetništva. Prijava je enostavna, udeležba na tekmovanju prinese znanje in izkušnjo, ki bo udeležencem spremenila pogled na svet.

Vsi imamo ideje, kako bi izboljšali svet, le malokdo pa ima znanje in predvsem motivacijo, da svoje ideje uresniči. Prvi korak k uresničitvi ideje je, da dobimo potrditev ali ima naša ideja potencial za globalno rast. Vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park, je odlična priložnost za mlade, da svoje ideje preverijo in zapišejo ter naredijo prvi korak za njihovo uresničitev. Rok prijave na tekmovanje je 15. marec. Prijavijo se lahko posamezniki ali skupine osnovnošolcev (1), srednješolcev (2) ter študentov in mladih do 29. leta starosti (3). Svojo inovativno idejo morajo zapisati v predlogi, ki je objavljena na spletni strani tekmovanja [www.popri.si]. Predloga vsebuje nasvete in napotke, ki tekmovalce usmerjajo pri zapisu ideje. Od letos lahko bodoči tekmovalci uporabljajo tudi spletno platformo Mikrobiz, ki več osebam hkrati na enem mestu omogoča izpolnjevanje in urejanje poslovnega modela. Uporaba spletne platforme je brezplačna, potrebna je le registracija.

Izbor zmagovalcev podjetniškega tekmovanja POPRI je dvofazno. V prvi fazi bo regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev in pedagoških delavcev, med prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala 6 najboljših iz vzhodne in 6 najboljših iz zahodne regije. 12 finalistov iz vsake starostne kategorije iz vse Slovenije se bo uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo potekalo 31. marca 2016. Takrat bodo finalisti s 5-minutno osebno predstavitvijo, svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji. Zaključek tekmovanja POPRI bo 18. aprila v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer bo razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. Nagradni sklad tekmovanja znaša 5.000 EUR.

Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI, mladim priporoča sodelovanje, saj bodo lahko preverili, ali je njihova ideja dobra in pridobili povratno informacijo uspešnih podjetnikov in mentorjev o svoji ideji. Z udeležbo na tekmovanju bodo predvsem razvijali kompetence, kot so samoiniciativnost, kreativnost in podjetnost, ki jih bodo potrebovali, ko bodo iskali zaposlitev ali se podajali na svojo podjetniško pot. Mladi, ki želijo tekmovati na POPRI, lahko svoje ideje razvijajo in zapišejo sami, lahko pa pomoč poiščejo v okviru podjetniških aktivnosti, ki jih ponujajo nekatere šole, pri mentorjih strokovnih predmetov, v inkubatorjih in tehnoloških parkih, razvojnih centrih, starših in skrbnikih.

• • • • •

POPRI 2014/2015 je k sodelovanju privabil 160 mladih z več kot 50 podjetniškimi idejami. Za nacionalno podporo mladim pri prijavi na tekmovanje je poskrbelo 27 podjetniških mentorjev, poleg tega pa je sodelovalo skupno 44 institucij znanja. Izdelke je ocenjevalo 11 članov strokovne nacionalne komisije, zaključne prireditve se je udeležilo več kot 300 obiskovalcev. Projekt je podprlo več kot 30 podpornikov, partnerjev in sponzorjev.

Več informacij:

Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI, maja.rajer@primorski-tp.si, T: 05 393 24 51, M: 040 475 599

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!