Novice

Nazaj na novice

FORD MONDEO Z DOVRŠENIM ŠTIRIKOLESNIM POGONOM IN RAZLIČICO HIBRID NA VOLJO TUDI SLOVENSKIM VOZNIKOM

Dovršeni štirikolesni pogon Kupci Mondea lahko zdaj z 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 180 KM in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom PowerShift naročijo tudi inteligentni štirikolesni pogon.

Dovršeni štirikolesni pogon

Kupci Mondea lahko zdaj z 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 150KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 180 KM in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom PowerShift naročijo tudi inteligentni štirikolesni pogon.

Fordovinteligentni štirikolesni pogonzagotavlja brezhiben prehod med pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom, da samodejno izboljša prenos moči in oprijem, ko je to potrebno. Sistem vsakih 16 milisekund izmeri oprijem med kolesi in cestiščem ter lahko v 100milisekundah prilagodi prenos moči posameznim kolesom.

“Povsem novi Mondeo še naprej dviga merila pri pričakovanjih uporabnikov glede zmogljivosti, varčnosti, prefinjenosti in varnosti,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Fantastične možnosti so navduševale že doslej, inteligentni štirikolesni pogon pa bo zagotovil dodatno zadovoljstvo voznikov.”

Mondeo Hibrid dostopna zelena izbira

Mondeo Hibrid je prvo hibridno električno vozilo, ki ga Ford izdeluje v Evropi. Na voljo je v izvedbi s štirimi vrati, za pogon pa uporablja dva elektromotorja in 1,4kWh litij-ionski akumulator v kombinaciji z 2,0-litrskim Atkinsonovim cikličnim bencinskim motorjem, kar v električnem načinu omogoča vožnjo s hitrostjo do 135 km/h. Pogonski sklop zagotavlja moč 187 KM pri porabi 4,2 l/100 km in izpustih CO299g/km za dostopnih 27.000 €.

Tehnični podatki:

Model (4/5 vrat)

Moč (KM)

Poraba goriva* (l/100km)

Izpusti CO2* (g/km)

2.0 TDCi 6-stop. ročni AWD

150

4,8

124

2.0 TDCi 6-stop. samodejni AWD

180

5,2

134

2.0 Hybrid Electric

187

4,2

99

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 195.000 zaposlenimi in 66 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 23 proizvodnih obratov (15 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!