Novice

Nazaj na novice

SPOROČILO ZA MEDIJE DECEMBER NA HBO

HBO, vodilna premium televizijska mreža v Sloveniji, s ponosom sporoča, da bo December na HBO v znamenju premier hollywoodskih filmskih uspešnic, premier novih delov serije iz originalne Cinemax produkcije „Kirurg II.“

SPOROČILO ZA MEDIJE

DECEMBER NA HBO

Ljubljana, 20. november 2015 – HBO, vodilna premium televizijska mreža v Sloveniji, s ponosom sporoča, da bo December na HBO v znamenju premier hollywoodskih filmskih uspešnic, premier novih delov serije iz originalne Cinemax produkcije „Kirurg II.“ (The Knick II) in novih delov serije "Kri in solze" (Flesh and Bone), kakor tudi dokumentarcev in specialov. Zadnji dan v letu pa se bo na HBO-ju že tradicionalno končal z novoletnim filmom presenečenja. V nadaljevanju izdvajamo najzanimivejše naslove, ki se bodo v prihajajočem mesecu predvajali na HBO in Cinemax kanalih, kakor tudi na naših storitvah videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand.

PREMIERE HOLLYWOODSKIH FILMSKIH USPEŠNIC IN HBO

Kevin Hart in Ice Cube sta “Svaka na patrulji” (Ride Along), ki bosta gledalce HBO-ja 6. decembra ob 20.05h popeljala na divjo vožnjo. Šolski varnostnik Ben je skušal že zadnji dve leti dokazati dekletovemu bratu, odlikovanemu policijskemu detektivu Jamesu, da je več kot le domišljavi gobezdač, zasvojen z videoigrami. Ko Bena končno sprejmejo na policijsko akademijo, ga James povabi s seboj na službeno patruljo – da bi ga prestrašil in preveril, ali bo res zanesljiv zaščitnik njegove ljubljene sestre.

“Spuži na suhem” (The Spongebob Movie: Sponge Out of Water) bo gledalce HBO-ja zabaval 13. decembra ob 20.05h. Spuži Kvadratnik mora v nepozabni avanturi združiti moči s smrtnim sovražnikom Planktonom, da bi rojstno Bikinsko Bistrico rešil pred uničenjem, ko zlobni pirat Burgerbrad (Antonio Banderas) ukrade skrivni recept za izdelavo priljubljenih rakarjevih kruhkov. Spuži se mora z zavezniki podati na suho, v svet resničnih ljudi in se s pomočjo čarobne bukve spremeniti v superjunake ter ustaviti pohlepnega gusarja.

“Eksodus: Bogovi in kralji” (Exodus: Gods and Kings) vas na HBO-ju čaka 20. decembra ob 20.05h. Priznani britanski režiser Ridley Scott (Osmi potnik, Gladiator) na velika platna prinaša epsko pripoved o pogumu moža, ki si je drznil zoperstaviti mogočnemu starodavnemu imperiju. Zgodbo o kljubovalnem ljudskem vodji Mojzesu (Christian Bale), ki se postavi po robu egipčanskemu faraonu Ramzesu (Joel Edgerton) ter se pri tem z 400.000 sužnji odpravi na mogočno popotovanje oz. pobeg iz Egipta, ki ga pestijo smrtonosne božje nadloge.

“Birdman ali Nepričakovana odlika nevednosti” (Birdman) je črna komedija o igralcu (Michael Keaton), ki je pred časom zaslovel v vlogah opevanega superjunaka, zdaj pa z obilo težav na broadwayski oder postavlja resno gledališko igro. V dnevih, ki vodijo do premiere, se spopada s svojim egom in čudaškimi soigralci ter skuša na novo opredeliti in osmisliti svojo družino, kariero in samega sebe kot človeka. Premiera filma režiserja Alejandra Gonzáleza Iñárrita, ki je bil nagrajen s celo štirimi oskarji, je na sporedu 27. decembra ob 20.05h.

Gledalce HBO-ja 24., 25. in 26. decembra pričakuje specialni Božični mix, ki bo zadovoljil prav vse okuse. Gledalci bodo lahko tako uživali v hit filmih: Dvanajst božičnih drevesc, Spuži na suhem, Kraljevstvo opic, Hobit: Smaugova pušča, Hobit: Bitka petih vojska, Božična skrivnost, Zvončica in piratska vila, Zvončica in legenda o Nikolizveri, Ninja želve, Varuhi galaksije, Annie, Nazaj v osemdeseta 2 in mnogih drugih.

HBO je na zadnji dan starega leta že tradicionalno za vse ljubitelje sedme umetnosti pripravil novoletni film presenečenja. Kaj bo na sporedu bodo lahko gledalci HBO-ja preverili deset minut po prihodu v novo leto, 1.1.2016 ob 00.10h.

HBO Comedy

Filmski december bo na HBO Comedy med drugim prinesel tudi film “Tom in Jerry: Božičkovi pomočniki” (Tom & Jerry: Santa’s Little Helpers, 3. decembra ob 12.15h), “Sosedi” (Neighbors, 6. decembra ob 23.00h), kakor tudi film nominiran za oskarja – “Hobit: Bitka petih vojska” (The Hobbit: The Battle of the Five, 13. decembra ob 10.05h). Najmlajše gledalce pa čaka presenečenje, saj je HBO Comedy 25. december rezerviral za Otroški božič. Malčki bodo lahko tako brez prestanka že od jutra uživali v filmih: “Scooby Doo: Skrivnostni zemljevid” (Scooby-Doo! Adventures: The Mystery Map, 09.00h), “Scooby Doo: Frankensrh” (Scooby-Doo! Franken Creepy, 09.45h), “Scooby Doo na rokoborbi” (Scooby-Doo! Wrestlemania Mystery, 11.00h), “Pustolovščine gospoda Peabodya in Shermana” (Mr. Peabody & Sherman, 12.25h), “Huda mravljica” (The Ant Bully, 14.00h), “Knjiga življenja” (Book of Life, 15.30h), “Ledena doba” (Ice Age, 17.05h), “Ledeno doba 2: Otoplitev” (Ice Age: The Meltdown, 18.25h), “LEGO film” (The Lego Movie, 20.00h)…

CINEMAX

Cinemax v decembru prinaša z oskarjem nagrajeno dramo „Še vedno Alice“ (Still Alice, 5. decembra ob 20.15h), z Julianne Moore (za to vlogo tudi nagrajena z oskarjem), Alecom Baldwinom in Kristen Stewart v glavnih vlogah. John Hannah je trener irske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 1986, v resnični zgodbi „Palček proti velikanu“ (Shooting for Socrates, 12. decembra ob 20.30h), medtem ko se Jude Law odpravi na iskanje izgubljenega zaklada v filmu oskarjevca Kevina Macdonalda „Črno morje“ (Black Sea, 26. decembra ob 20.00h). Cinemax 18. decembra ob 20.00h prinaša svetovni klasik, ovenčan s tremi oskarji – „Hud“ (Hud), kakor tudi film “Krvavi šport“ (Bloodsport, 18. decembra ob 21.50h), ki je slavnemu Jean-Claude Van Dammu prinesel prvi uspeh. Na zadnji dan starega leta, 31. decembra ob 20.00h, pa se začne Novoletna noč hororja, v kateri se bodo zvrstili: „Svetovna vojna Z“ (Word War Z, 20.00h), „Pet krst v hiši“ (What We Do In The Shadows, 21.55h), „Krvavi sneg 2“ (Dead Snow 2: Red vs Dead, 23.20h), „Dolina groze 2“ (Wolf Creek, 01.00h), „FDR: Ameriški kerlc“ (FDR: American Badass!, 02,45h)...

PREMIERE SERIJ

V mesecu pred nami bomo se poslovili od serije „Ostali II.“ (The Leftovers II), katere zadnji, deseti del na HBO-ju premierno gledamo v ponedeljak, 7. decembra ob 20.05h. Dalje pa ostajamo v svetu baleta, saj si vsak ponedeljek ob 21.05h sledijo novi deli serije „Kri in solze“ (Flesh and Bone). Na tri decembrske ponedeljke (14, 21. in 28. decembra ob 20.05h) se bomo spomnili še dramske mini-serije „Nadomestne volitve“ (Casual Vacancy), nastale po adaptaciji knjižne uspešnice avtorice J. K. Rowling.

HBO Comedy nam v mesecu pred nami prinaša premiero humoristične serije „Moja mama“ (Significant Mother). V seriji režiserskega dvojca, Johna Putcha in Trippa Reeda, je mladi lastnik restavracije iz Portlanda Nate osupel in zgrožen, ko se vrne s službene poti ter odkrije, da njegov najboljši prijatelj in sostanovalec Jimmy očitno hodi z njegovo pravkar razvezano materjo Lydio. Da bi bilo še slabše, je njegov še nedavno povsem ravnodušni oče Harrison zdaj trdno odločen, da bo nekdanjo soprogo dobil nazaj in pri tem ne bo pomišljal na vsakem koraku uporabiti sinove pomoči. V seriji igrajo: Josh Zuckerman, Krista Allen, Nathaniel Buzolic, Emma Fitzpatrick, Jonathan Silverman, gledamo pa jo od 1. decembra ob 20.00h, vsak torek, sredo in četrtek ob istem času.

Na Cinemaxu se bomo v decembru sicer poslovili tudi od z emmyjem nagrajene hit-serije iz originalne Cinemax produkcije „Kirurg II.“ (The Knick II), ampak se bomo s Clive Owenom v vlogi briljantnega kirurga dr. Johna Thackeryja in ostalo sijajno igralsko ekipo družili še tri epizode – vsako soboto ob 22.00h.

KONCERT IN SPECIAL

Evropska filmska akademije vsako leto podeljuje nagrade v skupno 21 kategorijah, ki počastijo največje dosežke evropske filmske industrije v minulem letu; med njimi so najpomembnejše tiste za najboljši evropski film, režiserja, igralko in igralca. Letos je v tekmovanju za najboljši dokumentarec tudi HBO Europe dokumentarec „Toto in njegovi sestri“, ki je že nagrajen s številnimi nagradami. Podelitev evropskih filmskih nagrad se vsako drugo leto stalno odvija v nemški prestolnici Berlinu, sicer pa se seli med Londonom, Parizom, Rimom, Barcelono, Varšavo, Kopenhagnom, Talinom, Malto in Rigo. Letošnja, po vrsti 28. podelitev evropskih filmskih nagrad se bo tokrat odvila 12. decembra 2015 v Berlinu, special „Evropske filmske nagrade 2015“ (2015 European Film Awards), pa bodo lahko gledalci HBO-ja videli 19. decembra ob 18.30h.

HBO je pripravil tudi pravo uverturo v najbolj divjo noč leta, saj se 31. decembra ob 22.40h predvaja Novoletni koncert – „Katy Perry: Turneja The Prismatic“ (Katy Perry: The Prismatic World Tour). Koncert prinaša ekstravaganten glasbeni spektakel ter nalezljive pop uspešnice te priljubljene ameriške pevke, ki so jo povzdignile v eno najuspešnejših sodobnih glasbenic. Predstavo je za odrsko postavitev režiral Baz Halpin; njenim oboževalcem predstavlja osupljivo vizualno in zvočno doživetje, ki odraža ljubezen do sproščene zabave ter umetniški duh nadarjene pevke.

Vsi filmi, serije in dokumentarci bodo dostopni tudi preko HBO-jevih storitev videa na zahtevo - HBO On Demand in HBO GO.

O HBO-ju EUROPE

Home Box Office, vodilna ameriška plačljiva televizijska mreža ponuja osnovne in plačljive zabavne programe prek kabelskih omrežij, satelitskega sprejema ter mikrovalovnih večtočkovnih distribucijskih sistemov (MMDS). HBO Europe v lasti Home Box Office Inc. trenutno zagotavlja osnovne in plačljive televizijske kanale v 15 državah: na Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Romuniji, na Nizozemskem, Bolgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji in BIH. Na Nizozemskem HBO Europe ponuja programe v standardni in visoki ločljivosti (HD), HBO On Demand in HBO GO pod okriljem HBO Nederland, skupnega podjetja HBO in Ziggo BV.

HBO Europe ponuja pet visokokakovostnih filmskih programov (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax in Cinemax 2), šest digitalnih kanalov (HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD in Cinemax2 HD), poleg tega pa še naročniško storitev videa na zahtevo HBO ON DEMAND ter internetno storitev videa na zahtevo HBO GO.

HBO in Cinemax s svojimi multipleksi ter storitvami z dodano vrednostjo v gledalčev dom prinašata največje filmske uspešnice, nagrajeno lastno produkcijo, serije, ekskluzivne prireditve, zimzelene filme, uspešnice s filmskih festivalov ter mednarodne in evropske filme.

HBO Europe ima sedež v Budimpešti na Madžarskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Marina Maslać marina.maslac@hbo.hr

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.hr

www.hbo.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!