Novice

Nazaj na novice

Podjetje Baumit podpira razvoj oblikovalske in arhitekturne stroke

Letošnjo jesen se Baumit predstavlja na dveh strokovnih dogodkih, na ljubljanskem Mesecu oblikovanja ter na Piranskih dnevih arhitekture. S svojim sponzorstvom podpira kreativne ideje in razvoj obeh strok.

Sporočilo za medije

Podjetje Baumit podpira razvoj oblikovalske in arhitekturne stroke

Letošnjo jesen se Baumit predstavlja na dveh strokovnih dogodkih, na ljubljanskem Mesecu oblikovanja ter na Piranskih dnevih arhitekture. S svojim sponzorstvom podpira kreativne ideje in razvoj obeh strok.

Mesec oblikovanja 2015, Tiskarna Mladinska knjiga, Ljubljana, 20. 10. – 20. 11. 2015 – Mesec oblikovanja je odmeven strokovni dogodek na področju kreativnih industrij s poudarkom na oblikovanju kulture bivanja. Predstavlja priložnost za kritično vrednotenje, promoviranje in identificiranje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v Sloveniji in v JV Evropi. S svojimi aktivnostmi spodbuja razvoj kreativnih industrij s poudarkom na oblikovanju.

Baumit: DesignLife – Neomejene možnosti oblikovanja – Kreativna fasada

Baumitovi izdelki zagotavljajo zdravo, kakovostno ter udobno bivanje in energetsko varčnost. Ob teh načelih je njihova dodana vrednost nenehno iskanje kreativnega ter inovativnega pristopa pri reševanju bivanjske problematike novogradenj in prenov starih objektov.

Na Mesecu oblikovanja so predstavljeni različni vzorci oblikovanja fasad; kreativne možnosti niso le v barvnih odtenkih, temveč predvsem v različnih strukturah ometa, ki jim dajo piko na i različni dekorativni premazi. Fasada postane objekt kreativnih možnosti oblikovanja njene strukture, ki je lahko na primer grobo zaglajena, oblikovana z valjčkom ali s čopičem, finozrnata z videzom grobega betona ali popolnoma gladka in prebarvana. Na ta način postane še bolj individualizirana ter taktilna.

Sliki spodaj: Baumit CreativTop. Neomejene možnosti oblikovanja fasad.

Zaključni fasadni omet, ki omogoča izvedbo kreativnih tehnik.

Tehnika s česanjem Tehnika valjčkanja

Z oblikovalskega dogodka pa se 21. novembra 2015 Baumit z razstavno postavitvijo in sponzorstvom seli še na odmevno arhitekturno dogajanje. Piranski dnevi arhitekture 2015 bodo potekali med 12. novembrom in 6. decembrom v Piranu in Portorožu.

Osrednji dogodek bo 21. novembra 2015 ob 10. uri v gledališču Tartini v Piranu. Pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS dr. MiraCerarja bo potekala že 33. mednarodna arhitekturna konferenca Piranski dnevi arhitekture, tokrat z naslovom Invencija in tradicija v arhitekturi. Konferenca se bo zaključila s slovesno podelitvijo priznane mednarodne arhitekturne nagrade Piranesi 2015 in z odprtjem šestih spremljevalnih arhitekturnih razstav.

Nagrada Piranesi nagrajuje najboljše arhitekturne realizacije, nastale v zadnjih dveh letih na območju centralne Evrope.

Tema letošnje konference je Invencija in tradicija v arhitekturi, na temo katere bodo razpravljali domači in tuji strokovnjaki. "Vsa dobra tradicija je bila zgrajena iz invencij in uspešne inovacije lahko izhajajo edinole izdobrega delatradicije. Tradicija je nekaj, čemur ne moremo ubežati. Tudi če smo se ji želeli povsemizogniti, se zopet pokaže v svoji odsotnosti,"je povedal prof.Jurij Kobe.

Na Piranskih dnevih arhitekture (PIDA) se bo tako v slabem mesecu zvrstilo 7 predavanj, 2 predstavitvi, 6 arhitekturnih razstav ter dva spremljevalna dogodka. Več o spremljevalnih prireditvah na: http://www.pida.si/konferenca.

Razstave bodo na ogled do 6. decembra 2015.

Baumit je z gesto pokrovitelja poleg oblikovalske podprlo tudi arhitekturno stroko. Podjetje namreč okvire svojega osnovnega poslanstva – proizvajanja gradbenih materialov – široko nadgrajuje z vizijo inovativne blagovne znamke. V sodelovanju z arhitekturno stroko išče celovite bivanjske rešitve, ki se pojavljajo pri novogradnjah in obnovah stanovanjskih zgradb, njihovi materiali, predstavljeni na razstavi v Piranu, pa omogočajo arhitektom izvedbo zamišljenih kreativnih rešitev.

S sodelovanjem na razstavi predstavljajo linijo Baumit DesignLife. Različne strukture ometa ter dekorativni premazi omogočajo arhitektom tako rekoč neomejene možnosti (arhitekturnih) izvedb njihovih kreativnih rešitevna področju fasad.

S tem se Baumit logično poveže v srž letošnjih arhitekturnih razprav v Piranu.

RSVP: Bilka Demšar

T: 01/589 68 81

bilka.demšar@sm-studiomarketing.com

Blagovna znamka Baumit je del razvejane družine, ki jo lahko najdete v 30-ih evropskih državah in obsega celovit program gradbenih materialov. V Sloveniji je prisotno že od leta 1994.

V poslovanju podjetja je bilo prelomno leto 2008, ko so se odprla vrata Baumit tovarne v Sežani. Obrat je namenjen proizvodnji suhih mešanic za malte, omete, estrihe in gradbena lepila ter mešalnici zaključnih slojev. Sodobna tehnologija in kakovostne surovine so zagotovilo za odličnost Baumit izdelkov. Življenje v zdravem, energijsko varčnem in prijetnem bivalnem okolju pozitivno vpliva na vsakdan, zato v Baumitu nudijo široko paleto celovitih, inovativnih in bivanju prijaznih proizvodov, ki so skladni z nacionalnimi in evropskimi predpisi ter tehničnimi zahtevami.

Prodajni program: fasadni sistemi, ometi, malte, estrihi, proizvodi za zdravo bivanje, proizvodi za keramiko Baumacol, proizvodi za zunanjo ureditev.

Več o Baumitu na: http://www.baumit.si/

Piranski dnevi arhitekture (PIDA): http://www.pida.si/

Mesec oblikovanja: http://www.mesecoblikovanja.com/

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!