Novice

Nazaj na novice

Novosti Samsung močno spreminjajo paradigmo v tehnologiji klimatskih sistemov

360-stopenjska kasetna klimatska naprava, DVM Chiller ter modela DVM S 30HP in DVM S Eco 14HP prinašajo najnovejšo tehnologijo za ogrevanje, ventilacijo in klimatizacijo

Novosti Samsung močno spreminjajo paradigmo v tehnologiji klimatskih sistemov

360-stopenjska kasetna klimatska naprava, DVM Chiller ter modela DVM S 30HP in DVM S Eco 14HP prinašajo najnovejšo tehnologijo za ogrevanje, ventilacijo in klimatizacijo

Seul, Ljubljana, 5. november 2015 – Družba Samsung Electronics je na forumu klimatskih naprav AC Forum 2015 v Južni Koreji predstavila novosti na področju tehnologije za ogrevanje, ventilacijo in klimo. Nove naprave Samsung prinašajo konkretne izboljšave v energijski učinkovitosti in zmogljivosti ter zagotavljajo maksimalno izkoriščenost prostora in večjo hitrost hlajenja.

BK Yoon, predsednik in vodja oddelka potrošniške elektronike v družbi Samsung Electronics, je ob predstavitvi novih produktov povedal: “Z novostmi v ponudbi na področju tehnologije za ogrevanje, ventilacijo in klimo želimo do leta 2020 doseči prodajo, ki bo na letni ravni znašala 10 milijard dolarjev. Hkrati želimo postati vodilni na področju prezračevalne tehnologije. V družbi Samsung si prizadevamo za nenehno izboljševanje naše tehnologije, saj le tako lahko uporabnikom ponudimo najboljše izdelke in najboljšo možno uporabniško izkušnjo.”

Na forumu, ki se je pričel konec meseca oktobra v Južni Koreji, se bo predstavilo več kot 750 poslovnih partnerjev in medijev iz celega sveta. Forum bo potekal do prve polovice leta 2016 in v tem času potoval na 50 trgov v 117 državah po svetu, kjer se bo več kot 9000 partnerjev in medijev seznanilo z najnovejšimi napravami za ogrevanje, ventilacijo in klimo Samsung ter vizijo, ki jo ima družba Samsung za prihodnost razvoja na tem področju.

Kot je družba Samsung napovedala že na prvem forumu, nameravajo pri različnih projektih sodelovati s priznanimi svetovnimi strokovnjaki, arhitekti in profesorji, ki bodo v življenjske prostore prihodnosti vključevali Internet stvari. Mnenje o arhitekturi, prihodnosti načrtovanja prostora in o tem, kaj bo to pomenilo za človeka, je podal tudi Russell Brown, izvoljeni član Kraljevega inštituta sveta britanskih arhitektov (RIBA).

Nova, 360-stopenjska krožno oblikovana kasetna klimatska naprava

Inovativna oblika 360-stopenjske kasetne naprave spreminja gibanje zraka, saj edinstven in revolucionaren kasetni ventilator premika zrak tako, da se oblikuje vodoraven tok, ki ustvarja več plasti ohlajenega zraka. Naprava Samsung s kroženjem zraka nadzoruje temperaturo v prostoru in zagotavlja enakomerno kroženje zraka v vseh smereh. Naprava brez lopatic omogoča hitro in preprosto hlajenje brez prepiha in, v primerjavi z običajno, štiri-smerno kasetno napravo, kjer se lahko izgubi tudi do 25 odstotkov zračnega volumna, zagotavlja 100-odstotni zračni volumen, kar se odraža v kar 34 odstotkov višji hitrosti hlajenja.

360-stopenjska kasetna naprava združuje revolucionarno zmogljivost z elegantno obliko, saj se naprava lepo spoji z okoljem in ga celo polepša, saj ima stilno oblikovano ploščo in intuitiven zaslon, ki uporabniku omogoča upravljanje s pretokom zraka po želji. Na voljo so tri nastavitve: vodoraven in navpičen nadzor ter nadzor pretoka zraka v posameznem prostoru.

Klimatsko napravo je mogoče pritrditi ali vgraditi v steno. Na voljo je tudi daljinski nadzor s številčnico in gumbom za udobno hlajenje ter Samsung komplet Virus Doctor, ki odstranjuje prah, nečistočo v zraku, alergene, bakterije in viruse.

Naslednja generacija visoko zmogljivostnih VRF sistemov: Samsung DVM S 30HP

Samsung z novo Super DVM (digitalno variabilno večopravilno) klimatsko napravo še povečuje učinkovitost in zmogljivost klimatskih naprav. Nova naprava Samsung DVM S 30HP prinaša več revolucionarnih novosti, ki povečajo učinkovitost delovanja, na primer t.i. Super Inverter Scroll Compressor, invertni kompresor s Scroll tehnologijo in optimizirano postavitvijo obvodnega ventila, kar rezultira v 29-odstotni izboljšavi gretja. Dodan je še hibridni izmenjevalnik toplote, ki poveča območje izmenjave toplote, izboljšan način nadzorovanja hlajenja (ki pripomore k 10 odstotkov večji učinkovitosti) in nov nastavek za difuzijo ovalne oblike, ki izboljša in poveča pretok zraka za 17 %.

Samsung DVM S 30HP ima tudi inovativen sistem za detekcijo uhajanja tekočin, ki upošteva stroge predpise. Ko sistem zazna puščanja, avtomatsko sproži aktiven proces prečrpavanja in zbiranja hladilne tekočine ter zapre ventile in tekočino tako izolira znotraj naprave.

DVM S Eco 14HP: Samsungova nova naprava VRF s stranskim praznjenjem

DVM S Eco 14HP je nova klimatska naprava VRF s stranskim praznjenjem, zasnovana tako, da z eno samo zunanjo napravo zadosti potrebam stanovanjske ali poslovne stavbe, saj zaradi izboljšanega delovanja model Samsung DVM Eco 14HP ustreza rastoči potrebi po eni sami zunanji enoti, ki bi zmanjšala stroške več naprav in ne zahteva vgradnje v stavbah z več prostori.

Model DVM S Eco 14HP odlikuje inovativno oblikovanje: ima robustno oblikovan pretvorni drsni kompresor in valovito lopatico, ki v primerjavi z običajnimi napravami VRF s stranskim izpustom omogoča za 20 odstotkov boljše gretje in 10 odstotkov boljši pretok zraka.

DVM S Eco ima tudi več konjskih moči (največ 14 KM), zato je za klimatizacijo stanovanjske ali poslovne stavbe potrebna samo ena zunanja naprava. Naprava ima tudi daljše cevi (dolžino cevi podaljšana do 160 m in višina vgraditve do 50 m), zato lahko pokrije vsa področja stavbe. DVM S Eco 14HP v širino meri manj kot 1 meter (940 mm) in ima štiristranski cevovod, ki omogoča preprosto vgradnjo.

Samsungov napredni, energetsko učinkoviti DVM Chiller

Zaradi vse večje potrebe po tehnologijah ogrevanja, hlajenja in zračenja na vodni osnovi in zaradi zaostritve pravil o stopnji F-plinov v EU, je družba Samsung razvila hladilno napravo na zračno hlajenje, ki se ponaša z inovativno, kompaktno obliko, večjo energetsko učinkovitostjo in enostavno uporabo. Rezultat je novi DVM Chiller, izredno zmogljiv sistem, ki je kombinacija hladilne naprave na zračno hlajenje in naprave VRF.

Količina hladilne tekočine v napravi DVM Chiller je veliko manjša kot pri običajnih hladilnih napravah, kar je v skladu s trenutno kvoto hladilne tekočine v Evropski uniji in hkrati upošteva tudi načrtovano zmanjšanje količine hladilne naprave v prihodnosti (35 % manj v letu 2018).

Revolucionarna hladilna naprava DVM Chiller z invertnim kompresorjem BLDC s Scroll tehnologijo in tehnologijo Flash Injection zagotavlja več kot 75-odstotno zmogljivost ogrevanja prostora z -20°C in večjo energetsko učinkovitost. DVM Chiller pripomore tudi k nižjim stroškom vzdrževanja na letni ravni (36 do 50 % manj v primerjavi z običajnimi hladilnimi napravami).

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!