Novice

Nazaj na novice

Noč raziskovalcev 2015

Na Fakulteti za informacijske študije smo tudi letos organizirali Noč raziskovalcev 2015, ki je vseevropski dogodek, ki se odvija v večini evropskih držav na isti dan.

Noč raziskovalcev 2015

Na Fakulteti za informacijske študije smo tudi letos organizirali Noč raziskovalcev 2015, ki jevseevropski dogodek, ki se odvija v večini evropskih držav na isti dan.Namenjen je promociji znanosti in dela raziskovalcev med mladimi. Letos je potekal v petek, 25. 9. 2015. Pripravili smo pester program, ki so se ga udeležili dijaki Gimnazije Novo mesto in Ekonomske šole Novo mesto. S področja varnosti IKT so poslušali predavanje mag. Marka Potokarja, ki je v zadnjih letih opravljal funkcijo državnega nadzornika za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, trenutno pa je vodja varovanja v mednarodni korporaciji. Izr. prof. dr. Blaž Rodič je predstavil, kako se izvaja modeliranje živih bitij in ekoloških sistemov na primeru modela zombijev. V okviru delavnice “Iz smeti v umetnino”, ki je potekala v Sokolskem domu, so dijaki iz odpadnih materialov naredili čudovito skulpturo kačjega pastirja, ki bo še štirinajst dni na ogled v Knjigarni Goga v Novem mestu. Vljudno vabljeni k ogledu.

"Funded by the European Commission\"s Research and Innovation Framework Programme H2020 (2014-2020) by the Marie Skłodowska-Curie actions.Directorate-General for Education and Culture. European Commission under Grant Agreement No. 633162".

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!