Novice

Nazaj na novice

Zabavno raziskovanje - pridružen dogodek Noči raziskovalcev

Univerza v Mariboru želi mladim in širši javnosti približati poklic raziskovalca

Sporočilo za medije Za objavo!

Zabavno raziskovanje - pridružen dogodek Noči raziskovalcev

Univerza v Mariboru želi mladim in širši javnosti približati poklic raziskovalca

Temeljno sporočilo prireditve je promocija poklica raziskovalca, pomen tega poklica za širšo družbo, seznanitev s tem kako postati raziskovalec in priložnost preizkusiti se kot raziskovalec na različnih področjih.

(Maribor, 23. september 2015) – Raziskovalci Univerze v Mariboru organizirajo v petek, 25. septembra 2015, pridružen dogodek 10. panevropske Noči raziskovalcev, z naslovom Zabavno raziskovanje. Namen te tradicionalne prireditve je približati poklic raziskovalca mladim in širši javnosti, hkrati pa jim ponuditi priložnost vpogleda v razvoj lastne osebnosti in kariere na različnih področjih. Obisk Zabavnega raziskovanja je dobra priložnost za tiste, ki se že odločajo za svojo nadaljnjo izobraževalno pot, da na enem mestu obiščejo in podoživijo številna raziskovalna področja in tako ugotovijo, kje bodo najlažje uresničili svoje sposobnosti, želje in pričakovanja. Prireditev bo potekala v nakupovalnem središču Europark v Mariboru, s pričetkom ob 9. uri, organizatorji pa želijo na ta način nadaljevati s popularizacijo poklica raziskovalca in zabavnega druženja ob eksperimentih in drugih delavnicah. Program prireditve je objavljen na spletni strani: www.um.si/noc-raziskovalcev.

"Opravljati poklic znanstvenika je nedvomno zelo zahtevno in družbeno odgovorno delo, ki ga je nujno uravnovesiti s skrbjo za zdravje, družino, pa tudi s hobiji. Znanstveniki, raziskovalci Univerze v Mariboru, so tudi letos ob jubilejni, deseti obletnici vseevropske Noči raziskovalcev, za obiskovalce pripravili vrsto demonstracij in eksperimentov primernih za vse generacije. Mladim, ki se odločajo za poklicno pot bo to dobra priložnost, da se seznanijo s tem, kako je biti raziskovalec", je povedal rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

Organizatorji pričakujejo, da se bodo prireditve udeležile tudi skupine s posameznih šol. Stalnica je tudi predstavitev najuspešnejših raziskovalnih in inovativnih nalog gibanja Mladi za napredek Maribora. Ves program bo potekal v sproščenem, zabavnem vzdušju. Strici iz ozadja, glasbena skupina, katere člani so predvsem znanstveniki UM, bodo letošnji program popestrili še z glasbenim nastopom.

###

Kontaktne informacije:

Univerza v Mariboru

Telefon: 02 23 55 205

E-pošta: pr@um.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!