Novice

Nazaj na novice

Začenja 12. Speculum Artium!

12. Speculum Artium z naslovom Okno v svet v Slovenijo prinaša najbolj priznane avtorje in projekte, ki delujejo na prepletu umetnosti, znanosti in tehnologije. Sprehodite se med virtualnimi in kinetičnimi projekti, ki vsak na svoj način raziskuje in vizionarsko pogleduje v prihodnost zazanamovano z virtualnimi svetovi in umetno inteligenco.

15. - 17. OKTOBER / DELAVSKI DOM TRBOVLJE

OKNO V SVET / JUTRI SE PRIČENJA SPECULUM ARTIUM

12. Speculum Artiumz naslovomOkno v svetv Slovenijoprinaša najbolj priznane avtorje in projekte, ki delujejo na prepletu umetnosti, znanosti in tehnologije.Sprehodite se med virtualnimi in kinetičnimi projekti, ki vsak na svoj način raziskuje in vizionarsko pogleduje v prihodnost zazanamovano zvirtualnimi svetovi in umetno inteligenco.

Razstavljajo: Michael Saup, Peter William Holden, Mario Romera, Marco Barotti, Kristina Tica, Julian Bonequi, Indiara Di Benedette, WRO Art Center ter Trbovlje Novomedijsko Mesto (TNM).

Posebno mesto ima letos na festivalu raziskovalno-umetniški laboratorijDDTlab.Predstavlja se s serijo projektov, ki so v zadnjem letu nastali v sodelovanju z organizacijami, podjetji in posamezniki raziskovalci ki delujejo na področjih umetnosti, tehnologije, izobraževanja in gospodarstva. Prepoznali jih boste pod naslovom ‘Made in Trbovlje’.

V Novi galerijibo predstavljenizbor del gostujočih kuratork Robertine Šebjanič in Alenke Trebušak,pod naslovom"(Po)vratek empatije".

Razstavljajo:Marco Barotti, Sanela Jahić, Maša Jazbec, Luce Moreau, Nonument Group (Neja Tomšič, Miloš Kosec In Martin Bricelj Baraga), Constanza Piña Pardo, Anaïs Tondeur, Vivian Xu.

Hkrati se bo v Delavskem domu Trbovlje odvijal tudi mednarodnifestival video umetnostiDigitalBigScreen.

Več

DDTlab / PiNALAB / KIBLA2LABVabljeni v umetniške rezidence RUK: Kaj pa če?

K prijavi vabimo vseumetnike in umetnice, ki delujete na presečišču znanosti in umetnosti,transdisciplinarno in povezovalno, obenem pa se želitepovezovati tudi s poslovnim svetom. Umetniki skupaj z mentorjem v podjetju raziskujejo potencial izdelkov, projektov ali procesov v podjetju in kako lahko vaša praksa pomaga razviti obstoječi potencial.

Več >

PR:

RUK

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!