Novice

Nazaj na novice

ZVOKI VOŽNJE MUSTANGA MACH-E V SLOGU ZNANSTVENE FANTASTIKE NAVDIHUJEJO ZNANE USTVARJALCE ELEKTRONSKE GLASBE

Povsem električni Ford Mustang Mach-E zveni znanstveno-fantastično – in to tako zelo, da je Matthew Dear, izvajalec elektronske glasbe iz Detroita, njegov zvok prenesel v skladbo.

ZVOKI VOŽNJE MUSTANGA MACH-E V SLOGU ZNANSTVENE FANTASTIKE NAVDIHUJEJO ZNANE USTVARJALCE ELEKTRONSKE GLASBEFoto: Ford

Povsem električni FordMustang Mach-Ezveni znanstveno-fantastično – in to tako zelo, da jeMatthew Dear, izvajalec elektronske glasbe iz Detroita, njegov zvok prenesel v skladbo.

Klasični znanstveno-fantastični filmi iz osemdesetih let navdihujejo Fordove snovalce zvoka in v sodelovanju s studiomOzone Soundso ustvarili elektronske zvoke, ki se med premikanjem vozila slišijo v notranjosti Mustanga Mach-E in zunaj njega.

To je pritegnilo pozornost Matthewa Deara, ustanovnega člana svetovno znane založbe elektronske glasbeGhostly Internationalin avtorja himne Hands Up for Detroit. Dear je uporabil s sintetizatorji prežete zvoke pri ustvarjanju skladbe New Breed, hipnotične elektronske priredbe z izrazitim pečatom Mustanga Mach-E.

“Ideja za miksanje zvokov Mustanga Mach-E je bila vabljiva že od prvega trenutka, saj sem se vedno imel za ‘lonceveza na področju zvoka’,” je povedal Dear. “A ko sem dejansko slišal in izkusil digitalne pogonske zvoke, ki so jih ustvarili pri Fordu, sem bil z dušo in telesom predan projektu. Zvoki so še bolj kul, kot sem mislil, da bodo – so filmski in znanstveno-fantastični, vsi zvoki avta pa imajo pridih sodobne muzikaličnosti.Ustvarjanje skladbe New Breedje bila nova izkušnja in pesem – tako kot avto – ponese potnike na potovanje.”

Vse od prihoda na ‘sceno’ je Mustang prisoten tudi v glasbi in se je znašel v številnih klasičnih pesmih. S skladbo New Breed vstopa v glasbo tudi najnovejša generacija Mustanga – Mustang Mach-E.Prisluhnite skladbiin si oglejte Fordov prispevek in ustvarjanje Matthewa Deara v kratkem dokumentarcu, ki si ga lahko zavrtitetukaj.

Skladbo New Breed je možnopretočno predvajatiprek platform Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube in drugih storitev, s katerimi poslušate glasbo.

# # #

O Matthewu Dearu

DJ, producent plesne glasbe in eksperimentalni pop avtor Matthew Dear – ki je na glasbeni sceni prisoten tudi kot Audion, False in Jabberjaw – je ustanovni umetnik založbe Ghostly International in njene plesne podružnice Spectral Sound. Dear je sodeloval z izvajalci, kot sta Tegan in Sara, med njegovimi uspešnimi remiksi pa so tudi skladbe izvajalcev The XX, Charlotte Gainsbourg, Spoon, Hot Chip, The Postal Service in The Chemical Brothers.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!