Novice

Nazaj na novice

Zakladnica zdravja na Europarkovi ekološki tržnici

Za zdrav imunski sistem in dobro počutje lahko največ naredimo kar sami. Pomembno je predvsem, da se zdravo prehranjujemo, aktivno preživljamo čas v naravi, si privoščimo dovolj počitka in se izogibamo pretiranemu izpostavljanju soncu, pravi strokovnjakinja na področju zdravega načina življenja Metka Ternjak Gomboc.

Za zdrav imunski sistem in dobro počutje lahko največ naredimo kar sami. Pomembno je predvsem, da se zdravo prehranjujemo, aktivno preživljamo čas v naravi, si privoščimo dovolj počitka in se izogibamo pretiranemu izpostavljanju soncu, pravi strokovnjakinja na področju zdravega načina življenja Metka Ternjak Gomboc. Za obiskovalce Europarkove ekološke tržnice, ki poteka vsako sredo med 14. in 19. uro, v letošnjem poletju pripravlja še veliko koristnih nasvetov in zanimivih vsebin.

Pestra ponudba lokalnih izdelkov

Na Europarkovi ekološki tržnici se vsako sredo med 14. in 19. uro zberejo slovenski ponudniki, ki obiskovalcem predstavljajo bogato ponudbo lokalnih, ekološko pridelanih izdelkov. Obiskovalci na stojnicah najdejo pestro izbiro domačih naravnih proizvodov, kakovostnih olj, sezonskega sadja, sveže in vložene zelenjave ter mesnih in pekovskih izdelkov. Poleg širokega nabora prehrambnih izdelkov je obiskovalcem na voljo tudi raznovrstna naravna negovalna kozmetika. Prodajalci in kmetovalci obiskovalcem z veseljem priskočijo na pomoč pri izbiri in jim mimogrede razkrijejo še male skrivnosti ekološke pridelave ter zdrave prehrane.

Narava je vir zdravja

Z ekološkim vrtnarjenjem, zdravo prehrano in naravno kozmetiko se že vrsto let ukvarja tudi Metka Ternjak Gomboc. "Že skoraj 15 let ozaveščam ljudi o zdravem načinu življenja, pravilni prehrani, ekološkem vrtnarjenju in naravni kozmetiki. V Mariboru in okolici imamo pestro ponudbo kakovostne ekološke hrane in izdelkov, a zanimanje žal še ni takšno, kot bi si želela. Europarkova ekološka tržnica se mi tako zdi odlična priložnost, da obiskovalci spoznajo prednosti lokalne, ekološko pridelane hrane in pridelkov. Enkrat mesečno se bo na razširjeni tržnici predstavilo več lokalnih ponudnikov hkrati. Obiskovalce čaka res bogato dogajanje. Predstavili jim bomo nove sezonske recepte, izvedeli bodo, kako potekajo postopki pridelave izdelkov in še več," pravi strokovnjakinja za ekološke izdelke.

Zdravo in slastno

Nikoli ni prepozno, da prisluhnete svojemu telesu in zaživite bolj zdravo. "Prvi korak je, da izberemo kakovostne, ekološko pridelane sestavine, iz katerih lahko pripravimo preproste, a nadvse okusne obroke. Naj bo na jedilniku vsak dan vsaj nekaj zelenjave in sadja, izločimo sladkane pijače, poskusimo vključiti raznovrstne kaše in polnovredne izdelke. Za razvajanje brbončic si lahko brez slabe vesti privoščimo presne sladice," zaključi Metka Ternjak Gomboc. Svoje bogate izkušnje in prehranske nasvete bo letos poleti vsako sredo delila z obiskovalci Europarkove ekološke tržnice. Obiskovalci bodo tako skupaj z njo odkrivali slastno zakladnico zdravja, ki se skriva na stojnicah lokalnih ponudnikov.

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor, ki ga upravlja SES Spar European Shopping Centers, je od svojih začetkov leta 2000 do danes postal največje in najbolj priljubljeno nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, saj ga povprečno mesečno obišče okoli pol milijona obiskovalcev. S 40.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ter 120 prodajalnami in lokali pod eno streho ponuja izbrane, svetovno priznane blagovne znamke.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljavec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi z več kot 1800 shop partnerji. Površina za oddajo znaša 820.000 kvadratnih metrov. V letu 2019 so najemniki v SES nakupovalnih središčih ustvarili 2,83 milijard evrov bruto prodaje. SES nakupovalna središča je v preteklem letu obiskalo več kot 112 milijonov obiskovalcev. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES trenutno v Sloveniji upravlja pet nakupovalnih središč, in sicer se je število lokacij povečalo z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA v letu 2020. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

PR - IPPR

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!