Novice

Nazaj na novice

Mala galerija Banke Slovenije: Vabilo na virtualno otvoritev razstave Urbano tkanje 9. julij 2020

V Mali galeriji Banke Slovenije smo v sodelovanju z Oddelkom za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete pripravili novo razstavo z naslovom Urbano tkanje.

V Mali galeriji Banke Slovenije smo v sodelovanju z Oddelkom za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete pripravili novo razstavo z naslovomUrbano tkanje.

Z omenjeno razstavo nadaljujemo cikel predstavitev študentske produkcije umetniških smeri fakultet Univerze v Ljubljani. Kljub omejitvam v ustvarjalnem procesu, ki se je moral v času epidemije prestaviti v virtualni svet, je študentom s preoblikovanjem galerijskega prostora uspelo ustvariti pretkana drevesa, ki z nežnostjo beline in transparence subtilno naseljujejo prostor in vabijo obiskovalca v navidezni gozd. Kolektivno delo pa želi biti predvsem opomnik, da je javni prostor predmet naše kreacije in osmišljanja, ki ju je treba neutrudno in vsakič znova postavljati nasproti poskusom njegovega avtoritarnega prilaščanja.

Vljudno vabljeni na ogled razstave, ki je svoja vrata odprla žedanes, 9. julija 2020. Umetniška dela si lahko v Mali galeriji Banke Slovenije ogledatedo 22. avgusta 2020 od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Tudi tokrat smo pripravili otvoritev v virtualni obliki. Prilagamopovezavo.

Nagovore so pripravili viceguverner Banke SlovenijeJožef Bradeško,red. prof. Marija Jenkoz Oddelka za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in kurator Male galerije Banke SlovenijeVladimir Vidmar.

Vse podrobnosti o razstavi najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo nainfo@mgbs.siali 030 451 925.

PR - Mala galerija Banke Slovenije

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!