Novice

Nazaj na novice

Podžupan sprejel zakonca s Turistične kmetije Karničnik

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes skupaj s sodelavci v mestni hiši sprejel zakonca s Turistične kmetije Karničnik, ki je bila pred dnevi v akciji Naj Veseljakova kmetija izbrana za najboljšo in je prejela naziv Naj Veseljakova kmetija 2020

PodžupanMestne občine Velenje Peter Dermol je danes skupaj s sodelavci v mestni hiši sprejel zakonca s Turistične kmetije Karničnik, ki je bila pred dnevi v akciji Naj Veseljakova kmetija izbrana za najboljšo in je prejela naziv Naj Veseljakova kmetija 2020. Podžupan jima je čestital ob uspehu in povedal, da je ponosen, da imamo v naši dolini tako uspešno kmetijo, ki bo z novim nazivom zagotovo privabila v Velenje številne nove obiskovalce. Zakonca Karničnik sta povedala, da ravno letos mineva 10 let odkar sta začela z svojo dejavnostjo in zato je prejet naziv nekakšna nagrada in potrdilo, da delata dobro. Podžupanu sta se zahvalila za sprejem in za dobro sodelovanje z Mestno občino Velenje.

K sodelovanju v veliki akciji Naj Veseljakova kmetija se je prijavilo 42 kmetij, s pestrimi dejavnostmi iz različnih koncev Slovenije. V finale so se uvrstile tri kmetije, največ spletnih glasov pa je prejela Turistična kmetija Karničnik iz Hrastovca pri Velenju. Na kmetiji imajo tri slovenskeavtohtone živali: slovenskegahladnokrvne konje, krškopoljske prašičein čebelice-kranjske sivke. Predelujejosuhe mesnine na tradicionalni način, v čebelnjaku lahko gostje vdihujejočebelje aerosole. Njihova kmetija ima videz prave kmetije, povsodsoživali, v prostorih pa je veliko lesa in kamna, kar daje gostom domačnost. Turistična kmetija Karničnik je znana po pravem kmečkem kosilu, ki ponuja: juho, pečenko krškopoljskega prašiča, ki jo pečejo v krušni peči, zraven krompir in korenje, domači skutini štruklji in solata z njive ali vrta. Za sladico pa pripravijo hišno posebnost – slivov štrudl.

Pošiljamo fotografijo s sprejema (z leve podžupan, zakonca Karničnik, svetovalka župana Andreja Katič, direktor občinske uprave mag. Iztok Mori) in fotografijo zapisa zakoncev Karničnik v Zlato knjigo gostov.

Vabljeni na Turistično kmetijo Karničnik, vabljeni v Velenje!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!