Novice

Nazaj na novice

Nova Astra za dirkalno stezo: Opel povečuje dirkaško floto

Opel je razvil turni avtomobil za serijo TCR 2016

5. avgust 2015

Nova Astra za dirkalno stezo: Opel povečuje dirkaško floto

Opel je razvil turni avtomobil za serijo TCR 2016

Rüsselsheim. Opel bo obogatil svoje avtomobilsko športno udejstvovanje tudi z novo Astro. Samostojnim tekmovalcem bo ponudil dirkaško izpeljanko novega avtomobila, ki bo premierno predstavljen na septembrskem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu. Športni oddelek izdelovalca avtomobilov Rüsselsheima bo namreč razvil novi dirkalnik za cestno hitrostne dirke domače in mednarodne serije TCR.

Serija TCR, ki se je začela leta 2015 sloni na konceptu treh stebrov – domačega in mednarodnega prvenstva ter globalne serije TCR. Vsi trije nivoji imajo popolnoma enake tehnične zahteve, zato bo dirkalnik brez modifikacij mogoče uporabiti v svetovnem merilu. Gnal ga bo dvolitrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 330 KM in največjega navora 410 Nm.

"Dirkalniki izpeljani iz serijskih avtomobilov so bili vedno izjemnega pomena za Opel. Ob tem filozofija nove dirkaške serije TCR v popolnosti sovpada z našo filozofijo podpore športnemu udejstvovanju samostojnih, privatnih dirkačev. Prav tem želimo zagotoviti primerno platformo za vznemirljivo in uspešno udejstvovanje s sprejemljivimi stroški," pravi direktorica marketinga Opel Group Tina Müller.

Opel Astra TCR je še v fazi razvoja in natančne tehnične značilnosti dirkalnika bodo objavljene naknadno. Testiranje novega dirkalnika se bo začelo oktobra letos.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!