Novice

Nazaj na novice

Dijaške igre 2015

Mariborski dijaki šolsko leto zaključujejo z igrami

Dijaške igre 2015

Mariborski dijaki šolsko leto zaključujejo z igrami

Dijaške igre med mariborskimi srednjimi šolami se bodo odvile že tretjič.

(Maribor, 18. junij 2015) – Dijaška skupnost Maribor (DMS), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), prireja "Dijaške igre", ki so postale simbol mariborskih dijakov ter neuradno zaključujejo šolsko leto mariborskih srednjih šol. Dogodek se bo odvil v torek, 23. junija, od 10. ure naprej na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Dijaki vseh srednjih šol v Mariboru se bodo pomerili v različnih (kar devetih) disciplinah, med drugim v karaokah, štafeti ter tekmovanju na električnemu biku. Dogajanje bo vodil Miha Jesenek, mlad stand up komik, v tekmovalnem delu pa bo sodelovalo 12 štiričlanskih ekip. Tudi tisti, ki ne bodo tekmovali se bodo lahko preizkusili v jahanju električnega bika!

Zmagovalna ekipa bo prejela bogato nagrado, ki jo podarja potovalna agencija Collegium. Za vzdušje bosta med igrami poskrbela DJ Dorgy in duo Kryptønite, sledijo pa koncerti dijaških skupin Liburoa, The Lyrium, The Switch in skupine Skeebeep, prodirajočih Mariborskih žiraf, ki zavzemajo naše območje.

Namen dogodka je, da se mariborski dijaki nekoliko pozabavajo in ob prijetnem športno-kulturnem vzdušju uspešno zaključijo šolsko leto. Trenutno se na vseh mariborskih srednjih šolah izobražuje okoli 14.000 dijakov.

Miha Dajčman, vodja Dijaške skupnosti Maribor dodaja: "DSM je v preteklem šolskem letu izvedla 10 projektov, med njimi tudi Humanitarni bazar ter Winter rock koncert, kjer smo uspešno zbrali finančna sredstva za socialno ogrožene sovrstnike z mariborskih srednjih šol."

# # #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi

telefon 02/ 234 20 90 ali

e-pošta: dejan.spital@soum.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!