Novice

Nazaj na novice

Fructal in Kolesarska zveza Slovenije predstavila nov okus Frutabele

Na današnji konferenci za medije je bil javnosti tudi uradno predstavljen deseti okus priljubljene sadno-žitne rezine Frutabela, razvit v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije ter najboljšimi slovenskimi kolesarkami in kolesarji.

Sporočilo za javnost

Fructal in Kolesarska zveza Slovenije predstavila nov okus Frutabele

Ljubljana, 23. april 2015 – Na današnji konferenci za medije je bil javnosti tudi uradno predstavljen deseti okus priljubljene sadno-žitne rezine Frutabela, razvit v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije ter najboljšimi slovenskimi kolesarkami in kolesarji. Projekt je nastal kot del aktivnosti v okviru "Frutabela Laba", prostora inovacij, kreativnosti in zabave, ki blagovno znamko povezuje s svetom športa.

KZS in podjetje Fructal sta se že lani, ob podpisu dvoletne sponzorske pogodbe zavezala, da se njun odnos ne bo omejil zgolj v menjavo finančnih sredstev za pravice povezovanja, temveč da partnerja iščeta skupne sinergije za ustvarjanje dodane vrednosti za ljubitelje kolesarstva. "Že takoj je obstajala želja, da bi trgu skupaj ponudili nekaj novega, nekaj pri čemer bi aktivno sodelovali tudi najboljši slovenski kolesarji," je ob tem povedal direktor Fructala Goran Medić, ki se je na dogodku v ljubljanski Hiši športa pridružil predsedniku KZS Tomažu Grmu ter kolesarskim mojstrom Luku Mezgecu, Tanji Žakelj, Gorazdu Štanglju in Martinu Hvastiji, ki so s svojim znanjem, mnenji in priporočili pristavili pomemben delež k razvoju novega okusa, namenjenega najširšemu krogu kolesarjev.

Nova rezina z okusom banane in jabolka

Začetki nastanka novega okusa rezine segajo globoko v leto 2014, sredi lanskega poletja pa je ideja nato začela počasi postajati tudi stvarnost. Po nekaj uvodnih sestankih, na katerih so predstavniki KZS in reprezentanti izmenjali svoje izkušnje in znanje s Fructalovimi živilskimi tehnologi, je na podlagi pridobljenih podatkov in mnenj nastalo pet različnih prototipov rezine. Vzorci so bili potem poslani v preizkus več kot deset različnim slovenskim profesionalnim kolesarkam in kolesarjem, članom in članicam reprezentanc, ki so na koncu skorajda soglasno izbrali najbolj primerno med njimi.

Nova rezina – na kateri je napisano, da je "razvita v sodelovanju s kolesarsko reprezentanco Slovenije" – ima okus banane in jabolka, višjo energijsko vrednost kot ostale, vsebuje magnezij in je hkrati v celoti sestavljena tako, da omogoča enostavno zaužitje za dodatno energijo na kolesu.

Kolesarji navdušeni, da so lahko sodelovali

Idejo skupnega sodelovanja so z odprtimi rokami sprejeli tudi na strani naših kolesarjev. "Z velikim veseljem smo sprejeli pobudo. Želeli smo biti aktivni, ustvarjalni in pomagati ustvariti sadno-žitno rezino, namenjeno vsem kolesarjem – in to z nasveti in znanjem naših najboljših," je dejal generalni sekretar KZS Aleš Kalan, medtem ko je Kristijan Koren, doma le streljaj od tovarne Fructala v Ajdovščini, dodal: "Frutabela je bila moja prva hrana za na pot, z njo sem praktično zrasel v kolesarja." Zadovoljen, da je bil del izbrane ekipe, je bil tudi prvi slovenski zmagovalec etape na prestižni dirki Giro dItalia Mezgec: "V veselje in čast mi je bilo biti soustvarjalec zgodbe o novi rezini. Takšne priložnosti so izjemno redke."

Frutabela tudi sopotnica Maratona Franje in dirke Po Sloveniji

Fructal je z blagovno znamko Frutabela aktiven tudi na najbolj množičnem kolesarskem dogodku v Sloveniji ter širši okolici – Maratonu Franja, kjer se je lani prvič predstavil s t. i. "Frutabela Labom", prostorom inovacij, kreativnosti in zabave, v okviru katerega je nastal tudi nov, kolesarski okus priljubljene sadno-žitne rezine. Poleg Franje je prisotna še na vrhunski profesionalni dirki Po Sloveniji ter na tradicionalnem rekreacijskem Maratonu češenj, ki poteka v lokalnem območju. Podjetje kolesarske platforme združuje tudi s tekom; oktobra lani je bila Frutabela prvič vključena v Ljubljanski maraton, v letošnjem letu pa tudi na aprilskem 28. Beograjskem maratonu.

Dodatne informacije: Fructal Ajdovščina, info@fructal.si, 053691202

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!